Made in... Prada!

Dakle, Prada.
Danas vas je Prada podstakla da razmišljate o jeftinoj radnoj snazi, trošnim fabrikama, dnevnicama od dva dolara, malenim azijatima koji vredno rade... Mislim da Miuccia nije mislila da će njena nova kolekcija izazvati takve reakcije. Ili jeste? Pa svakako svaki publicitet je publicitet...
Elem, prećutala sam vam da su fotografije koje sam jutros postavila najava za posebnu Prada kapsula kolekciju pod nazivom Made in. Radi se o luksuznim kolekcijama čije geografsko određenje jasno upućuje na tip i vrstu odevnih predmeta koji se mogu pazariti pod tom etiketom.
Tako će etiketa Made in Scotland stajati na vunenim džemperima sa tartan šarom, Made in India na baletankama, sandalama i tašnicama ukrašenim tradicionalnim indijskim vezom. Made in Japan očekivano na svilenom kimonu, ali i na farmerkama. Dok je Made in Peru naziv rezervisan za pletivo. Kolekcije su inspirisane putovanjima Maria Prade, Miuccinog dede koji je početkom dvadesetog veka obilazio planetu. U prodaji će se naći početkom sledeće godine.
Super zar ne? Još jednom Miuccia i njen tim dokazali su da su vrsni poznavaoci modnog PR i marketinga i da bez greške vode svoj brend kroz nesigurne godine krize. Naklon Prada porodici.

9 comments:

  1. bome, duboki naklon :D
    ovakvog obrata ne bi se posramio ni američki film :)

    ReplyDelete
  2. Ahahahah, evo i ja gledam, i iskreno da ti kazem - svidja mi se rasplet!! :)

    ReplyDelete
  3. Hahahahahah, i ja sam to pomislila ali mi se ta Skotska nikako nije uklapala u pricu :)))) Pomislih, whats wrong in this picture ;))))

    Naklon Pradi ali i za tebe Jelena jer je i ovo dobro poznavanje marketinga i PR-a. Prvo dobar teaser a onda neocekivan rasplet!

    ReplyDelete
  4. Odlicno... Super si odradila posao;)
    Bravo za Pradu ,za "made in..." projekat i vracanje tradiciji.Ja bih ove stvarcice iz Perua da se pripremim za najhladniju zimu,a i da uzivam u alpakici.
    Jesmo mozda juce "omasile" temu ,ali ono je stvarnost.Nazalost.
    PS. Nadam se da je neko iz Prade juce pratio tvoj blog i da zna gde se nalazi idealan PR. ;)

    ReplyDelete
  5. dobro si nas tiznula ti :), a mi se svi navukli da oplakujemo iskoriscene i ugnjetavane od surovih kapitalista :) pa sta reci, hat off za pradu, stvarno majstorski!

    ReplyDelete
  6. Hvala devojke :)
    @Biljana hahah i wish! :D
    @Ivana jao hvala, bash divan komentar :blush:

    ReplyDelete

Back to Top