Moda u brojevima II

Već sam vam pisala kako jedna revija izgleda u brojkama, a sada ćete videti kako to izgleda na primeru modnog časopisa. Radi se o britanskom izdanju Elle magazina za oktobar 2010. godine. Ovo izdanje je posebno (sećate se?) jer je njime Elle obeležio 25 godina postojanja.
Naslovnicu za pretplatnike krasi moja omiljenica Kate Hudson, a za snimanje naslovne strane i editorijala fotograf Ben Hasset je načinio 1015 snimaka. Frizeri su, kako bi frizuru učinili bujnijom, potrošili 110 umetaka. Šminkeri su na šminkanje utrošili 100 minuta. Stilisti su za snimanje pripremili 39 svečanih haljina i 35 pari sandala sa kristalima. Ekipa je u toku snimanja smazala 17 pica. Za ovaj editorijal bilo je angažovano 12 članova Elle redakcije. Hrabra Kate je u Cavalli haljini provela ravno 12 minuta u bazenu. Za osmišljavanje editorijala, looka i sav taj brejnstorming potrošeno je 8 dana. Kate&ekipa su slistili 5 flaša rosé vina. A na naslovnoj strani Hudsonova ima  4 različite senke na očima.
I posle recite da moda nije komplikovan posao ;)))
Izvor Elle UK 

8 comments:

  1. Zanimljivoo! ali mislim da je po malo i preterivanje! mogli su da snime i za dva dana! :) eheh

    ReplyDelete
  2. evo ga ceo editorijal
    http://forums.thefashionspot.com/showpost.php?p=7911307&postcount=118

    ReplyDelete
  3. @Vanja ma snimili su oni to brzo (Kate je jedna busy zena :D ) ali da osmisle im je trebalo 8 dana. yeeeaah right. no, honorari se moraju opravdati

    ReplyDelete
  4. Zivo me zanima kako ce da izgleda novembarski broj naseg Elle-a, najavili su nesto veliko!

    ReplyDelete
  5. Jedini shock mi je broj umetaka. :D
    Cekam samo da na sledecem LoveLeyla snimanju dobijem zahteva za 17 pica :P

    ReplyDelete
  6. Muceni ljudi xD I ja cekam novembarski Elle :D

    ReplyDelete

Back to Top