JELENA KARAKAŠ

Po ubeđenju optimista.
Po opredeljenju radoznala.
Po profesiji novinar.
Multitasker, google master.
Nepopravljivi zaljubljenik u print koji grešno uživa u ovoj vrućoj digitalnoj aferi.
U šareni svet ženskih časopisa ušla je (sada već daleke) 2005. godine, oprobala se u nekoliko magazina, kao što su: JOY,  Lepota&Zdravlja, Brava Casa. Veštine pisanja o beogradskim vrućim tačkama brusila u vodiču Singidunum weekly. Svoje prste i tastaturu umešala u nedeljnik Vreme i mesečnik Bankar. Niz godina bila je i stalni saradnik gradskog vodiča City magazine.
Prelomna 2008. godina bila je obojena srpskim izdanjem modnog magazina L'Officiel.  Uz sjajnu i nadahnutu ekipu na mestu pomoćnika glavnog urednika stvarala je od pilot broja sve do zle recesije koji je magazin 2009. godine okrenuo u... pa u nekom drugom smeru.
Minut ćutanja za L'Officiel.
Sledećih godinu dana uređivala je strane posvećene šopingu, lepoti i modi u magazinu o poznatima Hello! 
Kratak izlet u PR vode u Leo Burnettu slučajno je rezultirao ovim blogom. Jednim malim mestom za modno tralaliranje. Koje, ispostaviće se, i nije tako malo. Ružasto i zeleno, ponekad neozbljno, a uvek ozbiljno, predstavlja hobi, antistres momenat i mesto za male modne igrarije. Mogao je komotno da se zove i Jelena'a playground.
U maju 2012. godine pridružila se timu modnog magazina ELLE gde je prešla put od modne novinarke, sve do features i lifestyle urednice i naposletku glavne urednice magazina ELLE Decoration. Posle sjajnih pet godina print industrija izgubila je svoju privlačnost (više o tome pročitajte - ovde) i Jelena je definitivno prešla na digitalnu stranu sveta i pridružila se mladom i nadahnutom BURO. timu. Radi se o digital first brendu koji od samog osnivanja beleži konstatni rast i neustrašivo eksperementiše sa formama i dizajnom zbog čega se brzo pozicionirao kao lider u online svetu.

Blog konevolicipele.com postoji od aprila 2010. godine i za to vreme profilisao se kao jedno od mesta na koje se rado odlazi na porciju inspiracije kada se pauzira od napornog života, gde se broje ružičasti oblačići i ležerno ćaska na temu lepog života.
Za skoro deceniju postojanja blog i njegova autorka bili su nekoliko puta u središtu kampanja etabliranih brendova, ističu se: Samsung (amabasadorka brenda od 2012. godine), Opel (zaštitino lice kampanje #adamyourself) Ušće SC (zaštitno lica kampanje "Ušće spaja sve najbolje")... Takođe, Jelena godinama sarađuje i sa brendovima kao što su: Adidas, Qatar Airways, Pandora, Telenor Banka, Aperol, Coca-Cola, Textil, HBO, TrussardiMoët & Chandon, L'Occitane, Mona... 

Radna biografija je naravno na Linkedinu.
Sva pitanja, ideje i pitanja možete slati na adresu konevolicipele@gmail.com

Dobrodošli i uživajte :* 


Back to Top