Mona: top 5


Ulazimo u prolećni red vožnje. U punoj brzini!
Svakodnevno sitno brojim 20.000 koraka. Gore, dole, po gradu. Špartam u "brzim patikama". Upijam bledo sunce. Pojačavam konzumaciju vitamina D.
U glavi sklapam  kombinacije za prve tople dane. Kombinujem boje i uzorke. Dva puta podvlačim najbolje ideje, virtuelno bukmarkujem najzabavnije. Obilazim radnje. Zagledam nove kolekcije.
Počinjem od dobro poznatog domaćeg brenda Mona, koji poslednjih godina doživljava svoju renesansu nudeći nam moderan dizajn uz kvalitetne materijale i razumne cene. Pametnom dosta.
Već imam crnu "Monicu" za zimu i koralnu varijaciju za leto, te se odmah nameće pitanje koji će to biti moj model za ovu sezonu?
Spojite moju neodulučnost i njihovu sve veću sposobnost da mi čitaju modne misli i došli smo do 5 (i slovima pet) modela tašni i detalja koje sam stavila na svoju listu. Znam da je ovo blog "ko ne voli cipele...", ali da se ne lažemo jednako toliko volimo i torbe! I da, baš sve su nam potrebne!
Te pođimo.
Počinjemo od jedne malene varijante, ova elegantna gospođica igra na liniji dizajna kakav smo navikli od Kate Spade dizajnera (znate da na njih padam ozbiljno), ipak za razliku od Spade modela, Monina vizija je blago opuštenija, fluidne linije je čine idealnom i za ležernije kombinacije, dok zlatna mašnica dozvoljava da je proglasite svojom svečanom tašnom. Bingo!
Znam da sam rekla tašnice. Ali, ovo je ionako moj blog, pa mogu da kažem šta hoću. Na kratko sam skrenula sa staze aksesoara jer mi je ona mahnula. I hipnotisala?! Možda...  Tanke, tanje, pa šire štrafte. Koso, ukoso, pa ravno. Ozbiljno crno-belo, pa začinjeno žutim. Obećala sam da ćemo se videti ponovo. Možda ćemo se i zabavljati, ko zna.
I vraćam se na prave police. Ako ste Sport Billy devojka, onda ćete sa odobravanjem klimnuti glavom kada vidite ovu tašnu. Sjajno društvo za lenje vikende. Za cveće sa pijace. Za fine časopise uz popodnevnu kafu. Zapravo, dovoljno je velika da u nju možete staviti šta god vam padne na pamet. Ali i dovoljno slatka da vam na tim lenjim kafama pravi društvo, smestite je na stolicu preko puta vas i vas dve devojke možete uživati bez griže savesti.
Znate da sam opterećena geometrijskim uzorcima? I kako sam mogla da ostanem koncentrisana isključivo na kožnu galanteriju kada sam ugledala ove culottes pantalone? One... One se zapravo uklapaju uz moje pločice! One, moje, najomiljenije. Ne znam, ima nešto duboko privlačno u toj 3D igri kockica. Ne trepćem. Već sam videla sebe kako u njima radosno jezdim kroz grad.
I čisto zabave radi, podigla sam ulog jednim novčanikom. Zmijasto. Miš sivo. I nebo plavo. Jer nema bolje zabave od uklapanja uzoraka. Slično kao kad ste u hemijskoj laboratoriji, jedna pogrešna kap u igri i sve ode u propast. Ali, ako smućkate pravu kombinaciju... Mhm, baš tako. Prava fantazija!
I na kraju moj stvarno, baš, skroz favorit. Vrištavo pink i koralno crvena i onda još svetlucava zlatna? U malim količinama i u pravom omeru, to je moja vrsta poezije. Jarkim bojama naglo razbiti zimsku monotoniju i u dobrom rasploženju uklizati, ne samo u proleće, već i u pozno leto! Jer jasno vam je da sam odmah imala i viziju, kako ova torbica posakakuje na mom ramenu dok se šetamo pored mora, dok idemo da pijemo koktele, dok se glasno smejemo verujući (uvek iznova) da taj bezbrižni letnji oblačić nema kraja.
Okej, znam da imam baš bujnu maštu. Ali, za one racionalnije i manje sklone sanjarenju, ovaj model dolazi u razumnoj teget boji uz srebrne detalje (brzi skrol na sam početak ovog posta).
Ako ste dovoljno brzi možete iskoristi poseban Mona popust od 10% na kožnu galanteriju i detalje i celih 20% na tekstilni program sve do osmog marta. Ima li boljeg načina da sebi ulepšate dan žena? (I nemojte režati na ovaj datum, dan žena nam je potrebniji nego ikada.)

8 comments:

  1. Malo sam se zaljubila u onu plavu divnoću <3

    ReplyDelete
  2. Mona ima prelepe torbe i garderobu pogotovo poslednjih godina su sve bolji i bolji:) Uvek sam sa podrzavanje i kupovinu proizvoda domacih brendova :) Zaljubila sam se u torbu sa poslednje slike :)
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bas nekako navijam za njih, uvek mi je drago kad vidim da se pomeraju unapred <3

      Delete
  3. Браво!
    Када су Ану упитали који би модни тренд заувек забранила, одговорила је: стварно не волим пластику. Избегавајте вештачке материјале и частите себе кожном торбом.Заслужиле сте!

    ReplyDelete
  4. divne!!!!
    za mene su ovo vijesnici prolječa



    http://babylovesfashion.blogspot.hr/

    ReplyDelete

Back to Top