Big Little Lies // Nevine Laži

Reese Witherspoon! Nicole Kidman! Alexander Skarsgård! Zoë Kravitz! James Tupper! Laura Dern! 
Holivudske face lagano umešamo sa talentovanim kanadskim režiserom Jean-Marc Valléeom i onda na tu već bombastičnu smesu, dodamo dobro poznato ime David E. Kelley, čiji kreativni um stoji iza nekih od najpopularnijih serija kao što su: L.A. Law, The Practice, Chicago Hope, Ally McBeal... I na kraju umutimo HBO kao pravi začin. I sve što nam preostaje jeste da se krčkamo na tihoj vatri očekivanja, dok napokon ne dočekamo premijeru!
HBO? Da li..? Oh da! Pričam o ganc novoj seriji! Big Little Lies (Nevine laži) počinje svoj život na malim ekranima krajem februara, a već je (sa razlogom) jedna od najočekivanijih u ovoj godini!
Pošto sam odgledala nekoliko epizoda poželela sam da vam dam bar tri razloga zašto obavezno morate "zapratiti" ovu seriju, ali ima ih mnogo, mnogo više!  Zato krenimo...


Ako volite misteriju, obožavaćete ovu seriju!
Radnja je smeštena u maleni kalifornijski grad Montrej - zamislite gradić od 30.000 stanovnika, od kojih većina poseduje kuće u staklu iz kojih pogled puca na moćni Tihi okean... Idiličan krajolik predstavlja savršene kulise za priču koju je 2014. godine ispričala spisateljica Liane Moriarty u istoimenom bestseleru. David E. Kelly mudro je zadržao originalan zaplet i karaktere.
Scenario se vrti oko nekoliko žena čiji životi se menjaju u trenutku kada se u njihov grad doseljava mlada samohrana majka Jane (Shailene Woodley), naizgled nebitan događaj u osnovnoj školi, započeće niz zbivanja, koji će dovesti do pucanja njihove brižljivo građene spoljašnosti. Još u prvoj epizodi otkriće se da se dogodilo ubistvo, ali kako serija napreduje, nećete znati ni ko je ubijen, a još manje ko je ubica... Neočekivan, ali fantastičan potez, budući da ćete svakog sumnjičiti i kao ubicu i kao žrtvu. Drama. Drama. Drama!
...
You can’t make a perfect world. No matter what, s—t happens
...
Više volite filmove od serija?
Okej, mogu da razumem, ali baš zbog toga će vas Nevine laži kupiti na neodređeno! Budući da je za režiju bio zadužen majstor filma (Jean-Marc je režirao svih osam epizoda prve sezone), serija odiše atmosferom najboljih filmskih drama. Rezultat njegovog rada je pomalo hladan, hirurški precizan pogled na nezadovoljne mame iz Montreja sa bezbedne udaljenosti. Paleta boja se vrti oko bledih ispranih nijansi i podseća na Instagram filtere koji su tu da desatururizacijom sakriju svaku sramotnu manu koje naše junakinje ne žele da priznaju. Uz vizuelni momenat savršeno se uklapa melanholična muzika, koja podvlači sve bitne scene. Kako biste shvatili na šta mislim, dovoljno će vam biti da poslušate pesmu koja prati prvi trejler, u pitanju je Cold Little Heart britanskog soul pevača Michaela Kiwanukae.
Ženska podrška je važna!
Reese Witherspoon i Nicole Kidman osim što imaju vodeće uloge u ovoj seriji, upisale su se i u listu producenata. Iako na prvi pogled deluje da se radnja serije vrti oko surovih ženskih ratova, već na drugi jasno vam je da je u fokusu pažnje veza između prijateljica, poverljivi razgovori, ali i udruživanje žena kako bi se borile - zajedno.
Reese i Nicole želele su da skrenu pažnju na činjenicu kako su uloge žena u najskupljim holivudskim produkcijama svedene na minorne uloge, žene ili devojke glavnog junaka i zato su želele da nad ovim projektom imaju potpunu kontrolu kako bi pozitivno uticale na tu situaciju. Njihovi likovi u seriji su najbolje prijateljice, a to su prenele i u real life, Reese je kupila novu kuću u Nešvilu, baš pored imanja svoje koleginice Kidman.
U svoje agende velikim slovima zabeležite 20. februar u 20 časova kada je zakazana velika HBO premijera! Prvu epizodu ćete moći da pogledate potpuno besplatno, te nemojte propustiti da budete među prvima koji će ispratiti ovu fantastičnu seriju. Nove epizode će biti dostupne u ponudi HBO GO usluge ponedeljkom već od jutarnjih sati, samo nekoliko sati nakon američke premijere...
Uživajte i javite utiske!

5 comments:

  1. Ne mogu da verujem koji su sve glumci u igri wow! Jedva cekam da gledam Kidmanovu, bas sam je juce gledala u Lavu, oci sam isplakala. Tako da se radujem novoj ulozi, cini mi se da je sad u odlicnoj fazi. Hvala za preporuku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas da! Svakako vredi gledati sve njene filmove/serije :)

      Delete
  2. A jedva čekam, ovakva postava glumica :)

    ReplyDelete
  3. Serija je super, sve pohvale!

    ReplyDelete

Back to Top