Prva postava modnog tima

Koliko vam znače imena Emmanuelle Alt, Eva Fontanelli, Anna Dello Russo, Taylor Tomasi, Christine Centenera...?  Ne puno?! Morate znati da su ove dame verovatno uticale na vaš stil, više nego što možete da zamislite. One su modne urednice prve postave svetskih modnih magazina, i njihov rad oblikuje stil žena širom sveta. Zahvaljujući street style blogovima izašle su iz anonimnosti redakcija i same postale inspiracija. Evo mojih favorita.

Emmanuelle Alt je modna urednica francuskog Vogue magazina i desna ruka glavne urednice Carine Roitfeld, ali i konsultant modne kuće Balmain. Najčešće je u jednostavnim, ali efektnim krojevima, a svoj stil opisuje kao rok šik. Njen recept glasi: skinny pantalone, obična majca, blejzer i ubistvene štikle.

Eva Fontanelli, urednica italijanskog Ellea za razliku od Emmanuelle neguje nežan i vrlo ženstven pristup modi, često se igra retro komadima, pastelnim bojama, perjem, ukrasima za kosu, ali i odevnim predmetima namenjenim jačem polu.

Anna Dello Russo je zaposlena u japanskom izdanju Vogue magazina i svoj posao shvata vrrrrlo ozbiljno, odeću uzima direktno sa pista i najčešće je u svečanim haljinama vedrih boja bez obzira na priliku i doba dana.

Taylor Tomasi je urednica asesoara u američkom Marie Claire magazinu, ali i zvezda street style blogova. Crvenokosa urednica kože boje alabastera, rado meša stilove: novo uz staro, svečano uz komotno, mat uz svetlucavo...

Australijska modna scena postaje sve jača, ženski časopisi sve bolji, a za modne strane u njihovom Harper's Bazaaru zadužena je mlada Christine Centenera koja je postala poznata pošto ju je fotografisala čuvena blogerka Garance Dore. Njen stil je pravi mish mesh, i sa lakoćom nosi svečane, ali i opuštene komade, što je pokazala kada se na nedelji mode u Parizu pojavila u donjem delu trenerke, čupavoj budnici i crno-belim štiklama.

6 comments:

  1. Emmanuelle i Taylor su mi jedine ok, ove mi sve druge nekako pretjeruju, pogotovo ova Anna sa svečanim haljinama u svako doba dana. :/
    A i ova s bundom i trenerkom... Uf... :////

    ReplyDelete
  2. a vidiš meni se baš zato dopada Anna, totalno je luda :D
    i upravo zbog toga beskrajno simpatična
    uostalom one nameću modna pravila, može im se i da poneko prekriše... tako je nekako zabavnije :))

    ReplyDelete
  3. videli ste sigurno, eva ovih dana:
    http://thesartorialist.blogspot.com/2010/06/on-streeteva-florence.html

    ReplyDelete
  4. oh promaklo mi je to, hvala :) mnoogo mi je slatka. Birkinica, a bome i prsten su mhmm.

    ReplyDelete
  5. Love them all! They all have an individual style, and they always look great. My favourite look is the second one from Christine Centenera with the sheer black blouse. Love it!!

    PS: really like your blog, I'm a follower! :)

    xoxo

    ReplyDelete

Back to Top