Post: 2 u 1

A sad nešto iz domaće radinosti, ovo sam pronašla u današnjem patroliranju fejsom, kolega je pustio link u svet, ja kliknula i našla se na stranici Raftiana T Shirt. Iza ovog nika kriju se Tijana i Rafel koji proizvode kul majce sa super aplikacijama. 

Dizajn majica se štampa novom tehnologijom koja omogućava direkno štampanje na platnu, tako da boja prodire u tkaninu. Ova tehnologija omogućava postojanost boja, aplikacije nisu ispupčene i razvlačenjem majice ne dolazi do pucanja i uništavanja štampane površine. Krojevi su moderni (strukirani), a majce su izrađene od priprodnog materijala.

Cena jedne majce je 1.560 dinara, a mogu se poručiti preko njihovog FB profila - postoji i vodič kroz veličine, pa nema bojazni da ćete omašiti.

A sad reciklirane torbice! Na mladog umetnika koji izrađuje torbice od starih časopisa pažnju mi je skrenuo (isti!) kolega pre nekog vremena. Bilo je potrebno samo malo googlovanja da bih ga našla, budući da je jedan od retkih (možda i jedini?, anyone?) koji se bavi time. 

Milan Ilić iz Negotina počeo je sa izradom recikliranih tašnica u okviru atelja Yoladin koji je osnovao u drugoj polovini 2009. godine. On ističe da je u biznis sa tašnicama uleteo sasvim slučajno, razmišljajući kako da doprinese opštem zdravlju naše planete i pronađe zamenu za kožu koja je najčešći materijal pri izradi torbi i tašni. 

Imala sam priliku da jednu Ilićevu tašnu držim u rukama i mogu vam reći da nema potrebe da se pribojavate da će se vaša tašnica oštetiti, ili ne daj bože, raspasti. Završna obrada je na nivou, a poseban šarm daju zanimljivi detalji u vidu ručaka i ukrasa. Ja sam kao pasionirani obožavatelj, magazina skroz odlepila na ideju da moje najdraže novine svuda vucaram sa sobom (što i sada radim, ali ne u tako posh obliku :) ).

3 comments:

  1. Ja imam neseser (tj. nije bas ni neseser, nego torbica za torbu :D) koji sam kupila kod Yoladina na pocetku njegove karijere :P. ISkreno, kad sam prvi put videla torbe na fotografijama uopste mi se nisu svidele, a kad sam ih videla uzivo - dosla sam kuci sa svojom torbom za torbu.
    Inace, on jeste jedini kod nas koji to radi.

    ReplyDelete
  2. da fotografije i nisu neshto.. ja sam je prvo videla uzivo, skroz je blesavo.. imam ideju da napravim tashnicu od tachno odredjenih stranica, m'da ne znam dal to moze, moram da vidim :)

    ReplyDelete
  3. Majice su fora, ali ove torbice su predobre!!

    ReplyDelete

Back to Top