Prelistavanje

Koliko časopisa mesečno pročitam? Deset, dvadeset, više? Iskreno, nemam pojma. Mnogo. U mom stanu časopisi su doslovno svuda: police, fioke, stočići, pod, plafon. U name it, I got it. Tu je modna, lifestyle, tabloidna, travel, stručna...svakakva štampa iz regiona i sveta. Imam dosta francuskih magazina, koje volim zbog sjajnog preloma, slatke drskosti i inovativnosti francuskih urednika (u aktuelnom izdanju L'Officiel magazaina urednica Marie-José Susskind-Jalou stavila je nagu fotku sa letovanja u San Tropeu, doduše tad je imala samo nekoliko meseci, ali u get the point). Jedini problem što je moj francuski prilično skroman: sac de cuir, chemise de dentelle et soie, talons, jupe de velours... I to je to, mada bih sasvim pristojono prošla u nekom pariškom butiku, molim lepo. Američku štampu ne volim toliko, nekako je previše upeglana, ima presavršene zube i presjajnu kosu, sva je joyful and  playful - prekomercijalno ako pitate mene. Britanska je potpuno po mom ukusu (i mogu da je pročitam od A do Ž):  Vogue sa sjajnom Alexandrom Shulman i zanimljivim temama, Elle koji je prvi počeo sa subscribers naslovnicama i onim blesavim handwriting fontovima i naravno sjajni Harper's Bazaar, koji danas prelistavamo, na čijoj je naslovnici za avgust je glumica Marion Cotillard.

Harper's donosi priču Diane Von Furstenberg o druženju sa Andy Worholom, ali i o 50! godina njenog brenda. Svaka čast Diane!

Modne sekcija donosi pregled sa pista  i trendove za jesen/zimu 2010/11. (to je jedna od stvari koje ne volim u stranim magazinima, izležavam se na plaži, pijuckam mojito i čitam o novim kaputima boje peska. Uh! U tim momentima ne želim ni da znam da postoje kaputi, a kamoli oni boje peska).

Tu su i dva sjajna editorijala koji predstavljaju dizajnersku odeću u običnim životnim situacijama (ako imate dvorac, veliko dvorište, terasu, otvoreni bazen i ružičnjak :) ).

Stranice posvećene modi donose razradu trenda koji se javio proleća ove godine, a to je Bardot look. To ću definitivno isporobati ove sezone.

I na kraju Harper's UK nas vodi u Šri Lanku. No, to nije sve, u ovom izdanju dobićete i Erdem tašnu. Ukoliko časopis planirate da kupite u Beogradu, obavezno to učinite u Plato knjižari u centru, jer je to jedino mesto gde časopise možete kupiti sa poklonom namenjenim čitaocima, na drugim mestima, nažaslost, prezent ume da jednostavno ispari.

P.S. ovaj post sam napisala u Costa Coffee kafiću, jer nemam internet! Jer menjam provajdera, a to je kod nas izgleda sloooožeeeen proces. I na ivici nervnog sloma sam! Izgleda da sam zaboravila kako se to oflajn živi, no ipak se snalazim nekako. Hvala bogu na vajrlesu, prenosnim računarima i hladnoj moki na cimetom.

4 comments:

  1. Jao, obožavam strane magazine!
    Šteta šta su preskupi pa ih jedino mogu čitati kad ih downloadam s neta. :)

    ReplyDelete
  2. sjajan post, totalno simpatican pregled strane stampe! moji favoriti u magazinskom svetu, naravno oni iz UK - UK 4ever! :)

    ReplyDelete
  3. thnx Lupi :)
    @Fthief o da, to radim i ja, ali najčešče skidam one koje ne mogu da pazarim, tipa Elle Belgija, L'Officiel Singapur i slično..
    Nekako papir je papir, nepopravljivo sam analogna :)

    ReplyDelete
  4. Na izlozbi Zenska strana u ex Muzeju 25. maj velika paznja posvecena i casopisima, meni je taj deo bio posebno zanimljiv, mozda i tebe interesuje. Na mom blogu okacila sam slike, take a look

    ReplyDelete

Back to Top