Malo retro provoda

Znam da sam vam preporučila gomilu mesta koje bi ovog leta trebalo da obiđete, ali to može i da sačeka. Komarci, sunce, asfalt, žega, tjah. Umesto znojenja i sedenja u baštama prekriveni slojem Autana za večeras predlažem retro filmski maraton. Crno-belo, četrdesete i pedesete, komedije i smejanje - taman za petak veče (ionako svi kul ljudi izlaze preko nedelje :D). Klimu na 22c, u kiblu sa ledom Tamjaniku Spasić, u zdelu hladnu lubenicu i uživanje može da počne.

Pod A i osnovno je Breakfast at Tiffany's - obavezna filmska lektira. Možda je prežvakano i izvikano, ali ja bih mogla da ga gledam od jutra do sutra, pa onda ponovo i opet. 

Merlinka je takođe nezaobilazna, za večeras bih vam preporučila Gentlemen prefer blondes (well, they really do), sjajan mjuzikl iz 1953. godine. 

A onda Pillow talk, oh svaki put se sita ismejem. Zašto više ne prave ovakve filmove???

I na kraju jedan sladak filmić sa kraja četrdesetih godina Sorrowful Jones, sa Lucille Ball u naslovnoj ulozi. Uživajte i poslušajte njen savet: the secret of staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age ;) Ako imate još neki predlog za letnju filmsku listu, pišite.

P.S. potpuna je slučajnost što na svakoj slici glumice telefoniraju, i ne, ne očekujem neki važan telefonski poziv :)

4 comments:

 1. Oh, obožavam crno bijele filmove. Ponekad mi je žao jer se nisam rodila u pedesetima.

  Breakfast at Tiffany's je prepresuper ....nabavila sam i mačkaste naočale i šešir kakav Audrey ima u filmu :D (Malo sam opsjednuta :D )

  Drugo od ovih nisam gledala pa ću ih uskoro :D

  Moj prijedlog: Sabrina, War and peace , Roman Holiday , An Education ( nije stari,ali ako voliš Paris onda ga moraš gledat )

  ReplyDelete
 2. I meni je Tiffany bas mrak film, kao i svi s Merlinkom :) takvi se vise ne rade!

  ReplyDelete
 3. uh,svaka cast na izboru filmova,ja takodje obozavam starije filmove.Merlinkine narocito,moj omiljeni je 'Some like it hot'

  ReplyDelete
 4. 에볼플레이 먹튀검증 안전노리터

  ReplyDelete

Back to Top