Malo retro provoda

Znam da sam vam preporučila gomilu mesta koje bi ovog leta trebalo da obiđete, ali to može i da sačeka. Komarci, sunce, asfalt, žega, tjah. Umesto znojenja i sedenja u baštama prekriveni slojem Autana za večeras predlažem retro filmski maraton. Crno-belo, četrdesete i pedesete, komedije i smejanje - taman za petak veče (ionako svi kul ljudi izlaze preko nedelje :D). Klimu na 22c, u kiblu sa ledom Tamjaniku Spasić, u zdelu hladnu lubenicu i uživanje može da počne.

Pod A i osnovno je Breakfast at Tiffany's - obavezna filmska lektira. Možda je prežvakano i izvikano, ali ja bih mogla da ga gledam od jutra do sutra, pa onda ponovo i opet. 

Merlinka je takođe nezaobilazna, za večeras bih vam preporučila Gentlemen prefer blondes (well, they really do), sjajan mjuzikl iz 1953. godine. 

A onda Pillow talk, oh svaki put se sita ismejem. Zašto više ne prave ovakve filmove???

I na kraju jedan sladak filmić sa kraja četrdesetih godina Sorrowful Jones, sa Lucille Ball u naslovnoj ulozi. Uživajte i poslušajte njen savet: the secret of staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age ;) Ako imate još neki predlog za letnju filmsku listu, pišite.

P.S. potpuna je slučajnost što na svakoj slici glumice telefoniraju, i ne, ne očekujem neki važan telefonski poziv :)

3 comments:

  1. Oh, obožavam crno bijele filmove. Ponekad mi je žao jer se nisam rodila u pedesetima.

    Breakfast at Tiffany's je prepresuper ....nabavila sam i mačkaste naočale i šešir kakav Audrey ima u filmu :D (Malo sam opsjednuta :D )

    Drugo od ovih nisam gledala pa ću ih uskoro :D

    Moj prijedlog: Sabrina, War and peace , Roman Holiday , An Education ( nije stari,ali ako voliš Paris onda ga moraš gledat )

    ReplyDelete
  2. I meni je Tiffany bas mrak film, kao i svi s Merlinkom :) takvi se vise ne rade!

    ReplyDelete
  3. uh,svaka cast na izboru filmova,ja takodje obozavam starije filmove.Merlinkine narocito,moj omiljeni je 'Some like it hot'

    ReplyDelete

Back to Top