French Riviera

Pa dobro Jelena kako si uspela da ovaj post čuvaš tako dugo u svojoj magičnoj draft fioci?
Ono... Francuska! Azurna obala! Provansa! Kan!
Okej, desi se!
Kombinacija Azurne obale i Provanse u rano proleće je apsolutno fantastična! Ali, kombinacija Jelene koja predaje ostavku na poslu, pa već u Beču pokupi temperaturu i prehladu koju ponese sa sobom u Nicu i nije tako zabavna. Ali držala sam se.
Sve sa prtljagom punim malenih haljina i otvorenih sandala. Dobronamerni savet za pakovanje: konsultujte prognozu, a ne sopstvenu maštu ispunjenu ružičastim mančmelou kolačima i željom za mirom u svetu.
I šta onda kad se nađete u Kanu sa ukupno jednom kombinacijom dugih nogavica i rukava?!
Ukoliko niste pri Chanel budžetu ostaje vam da dišete duboko (ta kombinacija soli u vazduhu i aromatičnog bilja, mi-li-na!), ne trepćete (zaista su Francuzi masterirali dobar dizajn) i održavate radnu temperaturu uz šampanjac. Bolovaćemo kad dođemo kući.
Povod ovo puta bila je poseta Bioderma fabrici, a to su mesta koja me istinski ushićuju, pošaljite me da posmatram proizvodnu traku i ostaću satima hipnotisana, posebno ako pratim stvaranje proizvoda koji je sa mnom svaki dan (naravno da je u pitanju Bioderma miceralna voda Sensibio H2O). Dodatni superveliki poen ide činjenici da je fabrika smeštena u blizini predivnog grada Eks an Provans na jugu Francuske.


To je grad umetnika Paul Cezannea i često se pojavljivao na njegovim platnima, dobra ideja jeste da se zaputite njegovim stopama i obiđete mesta na kojima je ovaj velikan prikupljao inspiraciju. Hôtel Le Pigonnet može se pohvaliti raskošnom baštom koju je Paul često posećivao. Samo jedan krug po imanju i poželećete da umete bolje da se izražavate četkicama i bojama. Iako je naša stanica bio hotelski restoran sa preukusnim specijalitetima, ovde smo nahranili i svoju dušu. Čak i ova šmrckavica to može da potvrdi. 
Prava zabava je nastala u trenutku kad smo posetili kompaniju Naos pod čijim okriljem brend Bioderma posluje. Znate već koliko šinem u štampariji, a ovo je bilo sve to, pa nekako još na kub. 
Nažalost, fotografisanje proizvodnih pogona nije dozvoljeno. Ali, morate mi verovati na reč kad vam kažem da je to zaista impresivno! Interesantna je činjenica da u laboratoriji radi velik broj žena, a Bioderma je poznata u kozmetičkim krugovima kao dom čak 50 patenata u oblasti nege kože. Iako je miceralna voda sad na vrhuncu popularnosti (pa su neki brendovi lansirali hibride kao što je miceralna voda u obliku pene - whaaaat), upravo je na ovom mestu osmišljena prva na svetu -1995. godine, a danas se svake dve sekunde proda po jedna bočica. 
Ne znam zašto mi je trebalo desetak godina da se upoznam sa tim konceptom, ali od kad se znamo, ne razdvajamo se! Tokom ovog putovanja usvojila sam i Hydrabio Perfecteur kremu koja doslovno licu daje "blur" efekat, istovremeno utičući na aktivnost akvaporina, prirodnih kanala koji omogućavaju protok vode unutar kože i time se značajno pobojšava hidratacija kože lica. 
Negde je ipak trebalo pokazati ta naša lica okrepljena novim kremama (hvala Bioderma što sam tih dana izgledala kao pristojan čovek čak i pod tinjajućom temperaturom), kanski hotel  Gray D’Albion bio je naša baza, a posle ture pića u apartmanu 812 sa rooftop terasom (kad nemate Fervex pri ruci i šampanjac je u redu), zaputili smo se na večeru u čuven hotel Barierre Le Majestic. Hotel je otvoren još 1926. godine i u filmskom svetu je poznat kao mesto koju zvezde najčešće biraju za svoj boravak za vreme Kanskog festivala.
Glitz and glamour u svom punom sjaju!
Ovo putovanje je još jednom (kao da je to potrebno) dokazao da Francuzi zaista imaju neko bolje uputstvo za život. Kombinacija dobre nege, uživanja u životu i raskošnih ukusa deluje kao nešto što bi besramno trebalo da prepišemo do detalja!
A mene je otvaranje fioke podsetilo da sam dužna jugu Francuske novi krug, ovog puta čiste glave, bez puno misli, samo da se prepustim tim blistavim pejzažima i mirisu lavande...
Plus, draft sa putovanjima je napokon prazan - vreme je za novu avanturu!

7 comments:

  1. Hello! Da li je moguce posetiti fabriku ako nisi bloger, tj,ako si samo znatizeljan da vidis kako izgleda proizvodnja :) Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moguce je zapravo imati celu ovu turu, samo jos bolju! Sad je ukljucen i transfer helikopterom i poseta Monaku :D https://connect.eventtia.com/en/dmz/biodermaviptrips/website
      E sad ako te zanima iskljucivo deo sa posetom fabrici sigurna sam da ima i tako neka varijanta, mozes direktno pisati NAOS-u https://naos.com/en/ :)

      Delete
    2. Hvala puno :) Predivni su ti tekstovi i jako lepo pišeš, nekako drugačije, zabavnije.

      Delete
    3. Hvaalaa :)) trudim se da ovo bude zabavno, neopterecujice mesto <3

      Delete
  2. Zanimljiv post! Uzivala sam citajuci! :)

    ReplyDelete

Back to Top