S/S 2018 - home edition

Bome do kolena smo već zagazili u proleće, a da se nijednom nismo osvrnuli na to kakve su nam trendove pripremili modni kreatori! Vreme je za redizajn sopstvenog izgleda (čak i Susan Miller to tvrdi, sve uz svečani ulazak Venere), ali i za onaj finalni glanc prostora za život.
Stigao je  trenutak kad svečano otvaramo prozore, puštamo svež vazduh i kuće punimo cvećem i prijateljima, mućkamo džin tonik, mešamo homemade kapućino, hvatamo šta sve to ima novo.
Pa zašto ne biste i vaš dom malo častili i to baš u duhu aktuelnih modnih trendova?
Pronašla sam nekoliko najzanimljivih i prevela sam ih u konkretne komade koji, iako su trendi, su dovoljno klasični i savremeni da dugo neće izaći iz mode.
Pa hajmo!

TREND: teksas.
Okej, ovaj materijal nas nikada zapravo neće napustiti (ma džins da se nisi usudio!), ali ovogodišnja varijacija naslanja se na nasleđe iz 2000. godine: radi se o tamnijem teksasu, prirodnih, neobrađenih ivica... Tibi, Tom Ford, Zadig et Voltaire, Versus, Nina Ricci samo su neki od brendova koji su takvom džnsu udahnuli novi život. Da li ste mogli da zamislite da će ukrojeni teksas ovako dobro izgledati? Ni ja!
HOME TREND: jasno je da je teksas u enterijeru veoma tricky opcija. Ume sjajno da funkcioniše u nekim prostorima za javnu upotrebu kao što su lobiji hotela i kafei, ali u stanu često ume da deluje kao zbunjujuća greška. Zato igrajte pametnije, prepišite nijansu, ali u teksturi se i dalje držite finih mekanih tekstila koji su otporni na habanje i podnose fleke. A onda kao višnjicu na vrhu šlaga dodajem da sam sve to pronašla u obliku fotelje za ljuljanje. Jack pot!
Jysk, stolica za ljuljanje Nebel, cena: 24.999 dinara.
TREND: mint.
Nežna, fina nijansa, tako sveža, ledena! Oh da, boja sladoleda od pistaća je sada sve! Zaboravite na cinizam i prepustite se čistom, neprskanom optimizmu. Kanališite zauvek najlepšu Louis Vuitton kolekciju Marca Jacobsa za proleće/leto 2012. godine, samo se setite: ringišpil, suknje od perja, kompleti od tvida, mint špicaste najlonke... Ove sezone na tom tragu igraju: Vionnet, Vika Gazinskaya, Victoria Beckham, Sies Marjan, Preen...
HOME TREND:
Slažem se da je zadatak "postati sladoled od glave do pete" malo zahtevan, ali zato je mint nijansa kao stvorena za prolećno osveženje stana i kuće. Ako ste jako nadahnuti probajte da jedan zid poklonite bogovima svetlozelene boje, a ako i dalje oklevate počnite od detalja. Sat u minimalističkom maniru će sasvim sigurno podići svaku priču. Naklonjeni klasici nek ga smeste u kuhinju, a onim hrabrijima predlažem da pokušaju da ga uklope u gallery wall i tako ga razigraju neočekivanom elementom.
Jysk, zidni sat Marius, cena: 1499 dinara.
TREND: trench dressing.
Jedino od omiljenih pravila proleća nalaže: uzmite jedan dobar komad odeće i nadogradite ga! Trenč je kamen temeljac oblačenja za prelazno doba i sada su se dizajneri ozbiljno poigrali njegovim izgledom. Céline verzija zapravo predstavlja dupli trenč, koji je poprimio oblik superelegantnog ogrtača. Loewe za proleće predlaže mantil koji se od kolena pretvara u reku resa (još jedan veliki trend, zapišite). Dok kraljica praktičnosti Isabel Marant zadržava boju i formu trenča i brzim potezom ga pretvara u kul kombinezon, jedan jedini komad koji će vam trebati za trčanje po gradu.
HOME TREND:
Šta je u kući pandan večnom trenču, pitate se? Ma, hajte molim vas! Pletena stolica u neutralnim bojama je taj neprolazni klasik. Iako se najčešće ova vrsta stolica nalazi u sekciji baštenskog nameštaja, lako može da igra za oba tima. Zamislite je u kombinaciji sa trpezarijskim stolom i malenim krznom umeto jastuka? Idealno! Takođe, oplemeniće svaku terasu, ili dvorište, pa lako možete da maštate da ste pod suncem Marakeša.
Jysk, lounge stolica Gjerlev, cena: 7999 dinara.
TREND: siva.
Stara, dobra siva, to go nijansa kad god nam je dan onako i hitno nam je potreban zagrljaj omiljenog sivog duksa... Ovog proleća pokazuje svoju drugu stranu, onu koje se sećaju svi ljubitelji filma Working Girl sa Melanie Griffith, siva je umiksovana sa power oblačenjem iz osamdesetih godina. Stroga odela, pencil suknje i uske haljine izmeštene su iz kancelarija i dobile su seksi notu. Ukratko? Sad je potpuno u redu da u vikend đuskanje pođete u miš sivom odelu na pruge, kanališite Jennifer Beals  u Flashdance-u i pokažite svetu svoje najbolje pokrete. Izazivaju vas: Jason Wu, Max Mara i Alexander Wang.
HOME TREND:
Sa ovim bi trebalo da se snađete lako. Moj savet je da miš sivu nijansu koristite za veće komade nameštaja koje ćete zatim oplemeniti detaljima u paleti koju trenutno simpatišete (tako je moja siva sofa do sad bila domaćin jastučića od milenijal pink, sve do sunčane žute). 
Jysk, baštenska garnitura krajni modul Ebbeskov, cena: 22.990 dinara.

4 comments:

Back to Top