Versace Atelier Lookbook

Ovo što upravo gledate je lookbook direktno pristigao iz pećnice ateljea Versace. Radi se o Couture kreacijama za jesen/zimu 2010/11. Modna kuća Versace je 2004. godine odlučila da se povuče sa nedelje visoke mode u Parizu i da modele prikazuje isključivo na privatnim ekskluzivnim showroomovima. Orjentacije radi, postupak nabavljanja jedne haljine iz ove kolekcije izgleda ovako: pošto se odlučite za neku od haljina, morate biti spremni da čekate četiri meseca koliko je potrebno za izradu iste. Na primer za jednu haljinu od šifona, dekorisanu sa 50.000 delikatnih Swarovski kristala potrebno je oko 150 sati rada. To ručno izrađeno zadovoljstvo košta oko 90.000$ (cena se menja u zavisnosti od kilaže i visine kupca, više materijala - skuplja haljina, vrlo jednostavna matematika). Paaa, možda jednog dana. Do tada uživam u ovim predivnim modelima, koje nam prikazuje manekenka Monika Jagaciak.

10 comments:

  1. Haljine su prelepe, samo mi se manekenka uopšte ne uklapa u Versace koncept, fali mi malo više energije.

    ReplyDelete
  2. haljine...samo je ova manekenka nešto mršava :)

    ReplyDelete
  3. jeeees! shto bi, prostom rachunicom, znachilo da u Shushumigi moram da radim bar 5.294 meseci kako bih sebi pazarila jednu :)

    ReplyDelete
  4. održaće nas u životu naš nepresušni entuzijazam. i čajevi. :)

    ReplyDelete
  5. i sladoled. i sladoled! nishta bez sladoleda ;))

    ReplyDelete
  6. bas mi je zao vas dve... nas tri ustavi... ali na dobrom smo putu, ovi strani blogeri malo malo pa kupe ovako nesto... :)

    ReplyDelete
  7. Haljine su tako divne, ali ove cipele/cizme sa prve slike su mi 'pregrube'...Mijenjala bih. Ali ko mene pita, i ja sam ocajna kao i vi ostale, mogu ovo samo na slikama da gledam :)

    ReplyDelete
  8. bravo. ima josh nekoliko modela, koje sam cenzurisala bash zbog ruznih cipela :)
    @Marina chak ni strani blogeri ne kupuju ovako neshto, arabijske princeze i neverovatno bogate azijatkinje i mozda josh ko.

    ReplyDelete

Back to Top