Roksanda Ilincic S/S 2011.


Imala sam sreće da 2005. godine prisustvujem poslednjoj (fenomenalnoj) reviji u Beogradu Roksande Ilinčić, Beograđanke koja se otisnula put Velike Britanije gde je posle završene St Martins škole našla svoje mesto pod sivim londonskim modnim nebom. Roksanda je, od tada, prokrčila svoj put do najelegantnijih žena današnjice poput Chloë Sevigny, Cate Blanchett, Helen Mirren i Gwyneth Paltrow, ali i do stranica britanskog Vogua gde je rado viđen gost. Njen stil odlikuju meke siluete, dosledna upotreba mekane svile i teškog satena, a zaštitni znak su joj ženstvene mašne i  jarke boje kao akcenat. Ni kolekcija za proleće/leto 2011-, prikazana danas u Londonu, nije izuzetak, luksuzni nabrani materijali pretočeni su u jednostavne krojeve bež i srebrne boje koju razbijaju petrolej plava i vrištava boja manga. Iako se ne ustručava da priča o svom poreklu, na zvaničnom sajtu London Fashion weeka u rubrici Origin (poreklo) stoji London, pretpostavljam da se radi o gruboj grešci organizatora.
Kako se ova dama retko pojavljuje u domaćim medijima, verovatno među vama ima i onih koji su upoznati sa njenim delom, ali ne i sa likom. Upoznajte se, ovo je Roksanda, koliko god to blesavo zvučalo zaista liči na svoje kreacije.

13 comments:

  1. bravo. zaista sam je drugacije zamishljala... obozavam je, posebno njebe cipele sa peruskama... mmmmm

    http://www.designershoespro.com/wp-content/uploads/2009/10/roksanda-ilincic-ss-2010.jpg

    ReplyDelete
  2. boje su sjajne :),favorit mi je narančasta suknja na zadnjoj slici, pre-pre-dobra :P
    p.s. imaš pravo, stvarno liči na kreacije :)

    ReplyDelete
  3. oh perushke <3 sjajno bi se uklopile uz super prashko by Nika Zupanac koji mi je wishlisti :)

    ReplyDelete
  4. obozavam je! hvala na ovome Jelena! to je neverovatno, ali u sve njene, kreacije koje sam do sada videla, ja sam se automatski zaljubila. bez ijednog izuzetka!
    plus, ona zaista ima svoj karakteristicni stil koji su drugi i mnogo poznatiji od nje vec poceli da "kraduckaju".

    go Roksanda! ♥

    ReplyDelete
  5. boje su savrsene :D jako mi se svidja sve :D
    jjbeautysecrets.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  6. ova me kolekcija malo podseca na jednu kolekciju tamare radivojevic iz 2008, gotovo identicna paleta boja, slican stil...no verovatno je to slicna kombinacija slovenskog senzibiliteta + st martins...elem, jako dobri ovi modeli u koralnoj boji!

    ReplyDelete
  7. bravo, da to je na tom tragu... mada su mi Tamarine boje neznije, iz te kolekcije je ona savrshena haljinica, neznoroze boje sva od nabora sa naslovne strane L'Officela maj 2008.

    ReplyDelete
  8. Znam da nema veze sa postom, ali moram, moram da podelim sa tobom i tvojim ciatocima najnovije otkrice : Mulberry kolekcija za prolece/leto http://www.style.com/fashionshows/fullscreen/S2011RTW-MULBERRY/. Odusevila sam se! Zenstvene haljine, prelepe boje i ridjokose lepotice naprosto cine savrsenstvo :) Sori zbog ovoga, ali mozda bas ova kolekcija bude jedna od sledecih tema na tvom blogu ;)
    Inace ovi modeli Roksande su super :D

    ReplyDelete
  9. Stvarno je prelijepa ženska:)
    A ja inače ne volim dizajnere koji rade s puno svile tako da nemam baš puno reći o samoj kolekciji, ali mi je drago jer je toliko toga Roksanda postigla u životu. Stvarno je uspješna:)

    ReplyDelete
  10. @Ivana ma shta se izvinjavash :) super je da imash neke predloge.. toliko pratim te sve silne revije da sam se vec na pola Londona predozirala, kako cu do Pariza kuku!
    pa onda tako ni za rep, ni za glavu.. pishem o chemu stignem ::))

    ReplyDelete
  11. Mogal bi intervju sa Roksi za blog?

    ReplyDelete
  12. :) interesantno pitanje, uglavnom been there, done that. dodushe za print.
    ne verujem da bi joj bilo interesantno da pricha i za blog. ne zanosim se svojom velichinom ;)

    ReplyDelete

Back to Top