Moda & Film II

O da, već smo pričali o vezi mode i filmske trake, a u ovoj sezoni ta ljubavna afera otišla je dalje, modne kuće Chanel i Gucci su angažovale najbolje režisere današnjice kako bi snimili reklame za nove mirise. Iza reklame za Gucci Gulty parfem (probala - zaista odličan!) stoji Frank Miller, poznat po filmu Sin City, a taj film je i polazište same reklame u kojoj naslovnu ulogu igra Rachel Evan Wood.

       

Chanel je posle reklame za Chanel no5 u režiji sjajnog Jean-Pierrea Jeuneta (Amélie) ubedio još jednog sjajnog reditelja da se pozabavi njihovim parfemom, te tako reklamu za muški miris Bleu de Chanel potpisuje čuveni Martin Scorsese! Rezultat je kratki filmić od 61 sekunde, a glavna uloga je poverena francuskom glumcu Gaspardu Ullielu.

       

Svaka čast Franku i Martinu, ali za mene je neprevazđena reklama za parfem Miss Dior Cherie u režiji Sophie Coppole. Uz zvučnu podlogu Brigitte Bardo "Moi je joue" prikazan je bezbrižni duh Pariza u kome gospođica Dior (manekenka Maryna Linchuk) uživa u savršenom letnjem danu. Très jolie!

             

6 comments:

  1. Slažem se sa tvojim izborom, mislim da je filmić za Miss Dior Cherie od svih navedenih najbolji upravo zato što se Sofia Coppola i sama bavi modom pa je logično da je shvata na poseban način.

    ReplyDelete
  2. kuuul... a D&G sad snimaju film, reziraju tacnije... Videli od Karla i Toma Forda... hm...

    ReplyDelete
  3. mmm, sve mi se svidjaju. za guilty malo manje, za bleu malo vise, za cherie jos vise... i tako.

    ReplyDelete
  4. Kopola je dala zenski princip i neznost ali mi je favorit Skorseze, valjda sa muskim malo grubljim ali elegantnim principom. :)
    (Mozda je do plavih ociju. :D)

    Ali da se ne zaboravi reklama za Floru... Chris Cunningham, iako jos nema film iza sebe vec samo spotove, i to kakve, je one-of-a-kind.

    http://www.youtube.com/watch?v=ykXkmVURI-w

    ReplyDelete
  5. bravo! razmishljala sam se da u post ukljuchim i gucci floru, odustala u poslednjem trenutku :)
    svakako zasluzije da se pomene

    ReplyDelete

Back to Top