First day at school. Whoops! @ work

Po prvi put u životu se osećam kao da zaista proživaljam to nešto što se zove prvi radni dan. Hm, možda nešto kao transfer u novu srednju školu. Svakako čudan osećaj, još čudniji budući da mi ovo nije prvi posao, oo ne. Bome već koji u biografiji, nego sam se ovih nekoliko meseci potpuno raspustila. Prvi put posle pet godina, sebi sam dopustila uživanje u neradu, izbegavanje obaveza, ma nisam ni imala šta da izbegavam. Tri meseca mi je obaveza bila gledanje u reku, lizanje sladoleda, ispijanje late makijata po najlepšim gradskim&morskim baštama. Pa sve to garnirano Mojitom, jagodama, lubenicama... Šlagom, krofnama, italijanskim ćabatama, maslinama, belim vinom i gamborima. Jedino o čemu sam se brinula je bio ovaj blog, gde sam gazdovala sama sebi i pisala o temama koje me zaista raduju. I takooo, a sad: game over. 

Te eto uglavnom, jedan ofis post. Nažalost moja nova kancelarija nema elegantni beli sto sa rascvetalim ružičastim božurima u vazi i AirMacom koji me verno čeka. Ni grafitne olovke duginih boja, pitu od maline, pufnasti krzneni jastučić na Phillippe Starck stolici...a nema ni velike šolje fine kafe sa punomasnim mlekom. Sto je braon, laptop siv, olovke crne. Nadam se da boja kancelarijske opreme nema veze sa mojom svetlom budućnošću :) ja je vidim nekako šareno, na pruge, možda i cik/cak. We will see, poželite mi sreću :)

i jedan P. S. omiljeno pitanje na svim razgovorima za posao: "Kako Jelena zamišlja sebe za 10 godina?".  Eee, pa baš ovako nekako, kao na slici dole, u svoj toj udobnoj belini. Možda u online svetu, možda u printu. Dovoljno nezavisnu, da joj dan počinje bez budilnika, uz nešto dovoljno kreativno što ne može nazvati poslom. Dovoljno dokazanu da ima pravo izbora... Baš je blesavo pisati o sebi u trećem licu, ali moram priznati i zabavno :)

21 comments:

  1. S obzirom da tvoja kancelarija sad postaje neki tip tvog presonalnog prostora, ne brinem se ;) Puno srece na novom poslu! :D

    ReplyDelete
  2. Sretno draga! Neka ti novi posao donese prije svega nalet kreativnosti kako bi zaradila sto vise novca u sto skorijem roku pa da imas ovo sto si zamislila da ces imati u narednih 10 godina :):)
    Ovi 'ofisi' su sjajni. Nemoj zapustiti blog, ne bi bilo isto bez tebe!

    ReplyDelete
  3. juhuu! pa to je sjajno.
    svaka cast na prvom radnom danu!

    ReplyDelete
  4. a gde to startujes? da spontano smestim neku saradnju ako smo kompatibilni hehe

    inace, uredi svoj prostor kako hoces, napravi da ti bude kao na nekoj od ovih slika. Od toga mnogo zavisi elan na duze staze.

    ReplyDelete
  5. tek sam otkrila tvoj blog i puno mi se svidja..s obzirom da i sebe vidim bas tako za 10 godina pozeljet cu nam sve najbolje :)

    ReplyDelete
  6. E,pa srecno na novom radnom mestu...
    a ovi ofisi cu mljac....tako i ja sebe zamisljam

    ReplyDelete
  7. Hej :D upravo sam otkrila tvoj blog i skroz mi je sladak! :)))
    Srecno na novom poslu ;) Prostor prilagodi sebi, a ostali (ako s nekim delis taj prostor) nek se prilagode tebi xD
    To bi bio neki moj moto :P
    Poslednja 'kancelarijica' mi je fave! Tako bih zaspala tu :P

    ReplyDelete
  8. hvala vam svima puno, divne ste :*
    @Jana, uredjujem jedan novi divni portal koji ce se baviti dogadjanjima u bgdu, vestima iz kulture i josh raznoraznim sitnicama
    a shto se ofisa tiche, prva uplata i odo put Coin Case i Livinga ::))

    ReplyDelete
  9. ne sumnjam da ćeš čim pre ištraftati i ušareneti sve te mračne boje... srećno!

    ReplyDelete
  10. Jupijeij za ozbiljan posao!
    Ja za mesecak dana ocekujem update ovog posta sa fotkama pre i posle (tvog radnog stola). Kad bi samo taj sto bio beo, sve bi bilo lakse...

    Srecno i salji linkove sto pre! :*

    ReplyDelete
  11. Cestitam Jelena! Meni je nekako drago sto si nam ostala on-line, sto se nisi vratila u stampane medije. Puno srece! :)

    ReplyDelete
  12. hvala :))
    @Leyla, potrudicu se, iako sam lenja buva koja nishta ne slika, a i kad slika zaboravi da postuje. zvacu Marinu i tebe da mi odradite stajlling seta i fotkanje ::))

    ReplyDelete
  13. cestitke i srecno na novom poslu! ne sumnjam da ces biti dobra u uredjivanju portala, jer ako bude i dalic kao tvoj blog citaoci nece izostati!

    ReplyDelete
  14. I obavezno staviti neki kaktus pored kompa, cujem da upija lose vibracije .... :)

    ReplyDelete
  15. hvala devojke :)
    @Margit, mmm ovo mi se dopada sa kaktusom, ko se previshe priblizi boc boc ;)

    ReplyDelete
  16. Negde u slicno vreme obe smo zapocele nove poslove. Braon sto, crni komp ali i predivni pogled na reku.

    Srecan (nam) novi posao!

    ReplyDelete
  17. SRECNO J!
    Blizu je Budimpesta, blogerka Jelena je tamo sad, IKEA je jeftina, imas blogerku arhitekticu za bliznakinju, pa ce prostor postati ruzicast i pufnast cim se ugnezdish i odlucish! :)))))

    ReplyDelete

Back to Top