Derek Lam S/S 2011.

Već nekoliko dana živim i dišem u NY ritmu, od kada je počela nedelja mode u Njujorku svoj bioritam naštimovala sam po rasporedu omiljenih kreatora. Ne želim da vas gnjavim izveštajima sa revija, toga bar, hvala bogu, ima na style, vogue, elle i ostali dotkom. Ali ponekad ne mogu da izdržim, ceo dan sam čekala da se pojave fotke (bolje od onih sa twittera, hvala WWD na brzim i iscrpnim izveštajima) revije Derek Lama. Ova kolekcija je inspirisana sedamdesetim godinama dvadesetog veka i odlikuje je minimalistička paleta, Derek je proleće pred nama zamislio u kombinaciji teget, kaki, bež, bele, maslinasto zelene i crne boje. Reviju je otvorio modelima izrađenim od teksasa, zatim su se ređale suknje krojene u A, mantili sa dvorednim kopčanjem, mini haljine i odela, a u finalu su se pojavile prozirne maxi haljine razigranog uzorka. Sve će vam biti jasno kada vam kažem da je to bila revija zbog koje su fashionistice (Leighton Meester, Elisa Sednaoui, Rashida Jones...) propustile prvu jutarnju kafu i umesto nedeljnog razvlačenja po krevetu došle na predstavljanje novih modela Dereka Lama.

Što se make-upa tiče Tom Pecheux kreativni direktor kozmetičke kuće Estée Lauder iznenadio nas je kreativnom upotrebom olovke za usta i karmina. Naime on je na kapcima manekenki koristio Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place olovku za usta u nijansi Coral, ali i Pure Color karmin u nijansama Melon i Mandarin Pop (u prodaji će se pojaviti u martu 2011. godine). Kao finiš dodao je belu senku u unutrašnji ugao oka.

A ako se neko pita, kako je Derek Lam osmislio sve ove divne modele i odakle mu inspiracija, ovo je mood board dizajnera, kao što vidite tu su uzorci materijala, interesantne fotke, stranice iz editorijala... Svašta nešto kako biste videli u kom smeru je Derek razmišljao dok je stvarao ovu kolekciju.

5 comments:

  1. ovaj bijeli kaput i haljina kafkan...neodoljivo...

    mislim ja neznam uz što bi ja pila jutarnji čaj ako nebi bilo tvog bloga :)

    ReplyDelete
  2. jednostavno i elegantno, a ponovo i sveze i drugacije i sofisticirano i chic! looooove!

    ReplyDelete
  3. ahammm, ja bih rado posedovala ovu kolekciju :)
    @Tania samo uzivaj, nabavi josh i neki biskvit i bog da te vidi :D

    ReplyDelete

Back to Top