Happy Bday!!!

Razvila sam tu neku novu naviku...
Klikćem. Bez neke jasne vizije. Kroz dane, mesece, godine. Random klikovi kroz arhivu.
Čitam sopstveni blog. Lagano, bez obaveze.
I moram priznati da baš uživam! Jel bi trebalo to tako?!
Ne znam, ali čitam neke male skrivene poruke, koje samo ja mogu da razumem i kikoćem se kao luda. Ostavljala sam znakove pored puta.
Inače dragi Facebook mi je prijavio da se na ovoj adresi družimo već ravno 6 godina. 
Š e s t.


A ja to nisam ni primetila. Da li sam nemarna? Ma šta mi je?!
Jok. Samo opuštena.
Ja u zen fazonu, a ovo moje mesto, baš onakvo kakvo je uvek bilo
Za doći. Za reći. Promisliti. Proćaskati. 
Uvek dobro raspoloženje. Uvek lepe misli.
Feel good space.
I zato danas posežem za nekim biserima iz prošlosti. Izvlačim neke neverovatne ljude, ideje i projekte. Završene, nezavršene. Neke postojeće, neke ne.
Ovo su uglavnom bili njihovi prvi koraci na globalnoj mreži, ali i sad, nekoliko godina kasnije, apsolutno su sjajni! Te još jedan osvrt na najzanimljivije koncepte zabeležene na adresi konevolicipele.com. Postovi iz 2010, 2011, i 2013. godine jasno kazuju - padam na dobre koncepte, pa padam. Ali hajmo (nekim mojim) redom:

6.1.2013.
Ovaj projekat je moj favorit.
Dizajnerka Linda Hom je autorka bloga Daily Dishonesty, crtanog dnevnika svih tih malih belih laži kojima smo tako skloni (ma, ne gledajte u mene!). Njena ideja je pokupila toliko internet saobraćaja, da su crteži dobili svoj tvrdi povez, a takođe ukrašavaju i posebnu ediciju svezaka i notesa. Linda je početkom 2016. godine rasprodala svoju imovinu i posvetila se putovanju oko sveta. Njen plan je da obiđe 26 zemalja, a za to vreme izržavaće se od prodaje 26 pisama-printova, trenutno je u Sao Paulu, a ja je (zadivljeno) pratim i dalje.


31.8.2010.
Davna prošlost, ha?
Prva godina bloga i ne baš jasna ideja, kuda se to krenulo... Bilo je samo bitno da je zabavno, da inspiriše i poziva na uživanje. Ukratko? Svi postulati kojih se i danas čvrsto držim.
Nije bila luda ta omladnika Jelena.
Elem Stuff no one told me je blogozbirka malih životnih istina koje smo često skloni da previdimo (get it, od laži do istine :D ). Autor je Alex Noriega, svoj projekat je započeo posle jedne krize na poslu, a posle par godina udaljio se od njega i sada živi u Sao Paulu gde se bavi umetnošću (da li je to neki znak? Da li je vreme da se selim?).


6.5.2011.
Nešto apsolutno genijalno u svojoj jednostavnosti.
Male stvari.
Tek tako. Svakodnevne cvrce. Izvor osmeha. Sve ono što čini život, a trebalo bi više da se slavi.
O p t i m i z a m.
Te, Just-littlethings, fantastičan tumblr nalog, koji je tada sadržao 352 dobre životne situacije, a danas smo na broju 392. I ne, nije se Nancy, autorka bloga ulenjila, upravo suprotno. Ovaj projekat napustio je svoj online oblik i ušetao je u slatke korice knjige Just Little Things: A Celebration of Life's Simple Pleasures. Štivo koje bi trebalo da držimo pored kreveta i ponavljamo do besvesti. Jer nekada i nije toliko loše vratiti se u rikverc.

Podržavam sve što vas veseli. A za mene je to ovo zabavno mesto. Nastavljam da se igram&klikćem, ako imate neki post da mi preporučite, obavezno linkujte u komentaru :) 

4 comments:

  1. Cestitam, zaista je bilo zadovoljstvo pratiti te kroz sve ove godine :)

    <3

    ReplyDelete
  2. Sve pohvale i samo napred u nove blogo pobede :-) Uzivamo u svim tvojim pricama, uvek inspirativnim i drugacijim.
    Cmok

    http://bambolai.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Suuuper post! I samo naprijed! <3

    ReplyDelete
  4. Vidim niko nije komentarisao, pa ja moram, svaka ti cast! Eto, ti si prva koju sam pocela da pratim od srpskih blogerki i cini mi se da si ti nekako "povukla" tu scenu. Sad pratim naravno Elle, ali moram da priznam da najvise volim da te citam ovde, nekako je najopustenije, kao da caskam sa (zabavnom) drugaricom. Jer devojko, sjajna si! Samo nastavi!
    Tamara

    ReplyDelete

Back to Top