Meet Me In The Morning...

Onih pet minuta. 
Duže.
Još samo...
Malo, malo ...
Priznajem, raste ljubomora. Ponekad sam baš onako očajno zelena. Zavist obuzima.
Prema kome? Samoj sebi!


Zavidim toj nekadašnjoj Jeleni, na njenih 25.
Zbog bora? Mladosti? Izlazaka? Mamurluka koji nije postojao? Mozga koji nije baš tako strogo nadgledao (ma može li on da olabavi sa tim?!)? Tog broja početnog broja dva?
Ne. Ne. Ne. Ne. I ne!
Zbog jutra.
Zbog tog osećaja da se baš ništa ne mora i sve ćemo lagano da stignemo.
La-ga-ni-ni. 
Iako sam prevalila deceniju rada, nekada pravila nisu bila tako kruta, ja sam bila ta koja je upornim kršenjem nametala svoja pravila (kriva sam :) ).
Ali, da vam kažem nešto. Ta odgovornost, ona nas mučki preuzima i prelazimo na autopilot bez previše razmišljanja. Sada sam ispravna Jelena, ona koja sluša budilnik, koja spava i hoda, Jelena koja nosi svoju kartonsku šoljicu kafe (tjah) u levoj ruci, Jelena koja hoda ka ofisu, dok sanjari o nedelji.
Jer nedelja je moj dan. Dan kada se ne zakazuju obaveze.
Ako se viđamo nedeljom, smatrajte se super počastvovanim.
Nedelja je dan za Incognito na glasno. Za Life ain't but good thing. Širom otvoren prozor, pustimo proleće da uđe! Za sve četiri uvis. Skrol  u beskrajno na omiljenom Tumblru.
Prsti čvrsto sklopljeni oko šolje.
Brzi surf i spori gutljaji (obavezno hladna kafa... Da li sam jedini čudak koji je pije tek kad odstoji?). I to klot, bez šećera, jutro je slatko samo za sebe.
Lenji treptaj. Planina jastuka. Kosa obavezno na čupavo. Svilena pidžama i gomila časopisa (zauvek ta online/offline borba).
Ignor i za telefon i za mail i za realan život.
Ne znam kada sam dopustila da me toliko obuzme taj život. On je naporan. I skroz je za odrasle. I po ceo dan trči za mnom, sa sobom nosi crnu olovku i štiklira to do listu.
Zato weekend state of mind zauvek! Ne dopustite da vam ukradu jutro. Tih najlepših još samo malo, malo pet minuta. Još dublje uronite u jastuke, zagnjurite u svoj svet i tvrdoglavo ga se držite. A sad me izvinite, vreme je za dremku i na drugom boku ;)

5 comments:

  1. Hehehe, sjajan tekst! Nasla sam se u njemu skroz naskroz. Obozavam jutro i u njemu uzivam uz leskarenje u spavacici, ispijanje nes kafice, surfovanje po netu i sanjarenje. Jer, realni zivot moze da saceka jos tih slatkih 5 minuta :-)
    Cmok

    http://bambolai.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Kafa bez secera i jutro <3, zauvek moji. Jelena Karakas od Ko ne voli cipele ne voli ni ljude svaciji alter ego kad se baci na uzivanje. :D

    ReplyDelete
  3. Pre pre predivan post :) Od teksta preko fotografija :) <3
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete
  4. Ovo cu da citam svaki ponedeljak :)))))

    ReplyDelete

Back to Top