Palazzo Radomiri Hotel

Oktobar deseti, ni deset podeoka, a kod mene je ponovo na redu vožnje - leto!  
Ma samo laganini...
Jer, ima tih nekih godina... Bitnih. Pametnih.
Ova je jedna valjda od tih, ove sam čvrsto rešila da što više obale prigrabim za sebe, da besramno ignorišem gradove, vindjakne i besciljno tumaranje kišnim evropskim ulicama. Od sad ćete me viđati samo na plažama! (Oh, I wish, ali sve ionako kreće od pravog načina razmišljanja, zar ne? Te, plaže.)
Posle (neophodne) hvarske epizode usledila je jedna skoro pa nova. Vraćanje u Crnu Goru? Hmmmm.... Pa, zašto da ne! Prošlo je sigurno bar sedam godina od mog poslednjeg susreta sa CG, ali nisam izgubila korak: čitam, gledam, pratim... Snimam kakve se promene dešavaju o da, krenula sam štreberski pripremljena.


Ipak, ništa vas ne može dovoljno pripremiti na savršenih +30 stepeni septembarskih, sa temperaturom vode tik ispod toga... Na Boku bez gužve. I sunce toliko tjunovano na taman, da se za to mora smisliti nova reč!
Prva (i jedina) stanica septembarskog zbrisa bio je hotel Palazzo Radomiri, šarmantni istorijski hotelčić smešten u Dobroti, pored Kotora. Radi se o jednom od onih mesta koje ne osvajaju grandioznom arhitekturom ili svetlucavim nametljivim detaljima, upravo suprotno. Njegov šarm leži u mnoštvu pažljivo uklopljenih sitnica koje čine zanimljivu eklektičnu celinu. 
Iako ima sve elemente koje čine luksuzan hotel, više ćete imati utisak da ste se upravo prijavili u kuću kod rođaka (i to onih koje zaista i volite). Smešten je u renoviranoj kapetanskoj kući iz XVIII veka i poseduje savršenu meru upliva iz prošlosti i modernih elemenata. 
Priznajem, moje srce ostalo je u prednjem vrtu koji je ujedno i bašta restorana Palazzo... Radi se o jednom od onih mesta koje nesvesno vizuelizujete dok razmišljate gde biste to voleli da pijete jutarnju kafu, dok sa rukom ispod brade gledate u more i jedete tek ubrane smokve i gde vreme počinje da gubi smisao... Samo ću vam reći, ne tražite dalje ;)
Hotel poseduje sopstvenu plažu, odmah ispred ulaza, a kako se radi o ogrničenom broju gostiju, svaki odlazak na plažu prelazak ulice, predstavlja odlazak po parče mira i meditacije. 
Ma, znate već, udobne ležaljke i veliki lejzi begovi ispod ogromnih suncobrana uz apsolutnu tišinu koju remeti samo zasecanje talasa retkih plivača, uz obaveznu porciju spavanja, koju prati sneno grickanje sladoleda i čaša hladnog crnogorskog vina. Ukratko, ovo je mesto koje vas inspiriše na istinsko plandovanje. Na pošteno lenjstvovanje. Na lenjo listanje. Tri strane knjige, pa dremka. Otškrinete kapak tek da ispratite jedrlice koje jezde preko Boke. Pa brojite oblake. Slušate ptice i pčele. Okrenete se na drugu stranu. Samo par dana na ovom mestu dovoljno je da se otarasite gradskog stresa i užurbanosti... 
Iako bi vam za to bio dovoljan i samo ambijent, u Palazzo Radomiri hotelu otišli su i korak dalje i svim stresoholicimma (ma daaaj, zašto gledate u mene?) nudi i program opuštanja i detoksikacije, ali o tome više u sledećoj epizodi, stay tuned ;)

8 comments:

  1. Divne fotografije, predivno izgleda. :)

    ReplyDelete
  2. Nije mi trebalo da vidim ovaj post sada dok trenutno pada kiša i hladno je, ali šta je tu je..Prelepo
    https://spersonally.wordpress.com/

    ReplyDelete
  3. Prelepo :)
    Molim te poseti moj blog: ------> Fashion and style

    ReplyDelete
  4. Nokaut za nas sto kisnemo vec danima! I mi smo zaobilazili poslednjih godina Crnu Goru, i razvili zavisnost od Hvara, ali ove godine nas je Ada Bojana razoruzala.

    ReplyDelete
  5. Do 2001. redovno smo deo leta provodili u Kotoru i kupali se u Dobroti. Tako da mi ovo mesto deluje neverovatno poznato, a opet nisam sigurna da li ga znam ili samo liči na neko mesto koje znam. Sigurno ću morati da zakažem neko letovanje dole uskoro... Čisto da proverim! :)

    ReplyDelete
  6. Hotel fantastično izgleda i fotografije su prelepe! Godinama u nazad zaobilazimo Crnu Goru, ali ovo je definitivno jedna od destinacija koja će se naći na spisku za posetiti u budućnosti!

    ReplyDelete
  7. Prelijepe su fotografije! Uživala sam! Nisam ni znala za ovaj hotel, raj! Jedva čekam da pođem u Crnu Goru, a nadam se da će se to desiti u skorije vrijeme. Ma nema veze što neću moći da se kupam zbog hladnoće. More je more... :))

    Beehive - New outfit post

    ReplyDelete

Back to Top