Mykonos: beach edition

Utorak. Sumrak. Trideset i nešto plus.
Jun. Topljenje napokon. Oranž Garfild pidžama i sladoled od čokolade (sa šljokicama!).
House na glasno i vazduh odmah zamiriše na sunshine fragrance.
Brza traka se aktivira. U glavi. U životu.
Čitkim rukopisom valja popuniti blanko liniju na kojoj piše letovanje.
Bukirati! Spakovati! Odleteti!
Pravi je tren da krenem sa obećanim Mikonos serijalom.

Odakle je bolje početi nego od - plaža!
Fokusiramo se na bitne teme. Kotrljamo talase i ispitujemo finoću peska, koliko su mekane ležaljke i kojom brzinom mojito sa jagodama lupa u glavu. Te, hajmo!



Nekadašnja kul plaža ovog grčkog ostrva bila je Paradise beach, ipak ta vremena su prošla. Svratite tamo samo radoznalosti radi. Videćete čudesnu kombinaciju koja bi se mogla nazvati "Zrće sreće Budvu", lokali su načičkani duž čitave plaže i iz njih se preliva muzika, pokušavaćete da shvatite šta uopšte slušate sve dok ne budete više čuli ni sopstvene misli.
Ali, kamo se onda denula kul ekipa?!
Odgovor više nego logičan, zbrisali su na Super Paradise!
Realno, ako vam se nudi izbor između običnog i apgredjovanog raja šta biste izabrali? Pa, naravno.
Super Paradise bar nalazi se u krajnjem levom uglu plaže tik do stena, špicasti suncobrani i krem ležaljke, u prvi mah pomislićete ništa posebno.
Ali, samo dok DJ ne zavrti ploče, a vama se ne zavrti u glavi!
Ritam je zarazan, ekipa dooobroo raspoložena, a mojito taman odličan (doduše koštaće vas više od 15 evra, ali hej leto je, mozak smo ionako ostavili kod kuće). Uletite u prvi champagne shower i o svemu mislite kasnije.
Popodne je vreme da malo promenite lokaciju, sa  leve, selimo se krajnju desnu stranu plaže Super Paradise. Prođete (prigodno ružičast) Pinky Bar i popnete se nekoliko stepenika naviše i voilà! Upali ste u jedan od najboljih beach barova na ostrvu Jackie O' Beach.
Ovde je stvoren mini univerzum koji broji 150 sedećih mesta u restoranu, uz veliki otvoreni bazen, đakuzi, privatne terase za ručavanje, ležaljke... Kraj bazena je pravi show, u popodnevnim časovima nastupaju transvestiti preuzimajući uloge najvećih diva dvadesetog veka. Malo Cher, malo Marilyn Monroe, malo Priscilla Presley, a punoooo odličnog provoda!
Fantastični dizajn u kome dominiraju prirodni materijali kao što su kamen i svetlo drvo potpuno će vas raspametiti. Tu su i velika ogledala, jer ovo bar iz kategorije "vidi i budi viđen".
Samo što ćete ovde posle nekog vremena to posmatranje ispod velikih mirror naočara skroz zaboraviti. Pošto iskapite treće piće geslo se pretvara u "ma nek ide život!" I nek ide :) Napomena plus: isprobajte njihove specijalitete i pozdravite kuvara (on je iz kategorije: zgodan :) ).
Ako ste pomislili da su ovo mesta koja su najviše upscale prevarili ste se. Na Mikonosu se granice fensi provoda ozbiljno pomeraju. A kod odabira plaža to ide i korak dalje.
Jedna od onih koja sa pravom nosi etiketu posh jeste plaža Psarou, velike su šanse da tamo naletite na razgaćene slavne ličnosti. Mnogi od njih svojim jahtama prilaze direktno sa vode.
Tu je smešten restoran Nammos jedan od najfnijih na ostrvu, iako se nalazi na prelepoj plaži i nudi atmosferu koja se teško može prepirčati, ni jelovnik nije zapostavljen. Nammos uživa odličan uled među restoranskim kritičarima i ljubiteljima dobrih zalogaja. Kada se radi o enterijeru, dovoljno je reći da ovaj restoran nekoliko puta poslužio kao kulisa za snimanje modnih editorijala za najpopularnije modne magazine.
Nažalost (oh, uvek nešto devojci sreću kvari), uz finu hranu, brižljivo sređen enterijer i gastronomske delicije u paketu idu i jače cene. Ali, o tome ćemo kad nam na zimu stignu računi :)
I onda hajmo dalje. Ima i dalje? Nego šta!
Sledeći na listi nam je Ornos, prelep zaliv sa peščanom plažom koja se nežno spušta u tirkizno more. Nalazi se u blizini gradića Chora i veoma je popularan među turistima.
Na plaži ćete pronaći restoran Kuzina koji je deo luksuznog Ammos hotela i predstavlja idealno mesto za ručak, večeru uz zalazak sunca, ili da jednostavno uživate uz ledeni koktel dok piljite u horiznot.
Na pesku su raspoređeni drveni kreveti sa udobnim jastučićima u beloj i sivoj boji. Dok uživate u pogledu isprobajte kulinarske kreacije šefa Arisa Tsanaklidisa koji je ovde osmislio različit jelovnik od njegovog restorana u Atini. Znalački je umiksovao mediteranske i azijske ukuse, te je preporuka jasna, u Kuzinu se ide na suši!

P.S. naravno postoje opcije i ukoliko niste raspoloženi za luckastu stylish gužvu i pomno biranje tunike i aksesoara za plažu. Odlično rešenje jeste plaža Paranga mesto gde prekaljeni klaberi odlaze kada žele da se zaista opuste. Tu ćete naći tradicionalne grčku taverne Tasos i Nicolas (ne propustite grilovani halloumi sir!).
Ako vam ni to ne pruža dovoljno mira za pošten odmor prepouka je da istražite plažu Panoramos, nalazi se na severnoj strani ostrva i skoro je divlja. Predstavlja odičnu alternativu ostalim živahnim mestima. Vodite računa, zbog njenog položaja orjetinsanog ka severu kada je vetar jak skoro je nemoguće je uživati u plivanju.

Sledeće javljanje biće iz grada Chora uz JOŠ više koktela ;)

12 comments:

  1. wow, izgledaju mocno..ja bih verovatno popila mohito i brze bolje pobegla na neku najopusteniju plazu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh veruj kad te lupi u glavu i ritam pocne da vozi, predomislila bi se brzo :)))

      Delete
    2. Mene lupilo vec od citanja, hehehe :D

      Delete
  2. Post je savrsen kao i fotografije! Mozes li molim te da mi kazes kako si otisla tamo preko neke agencije ili u sopstvenoj reziji?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, zapravo ni jedno ni drugo. Na Mikonos sam isla na poziv hotela San Giorgio, gde sam bila na otvaranju sezone :)
      A ono sto mogu reci jeste da ove godine su uvedeni direktni letovi za ostrvo (nisu charter), i sad je super lako stici do Mikonosa, pri tom nije tako skupo :)

      Delete
  3. Ja mislim da treba da vas vrate tamo, cisto ono malo da dopunite kolekciju ovih bombasticnih fotki :)

    P.S. Ja sam se vratila redovnom blogovanju, pa svarti uz kaficu da bacis pogled

    http://jovanamiljanovic.com

    Komentari i sugestije su dobrodosli :)

    ReplyDelete

Back to Top