Insta diary -BGD

Moje online crtice.
Beograd, veliki kapućino, naočare za sunce i nos u oblake.
Kao i svake godine potrebno mi je da povučem ručnu, osvrnem se i iznenađeno vrisnem JUUUN!
Pa, ju.
Odakle on?! Hvata me (ponovo) amaterski nespremnu.
Te, podvlačim i leto izazivam na crtu.
Teškom mukom prestajem da se krijem od turističkih prospekata, u rečnik uvodim reč organizacija i obećavam sebi (fingers crossed) da ću u narednih nekoliko dana napokon smisliti gde.


Nešto sam zbunjena. Ako imate zgodnu ideju/predlog/sugestiju vičite.
Koncept je vazda isti, vrlo jednostavno treba mi: mora, stene, lounge barova, poštenih mojito mućkalica, sunce na (vrlo) jako i after beach party toliko dobar da će zaseniti sve prethodne (pa devojka sme da se nada :).
Šalter je otvoren, primam predloge, a dotle sabiram lepe gradske momente.
Imamo novu kafiteriju u gradu, odnosno izdanak jedne malene omiljene (naravno da uskoro stiže post sa beogradskim preporukama).
Pa da se malo zašareni pred očima. Ana Zoro i njen nakit Ana Z jewelry neočekivano su mi ulepšali jedno sasvim dosadno jutro u ofisu. Narandžasto, ružičasto, tirkiz i mint.Taj veliki poljubac letu. U glavi već kombinujem uz kaftane. 
A neke dane već i sami sebi morate skockati na lepo. Možda je radni dan. Možda kroz prozor očajno gledate sunce tjunovano na najfnije. Možda su obaveze zalepile za sivi sto. I možda je jedina radost tog dana caprese sendvič (samo još jedan, samo...). Ali valja zastati. Smell the roses kažu. Verujem, pratim i ulog podižem za tirkizni lak, čipku i zmijsku šaru. Ole!
A u tom duhu kreću i ozbiljne visinske pripreme, letnje stvari su na pranju, uredno se slažu i čekaju na svoj red u koferu. Arabeske, paprat, puuunoo plave boje, kićanke i kristali. I spremna sam (doduše ceo život).
Te leto dobrodošlo i nemoj više nikuda da ideš! :)


11 comments:

 1. Nove preporuke za grad? Jedva cekam! Uvek ih sve rado obidjem! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ou daaa, jos malo MIkonosa imam na rasporedu i posvecujem se posteno Beogradu :)

   Delete
 2. Krajnje je vreme bilo za novi post :)

  Vidimo se na kafi ovih dana da cekiramo neko od tih mesta!

  http://jovanamiljanovic.com

  ReplyDelete
 3. Tvoje preporuke za Beograd su najbolje, ne postoji osoba koja se nije odusevila mestima sa tvoje liste, svima preporucujem blog kao odlican vodic! :)

  ReplyDelete
 4. Super post Jelo..Konacno je doslo vreme za bosa stopala i sesir u kosi..Ako ne odaberes neku noviju destinaciju za odmor vrati se ti tvom voljenom Hvaru..jer ono sto je dobro ne treba menjati..pozzzzz

  ReplyDelete
  Replies
  1. Daaa napkon, mada sve to nekako stidljivo stize ove godine, ja bih ali dustvo nesto vrda :) nikako im ugoditi :)

   Delete
 5. Cekamo bg preporuke!
  A kao predlog za more- ostrvo Paros, ima sve sto trazis. Mondenski ali nije mainstream. Cekiraj!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bravo! Paros drzim na radaru neko vreme, Pharos - Paros, reko to mora biti naslednik mi Hvara lol :) nastavicu da razmisljam u tom smeru, hvala na predlogu :*

   Delete
 6. I čekam BG preporuke i pribojavam ih se - uvek su odlična mesta koja izabereš, a treba ih strpati u par dana sad kad živim u inostranstvu :) vodila sam svoje ljude po tvojim "instrukcijama" :) i uvek se oduševe, a posle su malo ponosni kad ta mesta postanu mainstream :)

  http://tihana26.blogspot.com

  ReplyDelete

Back to Top