Belgrade City Break

Nedostajanje. Sad već kao konstanta.
Vremena (vremena!). Volje . Živaca.
Svaki plan mi p(r)okisne. Taman se radosno zaletim u leto, kad ono...
Nije da mi nije do odmora, vazda treba neki vikend za rebootovanje sistema.
Ali, šta kad nemate slobodne dane koje možete ležerno da sabirate/množite/delite uz vikende?
Šta kad ste prosto tu? U Beogradu, pa ni makac.
Sa pristojne visine lupiti glasno čelom u sto? Ne!
Odbijam. I uvek biram to neko neočekivano rešenje.

Vikend u Beogradu.
Vikend od celih pet zvezdica. Zelena kožna torba: haljina sa kristalima, lakovane sandale sa kaišićima, maskara extra black, nude karmin, crna senka i Versace Crystal Noir. Brzi potez rajfešlusa. Zipp it! Torbu u taksi.
Tri minuta kasnije nonšalantno iz gepeka preuzeti prtljag, zamahnuti kosom, dopustiti vrataru da elegantno pridrži vrata. Stigli smo!
Da, zaista je tako lako preći u drugu dimenziju.
Hyatt Regency Belgrade dimenziju.
Znate i sami koliko sam slaba na hotele. Pisala sam vam hotelskim kafeima u koje volim da se sklonim kad se pravim da ne postojim. Kako godine prolaze potrebno je sve jače sredstvo. Nekada je bio dovoljan veliki kapućino, a sad već mi je potreban odmor od bar 48 sati + (starim ;) ).
Hyatt Regency je prošlog meseca završio kompletno renoviranje svih svojih smeštajnih kapaciteta, te sam među prvima imala priliku da isprobam ganc novu Delux King sobu.
Vanja i ja smo kao gošće hotela smeštene u sobu 527 u umirujućim tonovima bež, sive i braon boje. Uz poruku dobrodošlice čekao nas je i proseko koji se lagano hladio na ledu, voće i  kolačići. Detaljnije vikend upustvo nam nije bilo potrebno.
Kako uvod u poštenu party subotu nalaže, uz glasno pucanje pampura valja otvoriti flašu, brzo zamutiti misli, gricnuti jagodu u čokoladi, hrabro se prebaciti u bikini i poći na krug po spa centru. Nekoliko zamaha uzduž. Do kraja i nazad. Uz pauze za plutajuće trač partije.
Sve dok se zabava definitivno ne preseli u đakuzi. Oh well. U mojoj agendi fitnes uvek nekako gubi pred blagodetima toplih mehurića. Treba se opustiti i pripremiti se za noćni život.
Visinske pripreme su ključne, jer subota u Beogradu se ne napušta pre (bar!) pet, nije red.
Uz čaše sa visokom stopom i mekane bade mantile spremanje ulazi u svoju poslednju četvrtinu. Dodavanje karmina jednom rukom, dok se drugom zove room service.
Lagani zalogaji i veče se topi ka noći.
Brižljivo se dodaje poslednji sloj maskare, brige i velike misli smo ionako ostavile pred ulazom, rezervacije su unapred potvrđene iz hotela.
Hotelski The Bar je tu taman za brzi Mai Tai za šankom. Ludost kao idealan prewarming: najdraži gradski bar, odična muzika i (probajte pod obavezno!) jasna asocijacija na more - Malvazija Kozlović.
Otisak karmina na čaši, poljubac finom vinu. Lagano lelujanje u ritmu. I mnooogo smeha.
Znate te neke noći kad je provod u fokusu, pa se i on zamuti, sve nebitne teme odbacuju se sa dnevnog reda i jedine dozvoljene priče su one naskroz luckaste, bez kraja i početka, niti mnogo smisla. Ipak, uz tirkizne šotove sve to postaje nekako baš logično.
Letovanje u sred svog grada. Inovativan i potpuno sjajan koncept.
Jer je dobro raspoloženje zarazno. Jer ste tu, a baš i niste. Noć dobija potpuno novo zakrivljenje.
Te daleko iza ponoći menjamo mesto i provod nastavljamo na Lasti. I reka i palme i uzavrela gužva. Nedostaje samo miris morske soli. Ali oprostiću. Bolja je zabava od mnogih mesta na moru koje sam pohodila.
Znate li onaj osećaj na putovanju kad se posle izlaska probudite kao novi?
Do sad sam za to lako jutarnje resetovanje krivila sveži vazduh ispunjen solju, ali izgleda da ima nešto čarobno i u tim uštirkanim hotelskim čaršavima i u činjenici da su kroasani udaljeni samo jedan telefonski poziv.
Sunčana nedelja posmatra se spokojno iz dubine jastuka. Puding od vanile preliva se svežim jagodama. Na putovanjima se kalorije ionako ne broje. I na putovanjima smo lenji. Jedina dozvoljena razdaljina je od leve do desne strane kreveta. Perspektiva naopačke.
Napokon jedan city break gde iz kreveta moram da iskačem kao iz tostera kako bih stigla da obiđem sve što me zanima. Znam da me taj stari šarmer Beograd čeka da se malo odmorim, razbudim. Samo polako.
Da završim sa penušavom kupkom. Lagano jer za sve ima vremena.
Osim što... Ponedeljak čeka iza ćoška.
Ali o tome ćemo misliti kasnije.
Danas možete da razmislite o beogradskom vikend putovanju, na snazi je posebna ponuda, noćenje za dve osobe možete dobiti za nešto više od 100e. Vreme je za brejkić!

11 comments:

 1. zvuci sjajno, takvi vikendi su nam sve vise i vise potrebni a gde je bolje nego u svom gradu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Istina, dok nisam probala nisam znala koliko je to dobro :)

   Delete
 2. Genijalna filozofija, sto sporiji vikend i sto duze uzivanje!

  ReplyDelete
 3. Baš lepo. Drago mi je da ste vas dve odmorile. Sigurna sam da vam je značilo :) :***

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naravno, svaki odmor znaci puno :) Hvala Lily :)

   Delete
 4. Predivno...tekst odise pozitivnim vibracijama,kao i svi ostali...

  ReplyDelete

Back to Top