Upoznajte...

 
Danas hoću da vas upoznam sa Ines Janković. Ines je mlada kreatorka koja je svoje kreacije prvi put predstavila na Grazia akciji za mlade dizajnere. Ovu akciju magazin sprovodi sa modnom kućom Select , a pobednik kao nagradu dobija samostalnu reviju u okviru Fashion Selectiona. Prošle godine pobednica je bila Sanda Simona, a pretprošle Ana Bogojevska koja je, osim što je osvojila priliku da predstavi modele, postala i Grazia modni saradnik.
Ines je, ove godine, osvojila drugo mesto, a meni je zapala za oko svojim jednostavnim modelima. Ono što me je odševilo jeste što je izbegla zamku u koju upadaju mladi dizajneri: nije pokušala da bude melodramatična (što često ume da pređe u patetično), niti je pokušala da, po svaku cenu, privuče pažnju. Prikazani modeli su uglavnom u crnoj i beloj boji, napravljeni od kvalitetnih materijala i dobro izvedeni. Osvežavajuće je da jedan mladi dizajner prikaže prvu kolekciju koja je nosiva, a i više od toga... ja želim da je nosim!
Te se toplo nadam da će Ines nastaviti u tom smeru, a da će Grazia&Select, udruženim snagama, nastaviti da otkrivaju nove, talentovane snage...
Foto: Tamara Bošković Dereta
Model: Bojana Lazarević 

12 comments:

Back to Top