Amica decembar 2010.

Ne znam da li ste imali priliku da se upoznate sa srpskim izdanjem magazina Amica? Licencno izdanje, originalno iz Italije, na naše kioske je sletelo u oktobru... Ukoliko niste moram vam priznati da, iskreno, ništa posebno niste propustili. Koncept neprilagođen tržištu, editorijal koji odskače od kvaliteta stranog materijala, nedostatak domaćeg sadržaja, a onda i pisma čitalaca u prvom broju o.O
No, valjda važi ona stara, prvi mačići se u vodu bacaju. Na drugi broj čekali smo do pre neki dan (iako mogu da se zakunem da su obećali modni mesečnik).
Da spasu stvar uspeli su uvek sjajni Miloš Nadaždin i mlada kreatorka Ivana Pilja u ulozi stiliste.  Tema je minuli beogradski fashion week, te sada možemo videti presek domaće modne scene. Između ostalih, prikazani su modeli Ane Šekularac, Dejana Despotovića, Ane Ljubinković, Lade Dragović, Borisa Ćalića...
A sada puštam modu da govori za sebe... 

Foto: Miloš Nadaždin
Stajling: Ivana Pilja
Šminka: Marko Nikolić  
Frizura: salon Bata
Model: Milena Vasić @ Click 
Organizacija: modni studio Click

42 comments:

  1. Slazem se sa ispisanim textom..osim sto mi se domaci editorijal ne dopada..totalno je bez koncepta!! ..Osim ako nekg zanima BFW kao inspiracija.
    Pustimo stiliste da rade svoj posao, a dobri dizajner svoj..eklektika nije uspela :/

    ReplyDelete
  2. ..styling je izostao!! :D

    ReplyDelete
  3. AMICA je cist promasaj, a cini se da ih na domacem print trzistu ima dosta, sa sve ELLE-om koji toliko hvalis, a nikako da shvatim zasto. A ukoliko bi se komentatori ovog posta malo bolje pozabavili AMICOM, znali bi da stajlinga nema ni u izvornom izdanju... Meni se dopada ovaj editorijal, nije najbolji koji je NADAZDIN uradio, ali na vrlo visokom nivou, kako estetskom, tako i tehnickom! Cini mi se da i ja delim tvoje odusevljenje!

    ReplyDelete
  4. iju! najezda anonimaca. uuupooomoc :))

    ReplyDelete
  5. a sve poznati anonimusi!

    ReplyDelete
  6. ahahaha, @all mili moji dragi anonimni chitaoci,pa bar upishite neko ime dole
    ovako mi se svi anonimusi stapaju u jednog :D

    ReplyDelete
  7. hahaha anonimci napadaju! :) hahahaha
    meni se dopada editorial, i kako izgledaju kombinacije, amica mi se nije dopala ( prvi broj, i ja sam to zapazila za pisma, hahahaa) , šteta to toliko kasne...
    e sada vezano za stajling...ja vise volim kombinovanje vise brendova, nekako mi je u tome car, ali je ovo tematski, ko ne vidi postoji naslov koji se odnosi na protekli fashion week, tako da je sve na mestu!
    evo uzimam Ivana Pilja rukavice, bas su mi potrebne! :)
    Aninu haljinu za svadbu ( cuvacu je do tada obecavam) i sako od Borisa...a vi ostali se snadjite! ;)

    ReplyDelete
  8. Uuuu ja ocekivala neku tezu pljuvacinu.... :)
    Zali boze tih 99 din koje sam dala na prvi broj! Ovaj editorijal koji je uradio Nadazdin je za svaku pohvalu, samo ne znam ko ce posle onakvog prvog broja kupiti i drugi... :/

    ReplyDelete
  9. Da se i ja oglasim :)
    Najpre hvala svima koji su kupili i prvi i drugi broj magazina Amica i izneli svoje mišljenje, bilo da je ono pozitivno ili negativno. Kao i sva ostala izdanja koja radi Color Press Group, i ovo se pravi da bi se dopalo čitaocima i zato sve sugestije veoma rado saslušamo, a većinu i uvažimo.
    Što se tiče prvog broja, glavna i odgovorna urednica italijanskog izdanja Daniela Bianchini i modna urednica (inače strah i trepet) Emanuela Testori ocenile su najvišom ocenom kompletnu koncepciju, teme, a posebno domaći editorijal.
    Sa drugim brojem to, međutim, nije bio slučaj. Sadržaj je prilagođeniji domaćem tržištu i reakcije čitalaca su bolje (izmene su i napravljene upravo zato što smo slušali primedbe i sugestije), ali su licencori smatrali da smo se previše odaljili od izvorne Amice. Takođe, imali su i neke druge zamerke, između ostalog i na domaći editorijal.
    Tako da se tvoje mišljenje očigledno veoma razlikuje od mišljenja glavnih osoba u najprodavanijem italijanskom modnom magazinu :)
    Da li bismo mi radili taj magazin drugačije da nismo obavezni da ispoštujemo i zahteve licencora? Verovatno. Ali nam je veoma važno i to da smo od ljudi koji su verno kupovali italijansku Amicu dobili pozitivne reakcije, jer smo ispratili priču originala.

    ReplyDelete
  10. Jedino zaboravih napomenuti da se prvi broj magazina Amica prodao bolje nego bilo koji drugi modni casopis u Srbiji :)

    ReplyDelete
  11. A jel možemo da znamo koliki je to tiraž? 1000 primeraka?!
    Inače, što se tiče mladih srpsih dizajnera, oni se izgleda samo nose po editorijalima, jer kad odete u radnju, shvatite da su skuplji od Hermesa, a kvalitetni kao Terranova.

    ReplyDelete
  12. nisam čitala pa ne mogu komentirati, a što se tiče editorijala, ok je koncept, sviđaju mi se vaši dizajneri i lijepo je pogledati ih ovako bez puno stiliziranja i fantaziranja oko fotkanja.
    p.s. znam da je off topic, ali kupila sam hr graziu i aaaaa, šteta para. niš ne valja. tri rečenice, stare vijesti i par slika. neću više kupovati, iako to često kažem :D

    ReplyDelete
  13. Draga Anja,
    drago mi je da si se i ti pridružila raspravi.Iskreno magazin sam dobila na Fashion weeku, ali što se tiče prodaje... Moraš priznati da je tu presudnu ulogu odigrala cena koja je 1,5 put niža od bilo ostalih modnig magazina na našem tržištu. Amica (kod nas) nije jači brend od Cosmopolitana i Ella i pred čije se lansiranje digla onolika pompa.
    Iako se moje mišljenje bitno razlikuje od italijnskih modnih magova čvrsto ga se držim i ne odstupam od svog stava.
    Budući da sam zaljubljenik u glossy štampu očekivala sam mnoogo više od ovog izdanja... A razočarala sam se. I verujem da nisam jedina.
    Takođe mi nije jasno zašto se toliko kasnilo sa drugim brojem? Ne znam sve mi je to ispalo pomalo neozbiljno.

    ReplyDelete
  14. @Astrid
    Hrvatska Grazija je sada u vlasništvu izdavačke kuće koja izdaje našu Amicu, tako da možeš da se uključiš u raspravu
    @Anonimac oh pa ne možemo generalizovati, među mladima ima onih koji vrede i više od Hermesa... Meni su užasno slatki i verujem u njih :)

    ReplyDelete
  15. Pa ne može ni biti jači brend kod nas, kad je tek u začetku :)
    Svi smo očekivali mnogo, još uvek očekujemo, i koliko bude do nas - daćemo sve da Amica bude što prilagođenija domaćem tržištu i što bolja.
    Niko i ne traži da odstupaš od svojih stavova. Stvar je vrlo jednostavna - ni da si ti radila kao modni urednik, časopis ne bi bio mnogo drugačiji. Zašto? Pravila licence i to je to.

    ReplyDelete
  16. misila sam na brand awareness, odnosno svest o brendu

    ReplyDelete
  17. E, da (stalno nešto zaboravljam) :)

    Devojke, kupite magazin Savršeno Venčanje, on će vam se sigurno dopasti ;)

    ReplyDelete
  18. Jelena ovaj put nisam ja anonymous majke mi!

    ReplyDelete
  19. maco nisam ni sumnjala na tebe, kopiraju te!! ::))

    ReplyDelete
  20. Meni se isto vise svidja editorijal u ovom broju nego u prvom. Ali sve je to stvar ukusa. Valjda. Jedna stvar koja mi je bas zasmetala su ta pisma citalaca u prvom broju. Kao da je neko mislio da su citaoci ionako ludi i da nece provaliti. Ne volim to.

    A u ovom editorijalu ima 5-6 komada odece koje bih mrtva ladna ukrala kada bih im bila blizu. Po bravo za procisceni stajling i dobre fotke.

    ReplyDelete
  21. Poslednji leteci look je genijalan... hocu i ja tako. ventilator pliz!

    ReplyDelete
  22. A super je sto Amica postoji, nek nam dodje i MC i Vogue i nek nam se Gala sa starom redakcijom vrati... i L Officiele... Sa starom postavom of course... mig!

    ReplyDelete
  23. Sta god Italijani rekli, domaca Amica ne izgleda dobro. Dosadna, predosadna. Elle sve bolji, poslednji vanserijski. Sto se editorijala tice, Grazia ima najbolje fotke veeeliki minus na izbor stvari koje su za 95% nas nedostupne, modna urednica ne izbija iz Distantea i XYZ... MINUS na kvadrat.
    Kad god fotografije uradi Milena Rakocevic svi ostali domaci fotografi mogu da umru od blama. Ne mogu da se porede ni na sivoj pozadini jer iza skljocanja i tehnike mora da stoji koncept...
    Amica ne vredi ni 99 dinara, bez da nekoga vredjam, ako Color Press moze da mi vrati pare! Doniracu u srpsku blogosferu.

    ReplyDelete
  24. hehe, zanimljivo je ode. nisam upućena u magazin pa ne mogu ništa pametno reć. zapravo u potrazi sam za nekim kvalitetnijim magazinom kojeg neću pročitat cijelog u pola sata i zažalit...

    ReplyDelete
  25. @Grofica haha ne znam shta se zbiva danas je izgleda neka posebna prigoda
    @all drago mi je shto se toliko novih komentatora pojavilo, jednino mi je zao shto je vecina nepotpisana. Nije strashno imati svoje mishljenje i stati iza njega. Malo konstruktivne kritike nikoga nije ubilo...
    i verujem da tako mogu da postanu samo bolji. Tako thumb up za razlichita mishljenja, no no volela da ipak budete mrvicu hrabriji.

    ReplyDelete
  26. JA sam sad ponosna sto sam uspela da je ne kupim,ocigledno bih bacila pare,nisu to neke velike pare ali sasvim sve jedno..ovaj editorijal je Ok..ali po meni srpsko trziste je pretrpano raznim magazinima ne kazem da ih ne kupujem daleko od toga kupujem skoro sve,Cosmo,JOY,L&Z,Elle itd.. Samo namje falila i Amica...tako da mislim da nije bilo isplativo pokrenuti novi modni casopis u zemlji koja je pretrpana..

    ReplyDelete
  27. Kada nismo imali nijedan casopis "zasto nemamo?",sada kada imamo te nevalja,te prenatrpani smo.....Srbima nikada ugoditi,najbolje je da nemate nista.

    Tamara

    ReplyDelete
  28. Draga Jelena,
    pozdravio te sartorialist i zamolio da potpises fotografije koje skidas sa njegovog sajta.
    Voli te Ceca [nisam iz Zitoradja]

    ReplyDelete
  29. Takodje Ceca te moli kad vec pises, a ne pises lose, da istrazis ko su urednice modnih casopisa i odakle su potekle. Elle urednica? Pre Elle-a sta li je radila? Da li je nekada iko cuo ko je urednica srpskog Cosmopolitana? Urednica Grazie je ipak za nijansu poznatija ali opet Jelena istrazi nam kako se postaje urednica modnog magazina u Srbiji.
    Blog ce biti jaci od svih stampanih izdanja u buducnosti.
    Keep writing,
    Ceca [ne pevaljka]

    ReplyDelete
  30. Draga Ceco (ne iz Žitorađa, nepevaljko)
    Zanimljive teme, ali smatram da tim temama treba da se bave njihovi pablišeri&direktori.
    Si ti ljudi prolaze mnoštvo razgovora i svakako prilažu svoje radne biografije.
    Tako da ne verujem da tu postoji bilo šta interesantno širim narodnim masama.
    Što se fotografija tiče, u dnu postoji disclaimer koji jasno ukazuje da fotografije ne pripadaju meni.
    Ipak, nisu ni sa The Sartorialist sajta, jer iako je svetski poznat nije na mojoj daily read listi. Dok je napr njegova žena, obavezna u mom to read itinerary_u.

    ReplyDelete
  31. i iskreno malo sam zatečena svim tim ostrašćenim reakcijama na ovaj post
    ako vam nešto smeta u srpskom izdavaštvu, pišite redakcijama.. zovite ih. pitajte. predložite. hvalite. kudite.
    ili jednostavno ne kupujte.
    nemam pametnije rešenje.

    ReplyDelete
  32. uuu, zanimljivo. jer ocigledno moda se voli ali se ne pise na pravi nacin o istoj ( sem na ovom blogu ) pa su postovaoci iste ljuti ( s razlogom )... gl. urednica amice, izvinjavam se, izgleda kao neko ko nema ni opstu kulturu ni osecaj za modu. ozbiljan modni casopis mora da ima ozbiljnu, posvecenu modnu ekipu. ostale redakcije su u svakom smislu ozbiljnije, cosmo i nije modni magazin, ali kod nas spada u tu malu ( i jadnu ) grupu, i vapi za velikim osvezenjem, a ellu i graziji ozbiljna zamerka na opstem ne interesovanju za srpsku modnu scenu i nedovoljnom posvecivanju paznje beogradskoj nedelji mode i kreatorima, nedopustivo. glasam za elle koji se u poslednje vreme bitno popravio, ali kada bi se u elle ubacili grazia editorijali dobili bismo nesto. valjda, nadam se da ce tako nesto uspeti neki novi modni magazin, sto da ne, domaci brend, domaci glossy koncept.
    za sada se drzim blogova, mnogo su zanimljiviji, obuhvatniji i ne kostaju nista.

    ReplyDelete
  33. Uz svo duzno postovanje prema svemu i svacemu u ovoj prici ali vecina ljudi koji su ostavili komentare kao da ne zna o cemu prica. Onaj ko ocekuje svetski standard u sred Srbije nacekace se, a mozda nikada nece ni docekati. Svaka cast svakom casopisu pojedinacno koji u nasoj zemlji pokusava da napravi od nicega nesto u okviru sopstvene ideje i koncepta. Razumem citaoce koji nisu upoznati sa funkcionisanjem jednog casopisa i koji imaju puno pravo da kazu sta bi voleli da procitajui vide. Oni koji pak rade u istom treba da se pozabave svojim poslom i gledaju kako da ga maximalno unaprede a ne da konstantno kritikuju druge. Ocigledno je da se sami bas i nisu narocito proslavili ni u sopstvenim glavama kada im uloga dezurnog pljuvatora tako dobro pristaje.
    Samo da razjasnim jednu stvar neupucenima. Casopisi i ljudi koji za njih rade treba od necega i da zive, pa ako bi se svi posvetili vajnoj domacoj modnoj sceni (cast ljudima koji stvarno nesto rade i jedva i bez ulaganja u reklame opstaju) redom bi pocrkali od gladi.
    Nego manite se vi corava posla i prihvatite se arbajta pa da vas svi vidimo na delu. Ako je stanje sa casopisima toliko lose ne bi trebalo da bude tesko da se pametnjakovici pokazu kao bolji u svemu u cemu radni ljudi toliko grese.
    Uzdravlje!

    ReplyDelete
  34. @Anonymous 1 hvala na komentaru, ali zaista ne mislim da je u redu napadati urednicu Amice na lichnom nivou! Moja kritika je bila dobronamerna i namenjena svima koji rade u tom magazinu. Stvarno je ruzno reci da "nema opshtu kulturu". Da li je zaista poznajete? Nju lichno? Njen rad?
    @Anonymous 2... ma zapravo i svi ostali Anoymouisi danas, chini mi se kao da se ovde pojavilo dosta ljudi koji tvrde da se vrlo dobro razumeju u modu, magazine, domacu medijsku scenu. Drago mi je shto svracate i tako mi ukazujete poshtovanje. Kao shto sam napomenula u predjashnjem komentaru bilo bi stvarno kulturnije da se potpishete i tako stanete iza svog stava. Internet je odavno prestao da bude mesto za sumnjiva bezimena lica. A verujem da bi, u tom sluchaju, ova rasprava bila i zanimljivija.
    Puno pozdrava

    ReplyDelete
  35. baš sam danas kupila Amica-u i mogu vam reći, nakon ovakvih reakcija, ja sam u najmanju ruku očekivala da vidim kozu na sred livade obučenu u dolče i kebanu. mislim stvarno sam se posle razočarala kada sam videla da toga nema u časopisu, koji je nov, dopao mi se i verujem da će svaki naredni broj biti sve bolji i bolji.
    kao i u svakoj branši, ovde se prepoznaje sujeta, napadi na ličnom nivou govore baš o tome.
    pozdrav (pod punim imenom i prezimenom)

    ReplyDelete
  36. navikni se i kod svetskih blogera se potpisuju anonimno, prosto ima ljudi koji nemaju naloge, profile i slicno. evo ja se uvek potpisem.
    ceca
    ps od svih magazina sensa je ipak najvece dno. uvodnik A4 formata, urednica koja pise uvodnike svom bivsem decku. to samo ima ovde u srbiji.
    jelena da li si ikada pisala za neki od modnih magazina koje pominjemo?
    pozdrav

    ReplyDelete
  37. neeee mogu da odolim...
    - u kreiranju licencnih izdanja najbolji moguci izgovor za sve i svasta, a ponajvise za limitiranost u idejama, nedostatak kreativnosti i inovacije, jeste "vlasnici licence to ne dozvoljavaju"?! sta, oni su neiskusni retardi koji ne znaju da koncept npr amice ne moze biti isti u italiji, srbiji i indiji? trziste, konkurencija, publika...sve onoooooliko drugacije! ali redakcije koje imaju dva zaposlena (?!) svakako da ce pre pribeci copy paste varijanti licencnog izdanja nego sto ce se upustiti u zahtevan i u opstimalnim uslovima skup proces izdavanja magazina. da pojasnim, troskovi za realizaciju jednog broja mogu biti npr 10 hiljada evra (honorarci, fotografi, asistenti, troskovi editorijala, lektori, foto agencije, dopisnici...) ali i daleko manji i svedeni na minimum i to tako sto cete sve preuzeti iz maticnog izdanja (ako to licenca dozvoljava) i samo platiti prevodioca. otuda i gluposti poput pisma citalaca u prvom broju jednog magazina(!!!!!) ili bukvalno prevedenih tekstova neprilagodjenih ovdasnjim prilikama ("Dragana i Marko su se upoznali u bioskopu na otvorenom")
    krivica nije samo na urednicima. glavne baje u izdavackim kucama su publisheri ili ti direktori izdanja.imena im mozete naci u impresumima,tik pored clanova redakcije i to boldovana, a razumeju se u izdavastvo koliko i kafe kuvarica. e oni su ti koji tretiraju magazine samo kao pregrst slova rasporedjenih izmedju reklama a usudjuju se da kazu na redakcijskim sastancima kako se njihovoj supruzi/suprugu koncept magazina ne svidja pa ga zato valja menjati. I prodavci oglasnog prostora su takodje veliki "mozgovi" koji urednistvu diktiraju kako bi to tacno magazin trebalo da izgleda. kada uzmete sve ovo u obzir, onda i ne cudi sta se sve nalazi pred citaocima i sta im se plasira. amica je samo jos jedan od magazina u portfoliju Color Press-a, startovan da se pokupi ako moze jos malo para od oglasivaca, a koliko ce trajati to i onako nije bitno. danas se magazini prave za sitne novce, ali tako i izgledaju. za citaoce se ne mari, jer se od njih i ne zivi. novac izdavackim kucama donose oglasivaci pa se njima duva u dupe.
    a kako se biraju glavni i odgovorni urednici ali i modni, posebna je tema. i morbidno zabavna. zapravo i odraz stanja u izdavastvu.dva najludja obrazlozenja koja sam cula, a za izbor jedne glodurke, su: "zivela je u inostranstvu" i "lepo se oblaci". ahahahhhhahahha... isti ti koji ovo izgovore - direktori izdanja - tvrde i da svako moze da bude modni urednik! "pokupis stvari po radnjama, slikas i to je to", kazu. za fotografe ne znaju ni zasto postoje kada vec svi mi imamo fotoaparate....
    e sad, da li ovo treba da abolira redakcije i da se uopste tice citalaca koji svakog meseca traze novo i drugacije, svakako ne. uvek, ali uvek, odgovornost je na onima koji su i potpisani kao glavni i odgovorni. ali kada procitam pojedine uvodne reci u magazinima, shvatam da mozda trazim previse...
    insider

    ReplyDelete
  38. i love u Anonymous insider!!

    Anonymous insider 2

    ReplyDelete
  39. Bio sam toliko depresivan kad me ljubavnica ostavila zbog drugog tipa nakon što smo hodali pet godina, pokušao sam je moliti da mi se vrati, odbila je i rekla da više ne osjeća ništa prema meni. nakon sve ljubavi koju smo dijelili u prošlosti, nisam mogao zamisliti svoj život bez nje, jer je moja ljubav prema njoj bila neprocjenjiva za razmjenjivati ​​iz bilo kojeg razloga, jednog dana dok sam pregledavao internet vidio sam komentar kako on ima moć vratiti bivšeg ljubavnika i odlučila sam se pokušati uvjeriti kontaktirajući ga i odmah sam to učinila, odgovorio je i objasnila sam kroz što prolazi i rekao je da je drugi tip upotrijebio vudu čaroliju na njoj zbog čega me ostavila zbog njega usprkos mojoj brizi za nju i obećanju da će mi pomoći da vratim svog ljubavnika, a također će mi pomoći da ga začaram da mi više ne može uzvratiti udarac, za manje od tri dana jedan čovjek je upucan od strane nepoznatih muškaraca na Floridi iu roku od 48 sati moja je djevojka bila u mojoj kući čekajući da se vratim s posla, a kad sam se vratio, počela je moliti, govoreći da joj je žao što nikada nije znala što ju je snašlo. hvala dr. apata na pomoći. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: drapata4@gmail.com. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: drapata4@gmail.com. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: drapata4@gmail.com. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

    ReplyDelete
  40. Lijepi pozdrav
    Nakon toliko godina igranja lutrije, bilo mi je teško dobiti, stvari su mi bile teške pa sam odlučila razgovarati o tome sa svojom prijateljicom koja mi je pomogla, ispričala mi je svoje iskustvo s dr. Ajayi koja joj je pomogla vratila svog muža koji ju je ostavio da bi se oženio drugom ženom ostavivši nju s četvero djece da sama pati, dalje mi je rekla kako je upoznala dr. Ajayija na internetu. Bio sam jako impresioniran njezinom pričom pa sam joj rekao o svojoj teškoj sreći u lutrija I upoznala me s dr. Ajayijem nakon svih mojih seansi s dr. Ajayiem, nakon tjedan dana odlučio sam pokušati ponovno. Ne mogu vjerovati da sam osvojio toliko da nikad nisam mogao vjerovati. Sve zahvaljujući dr. Ajayiju ja sam sada živim svoj život iz snova. možete kontaktirati dr. Ajayija na Whatsappu: +2347084887094 ili e-poštom:drajayi1990@gmail.com za pomoć.

    ReplyDelete
  41. Dobar dan, dobrodošli ste pročitati moj susret s dr. Ajayijem, moćnim duhovnim čovjekom kojeg su njegovi preci blagoslovili da liječi bolesti biljem i također obnavlja razoreni dom, upoznao sam dr. Ajayija jer moja voljena žena želi da se razvedemo i to je nakon 12 godina brak blagoslovljen s dvoje divne djece, dječakom od 5 godina i djevojčicom od 2 godine, odvela je našu kćer iz kuće i ostala sa svojom mamom i ja sam je molio da se vrati kući, ali je odbila, bio sam stvarno zbunjen pa sam potražio pomoć kada sam pročitao o dr. Ajayiju kako je pomogao ženi da dobije vlastitu bebu nakon što je bio u braku 8 godina bez djeteta, kontaktirao sam dr. Ajayija i objasnio mu moju situaciju, tražio je neke informacije o meni koje sam mu dao, nakon na nekim konzultacijama rekao mi je što treba napraviti i ja sam postupila po uputama, dok ovo tipkam moja žena plete u dnevnoj sobi. Ako vam je potrebna pomoć istinskog duhovnog čovjeka, dr. Ajayi je vaša posljednja stanica, kontaktirajte ga na Whatsapp / Viber: +2347084887094 ili e-mail:drajayi1990@gmail.com

    ReplyDelete
  42. Pozdrav prijatelji, drago mi je što mogu podijeliti svoje iskustvo s dr. Ajayijem, prolazila sam kroz teške trenutke u vezi jer je moj godinu dana mlađi zaručnik iznenada rekao da bismo trebali otkazati vjenčanje, da on više nije zainteresiran za mene, ja bila zbunjena i tražila pomoć, tako sam upoznala dr. Ajayija na internetu koji je napravio ljubavnu čaroliju i moj zaručnik je kleknuo da se ispriča i zahvaljujući dr. Ajayiju, sretno smo u braku. Kontaktirajte Dr. Ajayi Whatsapp: +2347084887094 nećete požaliti.

    ReplyDelete

Back to Top