Mediteran kakav je nekad bio

Prvo blagosloven bio Google, a onda i i svi ti modni zavisnici koji u svom onlajn džepu drže baš sve editorijale, naslovnice, kampanje... U name it, they got it. Pa tako nađoh i ovaj, ovde u originalu, a ja sam se sa njim družila u hrvatskom Cosmo prevodu za kolovoz 2010. godine. Kupila ga na Ininoj pumpi, listala, prelistavala, čitala... kratila vreme.
Znate već odvraćanje pažnje od ustreptalih leptirića, čekanje da se na horizontu pojavi ta čarobna plava linija...
Zabila nos u divni letnji editorijal i čekam, brojim krivine, kuke i okuke... A onda iznenada eksplodira! More, u svom svom sjaju. Sija! Svuda, okolo, naokolo. Sunce upeklo.
Pa na trajekt, klizim pored otoka. Milion milja od nigde. Dok ne dođem negde. Na moje mesto.
Nedostaje mi.

P.S. ne znam da li znate, ali imate još samo 1, 2, 3... Tri dana do ekskluzivnog revijskog modela Alexandra Nikolicha, zgrabite ga sad, ili zauvek ćutite.

15 comments:

 1. Ah divno! tako je lepo po ovoj surovoj zimi grejati se sa ovakvim slikama!!! I meni se ide na more!!p.s. rado bih zgrabila famozne pantalone:)))

  ReplyDelete
 2. Hvar...jao Hvar, kako mi samo nedostaje, to ne mogu rijecima da ti opisem. Ove fotkice su tako sjajneee, prva narocito!

  ReplyDelete
 3. Kerkira???? Corfu??? Krf??? aaaa! :) moje najdraze mesto i ostrvo ikada... bila tamo pre tri cetri godine, a kad pogledam ove fotkice, ja bih opet... :)

  svidja mi se i mjuza...

  ReplyDelete
 4. da, da sam centar :)
  nimalo romantichno&posh, ali tamo sam jela najlepshi giros na svetu hahah :)))

  ReplyDelete
 5. napustene pescane plaze i voznja skuterom po celom ostrvu... meni je bilo bas romanticno... hehehe... :)

  ReplyDelete
 6. Jao, Krf :/ Jelena, koliko god da volim novogodisnje praznike, moram da priznam da si me bas popismanila :)

  ReplyDelete
 7. bas nije lepo da me mrčiš ovako u decembru. :/

  ReplyDelete
 8. volim. ali volim i ovo drugo. nije lepo. :/ :)

  ReplyDelete
 9. ekspert si za editoriale i kopanja, to vec znas, kako divna pesmica, a fotografije, savrsene, bas mi je ovo nedostajalo danas da se jos malo smorim pored ove hladnoce! :) hehe, e zamislila sam te na toj pumpi, hahaha, devojko prestani sa takvim opisima, nije mi dobro, hocu sad horizont i plavu liniju! :)

  ReplyDelete
 10. imam taj broj doma... kako je lijepo podsjetiti se na more, sunce, bezbrižnost. a snijeg pada u zagrebu. i hladno je. i dan je sve duži. znaš što bi me obradovalo, at most,lijepe svilene hlačice pod borom, u mljac-mljac pink boji :P

  ReplyDelete
 11. divne slike!!! volim zimu, ali lijepo je vidjeti ove ljetne slikice... još bih više voljela zimu kad bi se one divne roze svilene hlače došetale do zagreba i u moju kuću... hihi :)))

  ReplyDelete
 12. Sva ta mediteranska mesta su "moje mesto". Zaljubljena sam u mediteran i nemogu da zamislim da bih izabrala nešto drugo ako bih morala da biram, možda što sam rođena tamo :) Lep blog, pozdrav, j.q.

  ReplyDelete
 13. Mislim si odakle mi je to poznato, a onda se sjetih kad si napisala da je iz Cosma... Divno! Pusačica!

  ReplyDelete

Back to Top