Jubileji, jubileji, jubileji

Jubileji su lepa stvar, dokazuju da ste na pravom putu... Sa svakom pređenom godinom sve vam je jasnije da ste se zaputili na pravo mesto. Posebno ako ste u 2010. godini napuili 40 godina! A dva velika brenda ovog leta su upravo toliko svećica oduvali sa svoje rođendanske torte. Ko bi rekao da je modnom magu Robertu Cavalliju već četrdeseta u kreiranju?! Negde u isto vreme te 1970. godine i Kenzo Takada se uputio u modnu avanturu. Tako značajan jubilej Kenzo je obeležio specijalnom edicijom, a Roberto velikom monografijom. Ove sezone pasionirani sakupljači modnih sitnica imaće šta da jure po ebayu. Kenzo kolekcija sadrži posebno kreiranu tašnu, maramu i majcu, na kojima  je na floralnom printu ispisano: "40 godina mašte, iznenađenja, kreativnosti, boja, poezija i cveća".  

Cavalli je odlučio da proslavi knjigom u kojoj je prikazan presek njegovih najboljih kolekcija i kampanja. Svakako nešto što bi modni zavisnici voleli da imaju u svojoj maloj kućnoj biblioteci.

A ovog leta je napokon stiglo dugo pripremano izdanje koje je L'oreal lansirao povodom napunjenih 100 godina, radi se o pet tomova pod nazivom "100.000 godina lepote". Sadrži pregled bioloških, društvenih i psiholoških načina na koji se lepota doživljavala i predstavljala obuhvata praistoriju, stari vek, klasično i moderno doba, ali i predviđanja u kom bi se smeru mogao (o)krenuti koncept lepote u bližoj i nešto daljoj budućnosti. Must have!

6 comments:

  1. Jelena, pa brza si i od Elle_a... :)
    divno!

    ReplyDelete
  2. heheh shto ovde nemaju lajk opciju za komentare ::))
    u made my day! :D

    ReplyDelete
  3. Volim tvoje postove, originalna si i informacije prenosis na zabavan nacin :) A ne bih se bunila da prelistam ove knjige :)

    ReplyDelete
  4. jednog dana želim sve dizajnere u svojoj biblioteci :)
    a još više bibliografije kako ih ja zovem...zbirke fotografija poznatih fotografa....pomoću takvih knjiga slobodno moš u bilo koje vrime odplovit s maštom daleko :)

    ReplyDelete
  5. hm, a jel ima kod nas da se nabave te knjige?

    Prilično sam brend lojalna lorealu, sad sam se opet primila pošto sam dobila lash architect 4d maskaru i ono, fantazija je, dođe mi da spavam sa njom da budem lepa i u snovima haha. Ne, bez šale, odlična je

    http://lasharchitect4d.tumblr.com/post/9950758148/ovo-je-stvoreno-za-mene

    ReplyDelete

Back to Top