Moda & film

U modi se sve iz korena menja svakih šest meseci. Kreatori inspiraciju crpe iz života, umetnosti, ponešto recikliraju, ponešto prepišu... Brzinom  svetlosti stvaraju se novi trendovi, a mnogi od njih završe tako što ih razmažena modna publika prezre. Ono što je danas bitnije od samog osmišljavanja jeste lansiranje trenda i pitanje kako učiniti da ga ljudi žele, prepoznaju i kupuju. Iako smo svi uvereni da sami pravimo izbor i samostalno odlučujemo kako ćemo izgledati, istina je da smo pod konstantnim modnim uticajem. Na naš lični stil, oblačenje i usklađivanje trendova utiču prizori sa revija, magazini, a daleko najveći uticaj imaju serije i filmovi. Filmski klasici oduvek su inspirisali kreatore, modne editorijale u najprodavanijim ženskim časopisima, fotografe, stiliste, čitave autorske kolekcije visoke mode... 

Ni ova sezona nije izuzetak, čini se da je look iz serije Mad Man vodeći trend, modele koji neodoljivo podsećaju na kostime iz te serije lansirali su Louis Vuitton, Prada, Fendi, Marni, Hilfiger... Za razliku od njih modni dvojac Dolce&Gabbana igrao se sa neskrivenim seksipilom, a istu temu - korsete po uzoru na one koje je nosila filmska diva Sophia Loren, na pisti su prikazali Mulberry i Giles. Tu su i i neki neočekivani momenti, poput Hermès kolekcije koja je inspirisana najpoznatijim detektivom na svetu Šerlokom Holmsom, ali i Pilatijeve kreacije za YSL koja neodoljivo podseća na filmsku zlicu Kruelu De Vil.

Ukoliko vam je zanimljivo ovo modno uskakanje u uloge, svratite u Mango gde možete pazariti kompletan look inspirisan ulogom glumice Dianne Keaton u filmu "Annie Hall". 

2 comments:

Back to Top