Top 3: Home Edition

Dok normalni neki drugi ljudi na svom spisku favorita imaju stvari poput tri najbolje maskare, tri omiljena kafića, ili pak tri najdraža para cipela... Ja imam.
Paa...tri omiljene roze stolice!
Morala sam da se ukrcam na millennial pink voz, ta nijansa me ushićuje, doziram je kao pipetom: roza šolja tu, roza sveska tamo, rozi ananas tamo... A onda počne da me opseda - STOLICA! Cela stolica.
Gde bih sa njom još nisam smislila, znam samo da kad me odvedete u salon nameštaja nepogrešivo iskopam jednu, sednem, predem i ne mrdam.
Zato vas danas upoznajem sa tri najlepše iz beogradske ponude.
O da, ove stolice možete pazariti sebi već danas. Pođimo!

Prva lepotica se ove liste nosi potpis hrvatskog dizajn kolektiva Grupa studio. Radi se o minimalističkom modelu koji postoji u nekoliko varijacija, moje srce je ostalo kod Brida verzije sa rukohvatima. Izrađena je od drveta, a njeni tvorci ističu da su ponosni na posebnu obradu drveta u kombinaciji sa pedantnim ručnim radom.
Idealna za: u svojoj glavi smestila sam je za radni sto... Uz pastelne nijanse i puno bele boje. Dodajte neki detalj sa pink gold metalnim finišem (stona lampa, na primer) i pazite se da vam se ne uselim u ofis.
Gde kupiti: GIR
Cena: oko 40.000 dinara
Sledeća na listi jeste kreacija moje omiljenice Nike Zupanc. Supertalentovana Slovenka dizajnirala je ceo dijapazon nameštaja koji nedvosmisleno poručuju ženstveno, ali uvek u kombinaciji sa odrednicama elegantno i sofisticirano. Ni njena ružičasta stolica bombonica nije izuzetak! Model Ribbon kreirala je za kompaniju Qeeboo, a naziv je očigledna asocijacija na dizajn, jer je naslon oblikovan u perfektnu mašnu! Ova stolica učiniće da petogodišnjakinja u nama zaciči! Buđenje zaljubljenih leptirića - zagarantovano!
Idealna za: ovo je lako! Ribbon stolica je kao stvorena da je smestite u devojački budoar, ravno ispred ogledala za šminkanje.
Gde kupiti: Distribucija
Cena: oko 23.000 dinara.
I jedan opak dizajn komad!
Nerd stolica kompanije Muuto je za nekoliko godina uspela da postane model koji se visoko kotira u dizajnerskim krugovima. Njen tvorac David Geckeler, iako Nemac, uspeo je da podvuče najbolje od skandinaskog stila i da osmisli jednostavnu drvenu stolicu koja je istovremeno šik i funkcionalna. Njegov remiks stiže u izradi od jasena ili hrasta, a glavna tehnička karakteristika jeste da se naslon i deo za sedenje savršeno uklapaju.
Idealna za: ma samo je zamislite za trpezarijskim stolom, čista ljubav! Ali, da, trebaće vam četiri stolice, oookeej, ajde bar dve.
Gde kupiti: Nitea, GIR
Cena: oko 50.000 dinara

6 comments:

  1. Jedva cekam da primim platu,da kupim od svake po jednu, pa da na njih posednem Deda Mraza,Uskrsnjeg zeku i Zvoncicu.Onda cemo Zvoncica i ja da isprobavamo moje Lubutan cipele i da mazemo La Mer po celom telu.(Posle sam se probudila i plakala u jastuk)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Back to Top