Christmas @ Frankfurt

Novembar ne misli da nas pusti da olako prođemo.
Stepena je ravno dva, a u osnovnu opremu ubraja se veliki šal i vunena kapica na vrh glave.
Insta Story mi pršti od kombinacije bor zelene, vatrenocrvene i blistave zlatne (obavezno kliknite)...
Ako još uvek očekujete poentu, pomoći ću vam...
It's Beginning To Look A Lot Like Christmas.
Oh da. Već lagano zvone božićna zvona, Bublé preuzima vođstvo (prate ga Mariah i George, naravno).
I mi Grinchevi se nevoljno topimo.
Prepustimo se tom bezumnom trošenju (o svemu ćemo misliti sutra) i pospimo se šljokicama od glave do pete!
Dodajte na to retro konzerve sa biskvitima, rum sa čajem, cimet preko (baš) svega i zaboraviću što sam se uopšte ljutila na zimu!
Zato poput Deda Mraza posežem sa svojom crvenom vrećom i ponovo iz svog tajnog šteka vadim post.
Ovoga puta preporuka (sad već očekivano) odlazi Frankfurtu!
Flert sa Nemačkom prešao je u stabilnu vezu.
Savršena avio konekcija, udoban grad, odličan šoping.
What's not to like?


Ako želite da iskušate božićni duh Frankfurta, moj glas ide hotelu Steigenberger Frankfurter Hof.
Radi se o zbilja luksuznom zdanju u samom srcu finansijskog distrikta u Frankfurtu. I kad kažem luksuzno, u glavi mi je ona definicija, koja se ne bazira na broju niti u pamučnoj posteljini (iako, budite sigurni, one se ovde mere u stotinama), već na tradiciji i fantastičnoj istoriji tog zdanja.
Sagrađen je 1876. godine i zgrada je pod zaštitom države. Upravo je Frankfurter Hof već godinama baza svim najvećim piscima. Skoro bez izuzetka svaki vodič kroz čuveni frankfurtski sajam knjiga sadrži napomenu mladim piscima da sreću okušaju u jednom od restorana u hotelu, jer će tamo pronaći sve žive književne legende, pa i njihove agente (hint, hint).
Čak i ako niste zainteresovani za promenu karijere obožavaćete hotelske restorane. Toliko su dobri, da ukoliko ste vikend gost nećete imati potrebe da izlazite, sve namenjeno uživanju udaljeno je jednu vožnju liftom i par koraka od vaše sobe. 
Oscar*s je bistro čiji izlog gleda na sam centar Frankfurta, dok sedate za sto presvučen crvenim stolnjakom u glavi će sigurno početi da vam svira džez iz četrdesetih. Dok vam po ušima dobuje bebop pred očima će vam zaigrati crno beli kockasti pod, preporuka ide bogatoj vinskoj karti, a posebno bih vas uputila na sekciju crnih vina iz celog sveta.
Ukoliko ste raspoloženi za nešto otmenije, usred hotela ušuškao se restoran Français koji istražuje francuske arome po palicom šefa kuhinje Patricka Bittnera. Koliko im to dobro ide govori činjenica, da je restoran ovenčan Michelin zvezdicom. Rezervacija je poželjna, a naravno da će gostima hotela uvek izaći u susret.
Ipak, ako ste pomislili da je ovo hotel gde morate svoje ponašanje držati na najvišem nivou i s punom pažnjom pratiti intelektualne rasprave, pogrešili ste!
Pored odmerenih mesta koja slave tradiciju, hotel nudi i džokera...
Tik pored ulaza, samo nekoliko stepenika niže smestio se čuveni svetskih koncept Breeze by Lebua.
Radi se o njihovom jedinom lokalu u Evropi (posluju u Aziji, Indiji i na Novom Zelandu), a uređenjem i ponudom u stopu prati ostale iz lanca. Za enterijer je bio zadužen arhitektonski biro koji stoji iza Apple radnje u Njujorku, pa očekujte pravu vizualnu poslasticu. Od mračnog hodnika, preko finih plišanih separea, do izdvojenog dela za obedovanje, sve je podređeno da zadovolji vašu radoznalost, kao i da priredi pravu gozbu vašim čulima.
Recimo to ovako, veče počnite nekim od koktela, koji će pred vas stići fantastično servirani u najluđim kombinacijama ukusa, na primer, možete pijuckati senzualnu kombinaciju viskija, lavande, limuna i Chambord likera, ili miks džina, cimeta, breskve, grejpfruta i kamilice, uz suvi led... Zatim iskušajte azijske specijalitete, a na kraju se prepustite đuskanju uz r'n'b iz devedesetih (rekla sam vam da hotel krije prave bisere).
A onda?
Onda se baš, baš razmazite. Iskušajte i tu stranu hotelskog luksuza koja zaista podvlači i savremeno značenje te reči. Želite egipatski pamuk? Tu je! Velike mermerne kade? Tu! Disko tuš koji menja boje? Oh, pa naravno. Televizor u ogledalu. Podrazumeva se. Nespresso aparat? Ma, molim vas.
Ukratko?
Steigenberger Frankfurter Hof jeste jedno od onih mesta gde nećete osećati grižu savest ako u krevetu ostanete malo duže nego što ste planirali.
Ili...mnogo duže.
Neka vam u glavi odrednice budu: sofisticirano, elegantno, tradicionano...
Ako ste bili dobri ove godine, častite se tim vrhunskim uživanjem.
Poseta božićnom marketu se podrazumeva, Schokokuss - apsolutno!
 

6 comments:

  1. Radije čitam ove nego tekstove koje preporučuje sova a.k.a trip advisor.
    Pitkiji su, a hidratacija organizma je jako bitna :)

    ReplyDelete
  2. Meni je Frankfurt super. Mogla bih tamo komotno da zivim. Poslovno sam cesto tamo i iz prve ruke mogu da potvrdim da je bas po meri. Nisam do sada bila u ovom hotelu, ali ispravicu to. Hvala ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo sam i ja to rekla :) sve blizu plus onaj aerodrom, milina!

      Delete
  3. Divno:) Jako volim Frankfurt
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete

Back to Top