Vichy Idealia

Za ovih nekoliko godina trebalo bi da ste shvatili ste nekoliko stvari o meni (pokušavam da se popravim, ali hej, to je proces). Prvo je totalni zicer, Jelena je dete leta i "zapravo živi" samo na suncu - easy.
Drugo, pripadam onom delu ljudi koji živi u (vrlo) ubrzanoj traci, što ne znači ni nemarnost, ni traljavost, prosto volim da se sve završi u određenom roku i što pre moguće (da, ja sam ta žena koja funkcioniše na deadline principima).
I treće, što varira između šarmanog i potpuno iritantnog, jeste određena doza ležernosti. Drugo ne isključuje treće, već se nadopunjuju u savršenoj harmoniji, ne dozvoljavajući da nijedan deo ne pređe u ekstrem...


Kada sam na testiranje dobila novu Vichy Idéalia kremu, vrlo brzo sam shvatila da će ona u potpunosti zadovoljiti ove tri strane moje ličnosti.
Prvo, njena tekstura... Radi se o gel kremi, koja se lako razmazuje&upija, a pri tom je vrlo lagana i ne ostavlja masan i neprijatan trag, što je ključni problem većine krema na visokim temperaturama. Umesto toga, prva senzacija koja se oseti jeste svež osećaj, sličan onome kada koristite termalnu vodu (koja je i jeste u njenom sastavu). Uoastalom, baš kao što joj samo ime kaže potpuno idealna krema za najtopliju sezonu.
Letnja Jelena zadovoljno prede.
Sledeća stvar koju sam primetila posle desetak dana korišćenja jeste da iako mi lice deluje hidrirano i nekako ujednačeno, iritantno masno presijavanje je na minimumu i umesto toga koža je mat&blistava.
Poen za Vichy tim! 
Osnovni sastojak je Kombuha, koja je poznavaocima poznata po svojim terapeutskim svojstvima i antioksidativnom delovanju. Tako da osim što pod kontrolom drži presijavanje, ova krema deluje i na bore (pravim se da ih nemam, ali, oh you get the point).
Zadovoljava i moje kriterijume brzine&ležernosti jer je novo pakovanje u tubi zgodno za svaku tašnicu i krema lako može ići svuda sa vama. Gel krema najbolje će odgovarati svima onima sa mešovitom i masnijom kožom, ali u okviru iste linje postoje kreme i za suvu i normalnu kožu.
Svoju kremicu sam za svaki slučaj ubacila i u moju torbu za plažu sa kaktusima, Vanja i ja trenutno istražujemo novu grčku destinaciju, pratite nas na Instagramu i Snapchatu (@jelenakarakas) ;)



4 comments:

  1. Godinama koristim Vichy, probacu i novu, ali verujem da je jednako dobra kao i prethodne. Zanimljve fotke svakako, ja cekam pricu sa mora, nadam se da ces je pisati?
    Tamara

    ReplyDelete

Back to Top