Serbian finest

Jedan post taman onako za vikend uživanciju.
Zabavan. Duhovit. Pametan.
Jer upravo takvi su oni.
U današnjem deljenju pričamo o tri domaća grafičara.


Nikola Puzigaća je grafički dizajner iz Beograda čija online slava raste iz dana u dan. Sasvim zasluženo! On na svojoj facebook stranici redovno deli nove zabavne postere, ponekad sarkatične, ponekad brutalno iskrene, najčešće životne...
Ali uvek maskimalno duhovite.
Znate već, it's funny cause it's true!
Upravo. Velika preporuka za vaš novi lajk. Obogatite svoj home zabavom. Smejanje, smeuljenje i radosno sherovanje - zagarantovano!

I odmah upoznajte i Marka. Marko Purać je grafički dizajner&ilustrator, a stiže nam iz Novog Sada. Ako vam  se na spomen njegovog imena nije uplalila lampica, nemojte briniti. Purać svoje radove seje širom mreže pod simatičnim nadimkom: Sepra 4 life! Marko iliti sepra se rado igra fontovima, a najčešće izbegava boje. Rezultat su promišljene ilustracije koje možete beskrajno dugo da proučavate iznova otrkivajući nove interesantne detalje.
I onda ponovo Nikola. Ovoga puta Korać. Verni čitaoci srpskog izdanja magazina Elle već su imali prliku da upoznaju ovog ilustratora, a u oktobru je ovenčan i titulom Elle najbolji mladi talenat. Grafike Nikole Koraća su naglašene dvodimenzionalnosti, rado se igra sa poznatim junacima iz stripova, a često dodajući i duhovite poruke. Nikola pravi i sjajne animacije, obavezno ih pogledajte.

14 comments:

  1. hehehe, najbolji je "do you really want to hurt me"!!!!!:)

    ReplyDelete
  2. divni su, i da, tvoji postovi su uvek vikend uzivancija, cak i ponedeljkom rano ujutru :)

    http://hypemyhip.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Genijalni su:)
    "Moja devojka je i lepa i pametna" :))))

    ReplyDelete
  4. sjajno :)
    Svako ima svoje favorite, evo mog favorita
    http://emingrbo.com/portfolio.html

    sajt je jos uvek u izradi, neke animacije sam mogla da pogledam na vimeo-u, a zasto mi je ovo omiljeni dizajner - zato sto spoji lepo i korisno. Secas se reklame "Hvala vam" sa Nikolom Glogovcem? Njegovih ruku delo :)

    ReplyDelete
  5. Ulepsala si mi nedeljno jutro ovim super postom! Love it!

    ReplyDelete
  6. Ovih dana sam bas nesto puno citala o Nikoli, na raznim mestima :) Dobri su i ostali momci..

    ReplyDelete

Back to Top