Trois Couronnes

Pobegla sam malo.
Od euforije. Čestitanja. Pitanja. Šljokica. Nakarminisanih osmeha.
Treći januar je, čini mi se, idealno vreme da se vratim u život.
Online život.
I odmah da smislim kakav bi to život trebao da bude. Shvatam da se sve manje bunim protiv zime što više otkrivam te neke čarobne momente. Kao kad vam u sred noći obasjane punim mesecom na vrhu Romanije put prepreči krdo divljih konja (desilo se) ili malo odmorite u švajcarskim Alpima (nije se desilo, ali ako imate ideju kako, vičite).


Trpim zimu ako nosi udobne, čupave kućne papuče, ako je uvijena u belu mirisnu posteljinu, ako u kaminu tiho pucketa vatra, a sunce sija na najjače. Baš tako nekako stvari stoje u Švajcarskoj, na posedu Trois Couronnes.
Radi se o tri kuće u nizu koje su završene prošle godine, a na izgradnji i opremanju radio je tim arhitekata, antikvara, zanatlija i dizajnera enterijera iz čitave Evrope. Kao rezultat dobili smo udobne kućice ispunjene vrhunski dizajniranim nameštajem, sa sjajnom kolekcijom umetnina i retkim antikvitetima.
Iako pojedini predmeti potiču iz XVIII i XIX veka znalački su uklopljeni sa modernim elementima bez kojih bi život danas bio nezamisliv.Takođe tu su i"sitnice" koje oplemenjuju ove fine luksuzne kućice na sred planine kao što su bazen, hamam, sauna, bioskop i vinski podrum... Taman!
Cena po danu iznosi (minimalno) 9,704 dolara. I možete rezervisati ovde (povedite i mene!).

13 comments:

 1. Samo jos James Bond fali... :)

  ReplyDelete
 2. Nista cele godine modno uzdrzavanje i onda pravac u neku od ove tri kucice :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. eeee. stednja i ja. nismo prijatelji. ne ide nama zajedno :)

   Delete
 3. Imas alternativu, mnogo jeftiniju i skromniju, ali efekat je taj. Kucice se zovu Jagode i Maline, a nalaze se na Borovecu :)

  ReplyDelete
 4. Jos da je para koliko je zelja :(

  ReplyDelete
 5. Jao, ovo je tako diiivno!I mene, i mene povedite :)

  ReplyDelete
 6. Moze, ko prvi nadje finansijera, neka javi! :)

  ReplyDelete

Subscribe to my blog!

Back to Top