Ana Ljubinkovic S/S 2011.

 

Prvo, želim svima da zahvalim na komentarima u prošlom postu, na lepim željama, na pohvalama, divnim rečima. Stvarno ste sjajni! Hvala.

Pa onda drugo, sinoć je modnim vinjetama završen 29. Amstel Fashion week. U vili Kralja Petra I svoje kreacije predstavili su Lada Dragović, Bojana Jovanović, Nataša Šarić, Danijela Glišić, Mimimaso i Ana Ljubinković.
Izveštaj sa te večeri možete videti kod Vanje, Jelene i Anje. A Vanji se zahvaljujem za fotke koje sam posudila za ilustraciju ovog posta.
Ja sam sa nestpljenjem očekivala predstavljanje  
Ane Ljubinković, i baš kao i svaki put, pošlo joj je rukom da nas iznenadi! Kolekcija "Summer head" iliti "Usijana glava" predstavlja kombinaciju galaktičke i one stare Ane. Tu su oštro sečene geometrijske forme uz svetlucave detalje, ali ovoga puta uz cvetove, perle i pastelne boje. Pa onda redom zlatno, sjajno, PVC, heklano, čipkano...
I sve to u potpunoj harmoniji
Ključni motiv kolekcije je nežna ruža, ali u Aninoj interpretaciji komjuterski pikselizirana. Kreatorka nam je pametno skrenula pažnju na online romantiku. Mirisni cvet u jednoj digitalnoj epizodi. Neočekivano, ali od nje samo očekujemo, baš to - neočekivano!
 
Sama kolekcija ime je dobila po "šeširiću" od zlatnih ljuspica, koji nas je neodoljivo podsetio na dvadesete godine, vreme čarlstona, art deka i prohobicije. Cloche šešir doživeo je Aninu intervenciju, svetlucav i zlatan sjajno se uklopio uz hot pants od šljokica. Da zaokruže priču, bile su tu helanke od PVC_a, ali u (opet!)  neočekivanim bojama, od mint zelene, preko plave i roze, do limunkasto žute.
Sveže, inovativno, originalno i zanimljivo. Ljubinković nam je pokazala da uspešno nastavlja modnu igru, prikazala nam je promišljenu stilsku priču, na prepoznatljive krojeve uvodeći nove motive i oplemenjujući ih neobičnim detaljima.
Vi kao što znate ovde možete osvojiti njenu kreaciju iz kolekcije "Black Milk"! Dovoljno je da ostavite komentar i nadate se najboljem :)

37 comments:

  1. Gledala sam slike kod Vanje,Anje i perfektne su.Tvoj tekst je amazingggg!Bravo jos jednom za celokupni post,kao da sam bila tamo..:)A pastelne boje obozavam..so romantique:))

    ReplyDelete
  2. wow, super jelo. opasne su ti jednacine.

    ReplyDelete
  3. Jedva sam cekala da objavis post samo o Ani. A znala sam da hoces. Ovo je meni do sada njena najlepsa, kombinacija stvarno predivnih stvari. Boje su predivne, krojevi, materijali... Pure perfection!

    ReplyDelete
  4. ove helanke ili tajice su mi mrak :) izgledaju tako glatko :)

    kapice su mnogo slatke, a ovu ruzu nisam ni primjetio da mi ju ti sad nisi tu izlobicirala :D super neočekivana ana i najbolja ;)

    ReplyDelete
  5. Svaki put nadje nacin da bude ona stara Ana, a opet drugacija. To postujem, kad ostaje dosledna onome sto ona pravi, a menja ga istovremeno.

    ReplyDelete
  6. Bravo za tekst Dzej!:)) Ipak bolje da napisem J. bolje zvuci haha! A Ana je fantasticna, obozavam njene kreacije, svaki put me prijatno iznenadi, steta sto nisam bila da vidim uzivo...

    ReplyDelete
  7. Super post :) slike sam gledala kod Leyle i Anje i odusevila sam se... Svaka cast :)

    ReplyDelete
  8. u zadnje vrijeme pokušavam pratiti malo i vaše dizajnere, informiram se o njima... moram priznati da mi se rad ane ljubinković sviđa! :)

    ReplyDelete
  9. mmmm, divnooo je sveee! boje, sakoo, a tek ona cipkana bluza sa perlicama, suknja, ma sveee!

    ReplyDelete
  10. Stvarno je doživljaj pravi. Ana je majstor. ;)

    ReplyDelete
  11. Sviđa mi se tvoj pogled na kolekciju. Divne boje, a mene je potpuno oduševila ruža i šešir.

    ReplyDelete
  12. Vec sam napisala kod Marine, ali ponovicu se - A.Lj. je neosporno najsvetlija tacka srpske modne scene! Savrseno!

    ReplyDelete
  13. Gledala sam sve moguce slicice...sve bolje od boljeg :) raznobojne helanke su savrsene...nemam reci...kao i Anina cela kolekcija...
    Pljas, pljas, pljas....za profi izvestavanje :)))

    ReplyDelete
  14. bude li jos neka od vas stavila ovaj zaltni sorc moracu da idem da ga kupim!! sto ga vise gledam vise mi se svidja a ne znam sta bih s njim :-(

    ReplyDelete
  15. haha pa kako shta :)
    hot pants za dance floor, a sve to u letnjoj varijanti :)))
    @dino lobiram za ruze, uvek :)
    @stasha drzimo se mi slova J ahahaha ::))
    @all hvala ppl

    ReplyDelete
  16. Vidjela sam nesto od ovih slicica kod Vanje, i naravno - odusevila sam se! :)

    ReplyDelete
  17. prelepo je. evo gledam njene nove stvarcice i opet kazem- prelepo! a toja kombinatorika sve objasnjava, suuuuuper! :)

    ReplyDelete
  18. to je to, originalno! novo, neviđeno. to se traži :D

    ReplyDelete
  19. Fenomenalan post.Kolekciji i Ani sam se vec nadivila:D
    Tvoj stil pisanja je stvarno inspirativan:)

    ReplyDelete
  20. helankeeeeee love @ first sight!

    ReplyDelete
  21. ima dosta zanimljivih stvarčica!:)

    ReplyDelete
  22. love this!
    great blog!

    ReplyDelete
  23. odličan post!!! baš fora stvari!

    ReplyDelete
  24. ta cipka i taj zlatni sorc su me ostavili bez komentara...uopste nije nesto sto sam ocekivala od nasih kreatora, totalno up to date,inovativno ,zapadnjacki,moderno ;) pet zvezdica :D

    ReplyDelete
  25. Kako se prepozna kada autor zaista voli ono o cemu pise! sjajan prikaz, a Ana me je razdusevila!helankice i digitalni goblen:savrseno!

    ReplyDelete
  26. profi si ti ovo draga ispricala! svaka cast..a ljubinkovic? nemam brate komentar!!! sve bolja!

    ReplyDelete
  27. Bravo za Anu. kako dobro objasnjenje. :)))
    Bravo i za Jelenu! :*

    ReplyDelete
  28. čitam te već par mjeseci..imaš super postove!! imam i jedan prijedlog- da par puta mjesečno posvetiš cijeli post samo cipelama (da bude u skladu s nazivom bloga)..koje ti se sviđaju, koje želiš.... :))) ipak sve cure obožavamo cipele i rado bi ih što više gledale!!! pozzzz iz zg-a!! :*

    ReplyDelete
  29. Hvala Jelena, bas dobra zapazanja!
    Poljubac

    ReplyDelete
  30. Odusevljena sam Aninom kolekcijom,stvarno savrseno! Divan post! :)

    ReplyDelete

Back to Top