Belgrade Dance Festival

 
Beograd se posle mode okrenuo ka plesu, sledeće dve nedelje naš glavni grad postaće prestonica igre. Sinoć je počeo, osmi po redu, Beogradski festival igre, koga i ove godine održava pod pokroviteljstvom kompanije Vip.
Festival je otvoren baletom "Artifakt" Kraljevskog flamanskog baleta iz Antverpena, koreografiju, ali i složeni dizajn rasvete potpisuje čuveni Vilijam Forsajt.
Kraljevski flamanski balet
Ivanka i ja, uživale smo u izvođenju četvrt veka starog baleta, Kraljevski flamanski balet jedina je kompanija koja ima pravo na izvođenje baleta "Artifakt". Radi se svojevrsnoj kombinaciji govora, megafona, muzike i izuzetne vizuelne estetike i igre svetla. Samu ansambl osnovan je 1969. godine u Briselu, a danas ga čine igrači čak 16 nacionalnosti, od kojih su trećina Flamanci.
Kraljevski flamnski balet
Do zatvaranja festivala, nastupiće 12 trupa iz celog sveta ( Švedske, Italije, Velike Britanije, Holandije, Francuske, Izreala, Slovačke, Austrije i SAD...) što ovogodišnji program čini najobimnijim do sada. Naš festival igre izrastao je u ozbiljan projekat kojem se rado odazivaju najbolje trupe. A sinoć dupke puna sala Centra Sava dokazala nam je da za dobre stvari i te kako vlada interesovanje.
Geteborg balet 
Odabrala sam svoje favorite i sigurno ću ići na nastup Geteborg baleta, na gostovanje Jasmin Goder iz Tel Aviva, takođe ću 13. aprila biti u Narodnom pozorištu na nastupu američkog festival baleta Providens za koje je kostime osmislio naš Mihailo Đurić.
Geteborg balet 
Imate dovoljno vremena da se organizujete i pridružite se groznici plesa koja nas je zahvatila, program je ovde, a nama vama je da odaberete najinteresantnije veče, mada to predstavlja skoro pa nemoguću misiju. Ipak, neće se sve dešavati samo u Beogradu i ljubitelji plesa u Novom Sadu i Zrenjaninu imaće priliku da uživaju u nastupima najboljih svetskih igrača.

18 comments:

  1. videla sam neki snimak na tv.u, bas lepo! :) toliko desavanja u gradu, uzivanje pravo!

    ReplyDelete
  2. Festival najavljuju baš dugo i sve zvuči jako zanimljivo... Za početak ove fotografije, divne su...:)

    ReplyDelete
  3. Blago vama! Ja obozavam da gledam ples! :((((

    ReplyDelete
  4. Ah, divno, predivno...sta reci dalje!

    ReplyDelete
  5. sigurno je super doživljaj, blago vama!...a nama eto ideje!

    ReplyDelete
  6. izgleda nestvarno, fotke su predivne! bila sam pre i stvarno bila odusevljena!!! Uzivancija prava! osecaj neponovljiv! :*

    ReplyDelete
  7. Ja planiram otici na balet vec nekoliko mjeseci, a glupe obaveze mi ne dozvoljavaju :(
    Hocu u Bg, hocu na balet :(

    ReplyDelete
  8. Stvarno treba ici na to, pravi je uzitak.

    ReplyDelete
  9. Oduševile su me slike, mogu samo da zamislim koliko tek dobro izgleda sve to na delu. Blago vama.

    ReplyDelete
  10. E ovo je fashion!!!! Ma koliko se ljudi vezivali za FW ili Selection manifestacije, true intellectual and stylish elita se muva ovde! Lepota pokreta i inspiracija počinje! Have fun you all...I certainly will!

    ReplyDelete
  11. Slike su super!

    www.modeuncover.com

    ReplyDelete
  12. pravi doživljaj!:) savršeno!

    ReplyDelete
  13. Minni dodji, vodimo te! :))

    Sto bi JK rekla suuuupish! ;)

    ReplyDelete
  14. Bas mi se ide, obozavam balet, ali se plasim da sada necu naci ulaznice...:)

    ReplyDelete
  15. Svidja mi se, zvuci jako zanimljivo. Da barem mogu doci vidjeti... Izvještavaj kako je :))

    ReplyDelete

Back to Top