Bits And Pieces...

 
Gde sam i šta radim... Hmm. Nosim sunčane naočare na kiši, kupujem cipele otvorenih prstiju i odbijam da nosim čarape. Sanjam o svežoj nani. Kada šljusne kiša, iz torbe vadim svoj PradaZara kišobran. A onda tražim savršenu torbu i ne pronalazim je. Jurcam sa kafom za poneti u ruci, sastančim, pišem i sastavljam. Radim i uživam u tome.
Ponekad niste ni svesni koliko vam je odmor potreban dok zaista ne odete na isti. Ne brinem, ne paničarim, ne opterećujem se. Don't care stav u punom sjaju. Fokus na ono bitno, Recycle Bin za sve ono što nije.
Toplo vam preporučujem jednu unplugged šetnju u tople krajeve.
A onda dođem u sivkaksti Beograd, koji mi je nešto baš simpa ovih dana, pa ga bojim u boje koje želim da vidim. I to ne samo Pradastičnim prugicama, u tome su mi pomogli Vip i Beogradski festival igre tako što su u Narodno Pozorište u okviru akcije "Vip poziva" doveli baletsku trupu Providence.
Zašto baš Festival Ballet Providence? Ne samo zato što je ova trupa broji 30 izuzetnih igrača iz čitavog sveta koji svojim izvedabama publiku oduševljavaju od 1978. godine. Oh ne, samo zbog toga. Umetnički direktor ove trupe je naš Mihailo Miša Đurić, bivši solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Mihailo je poslednji put kao umetnik u Beogradu nastupio 1990. godine, a preksinoć se, 21 godinu kasnije, posle gromkog aplauza ponovo poklonio domaćoj publici.
 
A apluz je bio opravdan, naime gledali smo triptih sastavljen od tri sjajna komada "Predaja", "Stihovi" i "Koma" koreografa Viktor Plotnikova. "Predaja" je preksinoć na daskama Narodnog Pozorišta imala i svetsku premijeru. Rađena je specijalno za Beogradski festival igre i govori o ljubavi kao jedinom osećanju kome se moramo predati.

Ovo je samo prva predstava u okviru ove akcije, cilj jeste da svake godine na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu, kompanija Vip „vrati“ po nekog našeg plesnog umetnika, koji živi i radi u inostranstvu. Vip poziva one koji su nekada igrali, kreirali i osvajali vredne nagrade i aplauze na ovoj sceni, a zatim je „poneli“ u veliki svet, kao deo svoje biografije i sećanja. Osim ove akcije Vip je pokrenuuo još jednu pod nazivom "Vip talenti" radi se o posebnom baletskom kursu, a ove godine mladim igračima će svoje znanje preneti pedagozi Akademije Teatra milanske Skale.
Brava!

17 comments:

  1. dosta odmora, to cemo kad ponovo dodje sunce sledece godine! ;) vidim da si se lepo provela na festivalu, naravno uz pradu u narodno, pa sta bi drugo nosila, ne ide! ;)

    ReplyDelete
  2. more ja se pakujem jednom u maju, pa onda u junu, pa naravno jul&avgust se podrazumevaju :)

    ReplyDelete
  3. I opet kazem, blago vama! A sto se tice odmora,ja ceprkam po sajtovima i tragam, tragam. Turska ili Grcka, kakva divna dilema :D

    ReplyDelete
  4. kakva inspiracija nakon odmora ;D to se traži!

    ReplyDelete
  5. volim ovakve tvoje postove... lepo! vidi se i uzivo i na papiru, da ne kazem monitoru da ti je odmor prijao... :)

    ReplyDelete
  6. sjajna tema i sjajna akcija. :) odmor..šta to beše ?:/ ako ništa bar uživamo ovako. ;)

    ReplyDelete
  7. bas mi se dopada ovaj tvoj post sve si nam lepo opisala kao da smo svi proziveli ovaj tvoj dan sa tobom :-))))

    ReplyDelete
  8. nekome je hrvatska bas prijala :-) obozavam ovakve postove!

    ReplyDelete
  9. Volim ovakve postove! Sad mi je zao sto nisam bila na festivalu.:(
    A o odmoru da ne govorim,pocinjem da mastam o jos od samog povratka u Beograd sa prethodnog:)

    ReplyDelete
  10. heheh izgleda da mi je odmor jakoo prijao :)
    a sto se tice festivala igre tice, on je jos uvek u toku :)

    ReplyDelete
  11. Odlican tekst,tema me interesuje,a Zuce se secam jos dok je bio igrac N.Pozorista.Radujem se njegovom profesionalnom uspehu,nije pogresio sto je otisao u "beli Svet".

    ReplyDelete
  12. Radim i uživam u tome. lajk!+Don't care stav u punom sjaju. Fokus na ono bitno, Recycle Bin za sve ono što nije. Divan post, mnogo mi je krivo sto se nisam organizovala da odem na festival...Prva slika-cool!:)

    ReplyDelete
  13. <3 vidim da smo danas na slicnoj valnoj duljini :D

    rezervirala sam si cipele u topshopu u besparici sam pa sam zicala mamu tatu decka i uju za grupni zeko uskrs poklon. razmažena sam pa mi je upalilo :D


    prva slika <3 morat cu si izvest ovakav goblen još malo ruža okolo i da vidis :)


    :*

    ReplyDelete
  14. znam taj osecaj posle odmora. A mi ovde umorni i besni psi... bjez od nas i kishe bar jos neki dan dok ti baterija drzi... kekekek

    :*

    ReplyDelete
  15. Ja samo tebe i vidim ovo leto u Pradi.:)!Bravo ovaj post!:)

    ReplyDelete
  16. aaa divan post,uzivala sam citajuci :)

    ReplyDelete

Back to Top