Geek chic

 
Danas ćemo malo o gedžetima, devojčicama i gedžetima preciznije. Znate već sve one spravice koje imaju sve performanse kao tehnika namenjena jačem polu, ali su jednostavno lepše!
Prvi na listi je Vivienne Tam HP netbook, ali ne verzija iz Seks i grada, nego edicija pre toga. Crven, sa lila božurima, elegantan, malen i lagan, a uz njega dolazi navlaka u istom dezenu.
Kako ovaj model nije dostupan u Srbiji, ja sam se zadovoljila jednim malim belim Asusom, koji je juče dobio svoje odelo. Karim Rashid odelo! Poznati dizajner je u saradnji sa Asusom dizajnirao netbook, ali i svu prateću galanteriju. Torba postoji u sjajnoj pink varijanti, mat braon i kroko crnoj. Moja je ova braon i mogu vam reći da super izgleda, a mom malom prijatelju više nije hladno :D
Uglavnom I. hvala na divnom poklonu :* 
 
Sledeća stavka je eksterni hard disk. Nephodan! Sećate se samo one epizode Seks i Grada kada Keri crkne laptop, a ona nije napravila back up. Zeznuto. Ni ja nisam najažurnija po tom pitanju, ali ću si pribaviti jedan mali eksterni Verbatim koji dolazi u čak 12 boja. Posle kratkotrajne facinacije mint modelom, ipak sam razmislila i shvatila da je mint uskoro pa passé boja, te na spisak stavljam jedan narandžasti, što je, kao što znate, hit boja proleća 2011. godine. I poslušajte našu dragu Keri B.  
"After all, computers crash, people die, relationships fall apart. The best we can do is breathe and reboot. And when that fails a little gizmo called a zip drive can provide a surprising amount of comfor."

Čak i ako imate taj slatki hard od 500 GB USB vam je potpuno neophodan. Meni su bar dva uvek u tašni (savršeni srebrni Givenchy i mat crni Armani), a vama prepručujem ovu preslatku Swarovski svinjicu. Jeste da je u pitanju samo 1 GB, ali zadivljeni (šokirani? začuđeni?) pogledi kada izvadite kristalizirano prasence spadaju pod prajsles ;)
 
Kada se tako lepo opremite za avanture van kuće, trebalo bi da osvežite i tehniku koja vas verno čeka u vašem domu. Tu nastupa novi LG E90 monitor, koji je zvanično najtanji LED monitor na svetu, samo 7,2 mm! Iako čarobno tanak u sebi krije opasnu tehnologiju, a posebno je pogodan za gledanje akcionih scena jer ima odziv od 2 milisekunde. Takođe poseduje Image Booster softver uz koji nejasni sadržaj (kao napr snimci sa Youtube_a)  izgleda mnogo bolje. Znači kad se umorite od vucaranja laptopa, USBa, punjača, telefona, iPoda, jednostavno ste zavalite pred svoj tanani monitor i uživate u filmovima. A on može da bude i idealna inspiracija za dijetu "do leta biću tanka kao moj novi monitor". Ja zapisala na wishlist.

18 comments:

  1. jaoooo medenjaci!:) A prvog slatkiša želim tako neskromno.:)))

    ReplyDelete
  2. Uuuuu, kako volim ovakve stvarcice! Ja sam bas geek! Obozavam tehnologiju, a jos kad je lepa :)

    ReplyDelete
  3. Prase me je odusevilo! :D

    ReplyDelete
  4. jaooo, svastaaa mi se svidjaaa!
    bravo za I. i divaan poklon, nosis ga na prvoj kafi, ovaj kolacima... ;) ovaj V.hard mi je bas potreban, ne biram boju, previse je foldera na mom laptopu...a nekako su mi svi dragi!hocuu jos ovakvih izvestaja!:*

    ReplyDelete
  5. Mudro zbori Keri :)
    Nameračila sam se da kupim externi, tako da mi je ovaj tvoj savet taman ,,legao'' :)

    http://messinmycloset.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Zaljubila sam se u ovaj prvi laptop! Na prvi pogled!!!

    ReplyDelete
  7. o em đi ovaj notebook hpov je tako prekrasan!! vec se ogu zamisliti kako tipkam po crvenim tipkama <3 raj!

    ReplyDelete
  8. Sve mi je diiivnooo :)))) #geekgirl :D Torba je predivna, u r lucky!!
    Xoxo, K.

    ReplyDelete
  9. Predivno mi je sve, ne znam šta bih izdvojila kao favorita..:) Ovaj Vivienne Tam HP netbook mi je sjajan.

    ReplyDelete
  10. jooooj, vec danima tragam za nekim lepim&ne-tako-skupim laptopom, a to nikako ne ide zajedno... pikiram na onaj tvoj beli medeni, ali videcemo jos... eksterni disk obavezan, samo da bude otporan na kucece ugrize, posto je moj dragi pas luuud... :)

    a "odelce" lajkam najstrasnije... :)

    ReplyDelete
  11. Jeee :) Davno sam pisala o ovim laptopima, meni je to ostala zelja, mada ih je bilo ovdje kod nas, samo sto tad nisam imala kinte :)

    Evo ga:
    http://minni-fashiondreams.blogspot.com/2010/07/butterfly-lovers-hp-notebooks.html

    :):)

    ReplyDelete
  12. Ahaha-do leta bicu tanka kao...Genijalno:)
    Meni pod hitno treba odeca za laptop(naravno neka savrsena)...:)

    ReplyDelete
  13. samo me zanima sta ce M. reci kad vidi sta si napisla za mint!hahaha
    uglavno, da, da devojcica sam i sve ostalo, ali ja volim muski izgled tehnike!! ne pitaj zasto, ne znam ni sama ali volim da to bude onako mocno, crno, eventualno sivo i da odise kvalitetom!jedino tu odksace mob, koji ionako ne svrstavam u neki poseban vid tejnike, pre u potrosni materijal!
    e sad ako sam nastrana, javnite:D

    ReplyDelete
  14. krasan poklon si dobila :D
    sad malo spama, ona zara-prada majica ti stoji oooooodlično :D

    ReplyDelete
  15. hehehe kakav bre spam, ovo je mesto gde nishta nije spam, sve je samo kreativna razmena mishljenja :)
    hvaaaala astrid :*
    @Branislava ja te razumem, imam dosta "muzevne" tehnike, jer imam problem shto neshto sa leptiricima (ili srcima, ili tufnama ili jednostavno neshto ruzichasto) naplacuju i do 20-30% vishe nego neshto bez. ali promenice se valjda :)
    @Minni kod nas ga ima, pa ako sad imash love, prilika je tvoja :)
    @Ivanka moj je stvarno supish, preporuka :)
    @boco ahahah pa nisam ni sumnjala, znash da sam na tebe i mislila kad sam stavljala prasence :)

    ReplyDelete
  16. geekusha sam i time se ponosim. Malo i ispushtam svoje gadgete pa im se ovom prilikom i izvinjavam... :)

    ReplyDelete
  17. M! budi pazljiva prema nashim malim tehno prijateljima ;)

    ReplyDelete

Back to Top