Just one more episode (or five)

Malo više sam lenja ovih dana.
Brzina je na jedva. O' ruk!
Od obaveza u kalendaru stoje zapisane samo novogodišnje zabave, Za nazdraviti ovoj i sledećoj, glasno se kucnuti čašama za sve uspešne saradnje i za one koje se kuvaju.
I kuvano vino. Oh, to obavezno!
Pa kad nisam u glitter sandalama i čarapama na tufnice i nemam Heavy Metal na očima, najčešće me možete videti sklupčanu, u pidžami, ruka nekako uvek završi u kutiji sa kolačićima (dve reči: đumir i cimet), dodajem malo kafe da se zamuti... Ovog mrmota je superteško izbaciti iz kuće.
Prsti jesu na tastaturi, ali... Nije da su na nekom posebnom zadatku. Ignorišem čarobnu beležnicu sa idejama.
Klikćem, o da, ali druga je vrsta magije u pitanju. Filmofil u meni se ludo zabavlja, čak sam uvela i epizodu serije uz doručak, umesto jogurta.
Ionako su dani tako, tako kratki, treba ih skroz iskoristiti!
Posebno u ovom prazničnom periodu darivanja u koji se uključio i HBO, oni nude mesec dana besplatnog korišćenja servisa HBO GO. Dovoljno je da posetite sajt i registrujete se u dva koraka. Tek tako? Tako!
Pa što da ne!
Slobodno završite registraciju, ovaj post će vas sačekati tih par minuta.
Kako bih nam svima olakšala život i suzbila grižu savest što izvodimo ozbiljan slalom sa serijama i obaramo rekorde po broju odgledanih filmova, danas vam poklanjam nekoliko sjajnih izgovora zašto da ostanemo udobno pokriveni i da ponovo kliknemo to play dugme.

*VREME*

Iako, smo tek u prvoj polovini minus temperatura, ja se već uspešno krijem od mraza. Koraci su smanjeni na maksimalnih 5 hiljada i izlazim samo kad se mora. Hej, pa je l' sam li vam već rekla da mi stan miriše na đumbir i cimet? Zimski pejzaž ionako izgleda dobro samo kroz prozorsko staklo.
Skoro, pa nema ničeg slađeg od šuškanja ispod pokrivača i omiljenog serijala. Pa kombinujte po želji Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City, Californication da se začini, Dexter da se zaoštri atmosfera... Girls, True Detective, Mad Man, Big Little Lies...
Šta?! Prošlo je već tri dana ispred ekrana?
Ma nema veze, haj još samo ova epizoda!
*OPUŠTANJE*
L'Oreál bi rekao: Because You're Worth It! Ja se skroz slažem: pa zaslužili smo! Vala jesmo, trebalo je odvozati ovu godinu u punoj brzini. Zato, hajde da stanemo. Ili legnemo? Omiljen napitak, omiljena grickalica. I sebično, malo vremena samo za vas.
Realan život neka ostane ispred vrata, vreme je da do kraja upijete ekranizovane fantazije i pustite mozak da se odmori i prestane da vergla u prazno šta još imate zapisano od obaveza.
Odgovor je ništa!
Ako vam je lakše u planer zapišite lepim rukopisom jedno konkretno: ništa.
Nisam ljubitelj zimskih sportova i putovanja, pa ja kao svoju disciplinu biram čisto kućno uživanje. Posle nekoliko off dana, garantovano ste regenerisani. Ni najbolje kreme, nemaju takav efekat, kakav fino dozirana bezbrižnost daje.
*ZABAVA*
Koliko vam je dugačka lista prijatelja kojima ste obećali viđanje "do kraja godine"? Ne smete ni da je pogledate?! Zašto ne biste organizovali ozbiljno druženje i zabavu. Okušajte svoje koktel sposobnosti, ako ste veštiji neka piće večeri bude božićni Eggnog, a ako vam nije do stajanja za šporetom igraće i stari dobri džin tonik. Pošaljite invite za HBO filmsko veče, uz 4.000 sati programa sa prevodom neće biti teško da nađete naslov koji će oboriti sa nogu vašu ekipu.
Vi kao domaćin, birate žanr.
Šta ste izabrali?

2 comments:

  1. Hahaha pa nije da su mi trebali izgovori, ali hvala ti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na cemu :) obrnimo sve serijale dok ne prodje ovaj sneg :)

      Delete

Back to Top