Find Joy In The Ordinary

Upozorenje: ovaj post je čista ljubav!
U-ž-i-v-a-ć-e-t-e  u prazničnim bravurama domaće kreativne scene.
Danas ćemo o onim dooobriiiim spojevima. Kakvim se svi u životu nadamo. O jednostavnom kliku. Tek tako. O finom uklapanju, lako, kao ruka u rukavicu.
Da se zapitamo zašto se ovi ljudi ranije nisu pronašli. Da nas razvesele, i nas i naše zidove i naš život.
Prva šampionska kombinacija: Boya i Jana.
Boya, kao Bojana, umetnica formerly known as Re:art concept. I Jana kao apsolutni online crush svih nas koji blog scenu pratimo najmanje deceniju.
Bojana je uložila svoju porcelansku ekspertizu, a Jana svoju ljubav i bogato znanje o fontovima i kaligrafiji. Iako najverovatnije to i ne znate, ali Janina slova vas pogledaju bar jednom dnevno, od kad je u oktobru 2010. godine u svet potpuno besplatno pustila famliju fontova Lovely oni su bili (i jesu) na naslovnim stranama, bilbordima, knjigama, pakovanjima....
Inspiraciju za zajednički projekat su pronašle u strasti, kuvanju, deljenju i davanju na način na koji to radi chef Massimo Bottura, u divno nesavršenim formama francuske grnčarije, bučnom grafičkom izrazu Marion Deuchars i Jamesa Victorea.


Ono što je posebno u ovoj saradnji jeste da je u njihovom kreativnom brejnstormingu u okviru Love4Eva kolekcije stvoreno samo 30 ručno rađenih tanjira. I par dana kasnije, skoro svi su rasprodati!
Možete da požurite u Bojanin studio u Zetskoj 4 i vidite kakve ste sreće. Ako ove sezone i baš niste, ostaje nam da se zajedno nadamo da će devojke uskoro izmaštati neku novu kolekciju.
Navijam!
I onda dodajem malo magije preko.
Hoće to tako nekako u ovo praznično doba.
Još jedna moja omiljena kreativka pomera (svoje) granice. Kolaž majstor Vesna Pešić poznatija kao BECHA sada se nosi i na svili. I to na twill svili! Kako?
Vesna je uobličila ilustracije umetnice Jovane Bogdanović u novoj kolekciji "La Sans Pareille" mladog brenda nakita i marama Nuelis.
Prevod naziva kolekcije glasi "ona koja je neuporediva" i baš to može biti opis tih svilenih kreacija. "Ona" je zapravo Simonetta Vespucci lepotica iz vremena renesansne Firence i loze Medici, čije lice je poslužilo za svaranje jednog od najlepših dela istorije umetnosti - "Rađanje Venere".
Kakva priča, ha?
Ovaj aksesoar osim što će definitivno podići svaku odevnu kombinaciju, može biti i idealan conversation starter, zamislite u kojim sve neslućenim pravcima razgovor može otići posle ovakve priče?!
Prepuštam vas fantaziji ;)

9 comments:

Back to Top