Offline notes

Do sad smo utvrdili da sam jedno čudno klupko online i ofline uticaja.
Jedan dan sam rasčupana analogna devojka sa naočarama na nosu koja oduševljeno miriše stranice knjiga ... U drugom trenutku - superfokusirano skrolujem brzinom svetlosti i bukmarkujem dodirom prsta.
Kako godine prolaze, naučila sam kako da pomirim suprotstavljene strane. U ELLE eri moja beba rubrika bila je Online notes. To je bio splet najboljeg sadržaja na netu, pisala sam je pet godina i zadivljeno ispratila uspon društvenih mreža i devojaka koje su postale modna aristokratija.
Zato danas obrćem igricu, i online beleške, pretvaram u offline. 
Za one trenutke kad bismo malo da se diskonektujemo. Odmorimo od brzine i (stvarno, zaista) prevelikog protoka informacija. S vremena na vreme ovde će vas dočekivati preporuke za na papir, sa papira.
Budimo malo old school damice. Što da ne!
Ovo prvo izdanje nove blogorubrike biće nešto sasvim posebno...
Book Clubs!


Sećate se principa? Jedna knjiga. Jedan rok. I zatim jedna zanimlljiva diskusija. U dvehiljaditim je taj način druženja počeo da kopni, ali na sreću pojavila se nova generacija online devojaka, koja se bori da internet ne (p)ostane samo mesto za meme sličice i klik naslove. One žele nešto drugačije! Da njihovi sajtovi budu platforma na koju se dolazi na porciju inspiracije, ali i kad vam je do kvalitetne diskusije.
Lucy Williams je pre definitivnog preseljenja na online stranu sveta radila kao urednica i trend forecaster što je jasno vidljivo u sadržaju koji stvara za blog www.fashionmenow.co.uk. Ona je originalna, ali i izuzetno opuštena, velika follow preporuka!
Lucy od januara ove godine vodi FMN Book Club, svakog meseca bira naslov za taj mesec i osvrće se na prethodnu knjigu. The Handmaid’s Tale od Margaret Atwood, Sweet Bitter od Stephanie Danler, Fates & Furies od Lauren Groff su samo neke od knjiga koje je Willimsova preporučila. Svaki naslov prate f e n o m e n a l n e fotke.
Ovo je klub kome ćete potpisati pristupnicu na neviđeno!
Sledeća adresa je prava poslastica za sve ljubitelje dobre literature... Girls At Library (GAL) je online žurnal na kome možete pročitati odlične intervjue sa ženama koje povezuje strast prema čitanju. One nesebično dele svoje preporuke i otvaraju vrata svojih domova i ličnih biblioteka. Možete videti šta čita Hilary Kerr osnivačica sajta WhoWhatWear, modna dizajnerka Rebecca Taylor, kreativna direktorka brenda Marais USA Haley Boyd .. Pored sekcije sa intervjuima, tu je i velika lista preporuka, kao i spisak najboljih femnističkih naslova. Uživaćete u slow reading principu ovog sajta, rezervišite vreme za sebe, umutite omiljenu kafu i obogatite svoju to read listu!
...
The books one reads both shape the mind and reflect the soul: 
literature empowers, transports, and inspires.
...
I poslednji book club u današnjem deljenju jeste Belletrist (writer of belles lettres) koji je započela glumica Emma Roberts, zajedno sa prijateljicom producentkinjom Karah Preiss. Za samo par meseci njihov klub ima preko 80 hiljada pratilaca na Instagramu. Prva knjiga koju su preporučile bila je South and West od Joan Didion, a devojke su uprkos tome što je Joan uporno odbijala razgovore, uspele da dobiju ekskluzivni intervju. I upravo je to mehanizam koji su zadržale, svakog meseca preporučuju novog autora i knjigu, a pored preporuke tu je uvek intervju (u različitim formama) ili esej, kako bi čitaoci mogli što bolje da se upoznaju sa temom.
Uživajte u čitanju!
...
"We said we want to do what Kylie Jenner has done to lip kits… for books."
...

2 comments:

Back to Top