Road Trip Budapest!

Još jedan post iz moje čarobne fioke pune draftova i postova koji čekaju da ugledaju svetlost dana. Ovog puta delim sa vama jedan super lak recept. Specijalitet lokalne kuhinje,
Lagano umutite tri devojke sa interneta bez nekog većeg plana, slatkiša Adama, ozbiljnu playlistu "svega čega se setimo usput", nekoliko povećih kofera (znamo mi da ne treba, nego eto da nam se nađe). Prstohvat rane jeseni kao idealnu pozadinu za ležernu avanturu i destinaciju na manje od četristo kilometara razdaljine (pride savršeno ravnog puta)...
I dobićete jedan roadtrip prste da poližete!
Vanja, Marija i ja smo se na putovanje otisnule u kategoriji spontano, a izbor na mađarsku prestonicu pao je iz lakog razloga: pa kao kul je!
I više nego!
Tek nekoliko sati udaljena Budimpešta će vam prižiti priliku da se kvalitetno odmorite, pojedete otprilike sve i brzinski da pređete shopping gradivo (u našem age boxu stajalo je zapisano Ikea i H&M Home ;).


Kratko. Slatko. I šareno. Tako bismo ukratko mogli da opišemo put... Koji se možda, a možda i ne, nije završio sa xy pastelno rozih tanjira na zadnjem sedištu, i čašama svuda po autu i daskom za peglanje u gepeku i velikim listom paprati pride (veštački u našu odbranu) i koji se... Oh you get the picture!
Jedna blic poseta i jedan post sa naša tri favorita. Idealni da začine 2016. godinu na izmaku.
Iako smo imale štreberski spreman plan za obići, neka mesta su uspela da se izbore i nametnu kao must have izbor. Déryné Bisztró je bio tik uz naš smeštaj, a čak ni vrlo neljubazno osoblje i zbunjena menadžerka, nisu mogli da nas odvrate od posete. Jer površne smo! Jer imaju taj divan svetleći znak. I paprat. I šampanjac kao ukras. I ruže u pak papiru... Dizajneri su ovde sebi dali oduška.
Da smo ipak bile na pravom tragu potrvdili su nam osvedočeni ljubitelji Budimpešte koji ovaj bistro razneženo svrstavaju u top 3 gradska mesta. Hint: spasite sebe objašnjavanja i rezervaciju izvršite online.
Krisztina tér 3
Iako smo prethodno mesto pronašle po principu "i ćorava koka..." Liberté Budapest Grand Cafe (svaka asocijacija je opravdana) bio je upisan velikim zlatnim slovima u naše agende. A pošto smo ga posetile razneženo smo tu dopisale i nekoliko srca.
Jer Liberté je jedan instant lajk. Pločice! Stolice! Baršunaste zavese! Zlatna palma! Taj retro font! Ako se ne saberete, sve su šanse da vam ispadne vilica. Te samo kul. Možete vi to.
Kao vama je taj retro vajb jedna svakodnevna stvar i taj famozni avokado tost jedete svaki dan za doručak i poširana jaja i holandez sos i uz to kombinujete odličan mađarski rose. Sve je okej.
Ali ako ste slične nama, zapravo ćete sa aparatom visiti sa palme u pokušaju da izvučete maksimum iz ovog mesta (što je prelako, srednje ime ovog kafea je - fotogeničan). A vaš sabrani stav raspašće se istog momenta kada nasumični gost priđe klaviru i počne da svira sonate. Situacija je takva da mi Liberté na Instagramu mesecima kasnije i dalje lajka slike, a da smo tamo otišle na još jednu kafu, verovatno bismo se i okumili. Ali, razumećete i sami kad vidite...
Aulich utca 8
I na kraju kad dođete sebi, jedno industrijski skockano, ali vrlo toplo mesto, zabavnog naziva Innio,Ennio,Elnio. Na tom mestu fajn dajning u neobaveznoj šemi sreo je vinsku kartu od par stotina etiketa i sada žive u srećnom braku. Idealno za veće ekipe, ali i pravo mesto da postanete deo jedne. Restoran je smešten u samom centru, tako da ako se smestite u (zagrejanu) baštu imaćete sjajnu priliku za people watching.
Október 6. u. 9
Ako vas ovih dana gricka travel bug, topla preporuka ide ovom gradu (a uz to, ide upozorenje za još toplije oblačenje), savršen je za kratak vikend zbris, ili još bolje da se utroše bonus slobodni dani na kraju godine... Dopišite još ruin pubs i blagotvorne spa centre i dobićete destinaciju koja jenepravedeno zapostavljena.
Ma šta čekate? Nogu na gas!

13 comments:

  1. Mariju sam otkrila ovde, na tvom blogu. Sada obozavam njenu estetiku! Naravno, pratim Vanju vec godinama, tako da mogu misliti kako ste se devojke zabavile. Prodjem tu i tamo kroz Budimpestu, ali nisam je nesto istrazila, ako su ova mesta vasi favoriti ni malo ne sumnjam da se radi o necemu jako dobrom. Znaci, obilazim!
    Samo napred, uzivam u vasem radu devojke. Nikad to nisam rekla, a pomislila sam da bi vam to mozda znacilo :) :)
    Danijela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Danijela, naravno da znaci :)
      Slobodno se uvek javi, svi mi uzivamo u komunikaciji :) tu samo da pomognemo&preporucimo

      Delete
  2. Umirem od smeha ovo za Liberte. Pa ti si luda! Imam utisak da si strasno zabavna, ali da nama dajes samo delic. Jos jos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah ma kakav komentar! Pa, hvala. Dosta sam privatna osoba, trebalo mi je samo sedam godina da se na blogu potpisem imenom i prezimenom, tako da... Polako :)

      Delete
  3. Exceptionally well connected to the surrounding main towns and the rest of Turkey, Kusadasi can be accessed by either the Izmir or Bodrum international airports. There are also daily ferry services from the Kusadasi port to the nearby Greek Island of Samos. kuşadası samos feribot

    ReplyDelete
  4. Asset Support Contracts. This standard incorporated the necessity for yearly retro-reflectivity testing with High Speed Monitoring hardware (Ecodyn) to furnish proof of consistence with the norm. maintenance scheduling

    ReplyDelete
  5. For lovers of classical music Budapest has some free concerts. One of the world's great music schools, the Franz Liszt Academy of Music (Liszt Ferenc ter 8; 36-1-462-4600) has mid-afternoon concerts, free for the general public, taking place about three times a week. Music CD's are incredibly cheap in Budapest, too which are also available at the school's store. Sadly the academy is closed during July and August, and concerts take place irregularly during this summer period, so it is best to call and check ahead of time before planning any day trips to hear concerts. ingatlan budapest

    ReplyDelete
  6. Why don't you do some research on your own, save some money and enjoy a personally planned experience of a life time - plan your own Vietnam travel.find vietnam tour packages at tripda.in

    ReplyDelete


  7. This site seems to inspire me a lot. Thank you so much for organizing and providing this quality information in an easy to understand way.
    I think that a healthy era of big data can be maintained only when such high-quality information is continuously produced. And I, too,
    are working hard to organize and provide such high-quality information. It would be nice to come in once and get information.

    Also visit my site : 오피
    (jk)

    ReplyDelete
  8. Here is what you need to know before renting a luxury car: Exotic car rental Miami

    ReplyDelete

Back to Top