Do you know Gaia?

Vreme je za modu!
Gledamo u pravcu Italije... Tradicija i porodica. Reinvencija i trend. Humor i šarm. Hrabro napuštanje starih okvira i novi kreativni pravac. Vraćanje korenima.
Ove male asocijacije istinskim ljubiteljima mode dovoljne su da pomisle na kultni italijanski brend koji je doživeo najslavnije dane tokom osamdesetih godina, a danas proživljava svoju renesensu, naravno Trussardi!


Spring/Summer 2015.
Legenda kaže da je Dante Trussardi osnovao brend još 1911. godine prošlog veka, Tada se mala kompanija bavila izradom aksesoara, pre svega kožnih rukavica. Stvari su se značajno promenile kada je tokom šezdesetih godina firmu preuzeo Danteov unuk, Nicola Trussardi.
On je proširio proizvodne kapacitete i ozbiljno ušao u trku kada je u pitanju odeća. Ne samo da je u njegovo vreme brend uzleteo  kada je garderoba u pitanju, već je među prvima shvatio značaj širenja svog potpisa na sve segmente koji čine dobar stil života, izmeštajući marku iz primarno modne u tada neistražene lifestyle vode. Slavne osamdesete donele su saradnje sa vespom, italijanskim olimpijskim timom, restoranima, kompanijom BMW, ali i Boing avionima!
Posle nekoliko modnih dizajnera koji nisu uspeli da uhvate pravi senzibilitet brenda, kreativno vođstvo ponovo je pripalo članu porodice. Danteova praunuka Gaia Trussardi sada je na čelu kreativnog tima, ona je odgovorna za sve kolekcije (Trussardi, Tru Trussardi, Trussardi Jeans...).
Na tu poziciju stigla je 2013. godine, pre toga radila je u advertajzing agenciji, diplomirala je antropologiju i sociologiju, ali očigledno modni geni su bili jači.
Šik i odmerena ona je pravi ambasador odeće koju osmišljava, svoj svedeni stil lako uspeva da prevede u modele kakve bi svaka devojka poželela u svom garderoberu. Pored stilske promene pravca, kompanija sa Gaiom na čelu postala je mnogo fleksibilnija i spremna da brzo implementira najnovije trendove, baš kao u slavno Nicolino vreme.
Spring/Summer 2014.
Modni svet oduševila je kampanja za proleće/leto 2014. godine gde su kao modeli umesto zgodnih manekena angažovani hrtovi. Kampanju je uslikao čuveni konceptualni američki fotograf William Wegman, hrt kao centralna figura nije odabran slučajno. Upravo ovaj pas je još od 1973. godine na zvaničnom grbu brenda. Neodoljivi hrtovi zabavili su publiku, a prikazani kožni aksesoari oduševili su i najzahtevnije ljubitelje mode i svima je ubrzo bilo jasno da se od talentovane praunuke osnivača velike stvari tek mogu očekivati!
Spring/Summer 2015. 
Iako ima tek nešto od trideset godina Gaia sigurno upravlja svim segmentima: od kreiranja, preko kreativne stategije, do osmišljavanja i realizacije reklamnih kampanja. U vođenju kompanije pomažu joj brat Tomaso (CEO) i majka Maria Luisa (predsednica grupe). To čini ovu italijansku modnu kuću retkom pojavom u modnoj industriji, budući da je i dalje u većinskom vlasništvu porodice. 
Spring/Summer 2015. - inspo
Jedna od linija - Trussardi Jeans dostupna je i kupcima u Beogradu, mladalački i moderni modeli koje je Gaia osmislila nalaze se u prodaji u okviru ponude XYZ Premium Fashion Store radnje. Kako bi domaću publiku bolje upoznali sa novom Trussardi generacijom ove nedelje biće na snazi posebna akcija. Od 19. do 22. marta sve kreacije snižene su za 20% a svi kupci koji pazare dva ili više komada očekuju pokloni. I to nije sve! 
U petak (20.03.)  kupce očekuje i prava shopping žurka, od 18 do 21h u radnji biće DJ, ali i piće dobrodošlice (ko je rekao votka ;) ) baš ono što nam je potrebno kako bismo ispratili još jednu radnu nedelju. 

7 comments:

  1. Sad sam je googlovala, koliko je prelepa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divna :)
      Jos jedna za listu, biti kad odrastem :)

      Delete
  2. Divno izgleda, bacam se odmah na google za kolekciju! :)

    ReplyDelete
  3. uvek doneses neke sveze price, nisam imala pojma o novoj postavci :)

    ReplyDelete
  4. Sad sam googlovala Trussardi, stigla sam dovde
    Videla sam da su postali zanimljivi, ali nisam imala pojma sta&kako, hvala!
    Btw isla sam i na starije postove, bravo! Imas novu citateljku >)

    ReplyDelete

Back to Top