2013: Bites & Pieces

Priznajem, nedostaje mi pisanje dnevnika.  Da čitam, crvenim, lupam glavom o tvrde korice i pitam se šta mi, pa šta mi to bi?!
Priznajem pomalo i zaboravljam. Godine (oh sve ih je više) ukrštene sa upornim dosadnim stresom i hiljadu obaveza po sekundi... Opak je to miks.
Zato iako nisam neka disciplinovana blogerka, na kvarno koristim ovo moje mesto da saberem sećanja. Presujem u svoj digitalni herbarijum.
Čitali ste o rolerkoster 2011. godini .
Te, sledi jedan online slalom kroz prošlu.
Dobru. Čudnu. Odličnu, zapravo.


Šteta što nisam imala vremena da u njoj i uživam. Ali tu je sledeća kao popravni.
Jelte, svaka naredna je tu da se pametnije odigra.
Početak godine je mene i blogokoleginicu Vanju lansirao pravo u stratosferu. Pariz. Modni Pariz!
Ravno na Paris Fashion Week. Znate ono kad maštate bez granica... Šta bi, kad bi, e taaad biii...  Pa se nekako nađete nosem u sred svoje maštarije. E to.
Ko nije je propustio Pariz serija, na popravni: tu, tu, tu, tu i tu.
I kad vam godina počne uz revije, pozivnice, after partije, koktele sa Ashley Olsen i mahanje u prolazu Garance Doré i Scott Schumanu, šta vas može začuditi? Mislila sam, ništa.
Ali, moj šešir, crni kaput, stara tašna, pink sat i pobogu JA na naslovnoj strani City magazina? Ou?! Jedna od onih "e da mi je neko pričao, nikad ne bih poverovala" priča. Hvala omiljenom uredništvu, što mi je ustupilo prolećnu naslovnicu :)
Uz lepe poslovne novosti iz redakcije ELLE magazina, koje ste mogli da ispratite na Linkedinu i u print impresumu, jedva sam uspela da na kratko godinu presečem blistavom srebrnom linijom.
Da svet prepolovim na pola: samo nebo i samo more. Ili samo ja i stena.
I u nedogled. Ali, ne i beskonačnost. Obaveze su ljubomorne, ne dozvoljavaju dugačak predah. Umesto uobičajnog stanja "glava na otavu" uz morski kapućino sam ozbiljno mešala i misli. Malo gledanja u sunce, malo se sklapaju poslovni planovi. Leto koje su pojeli projekti.
You lose some, you win some... Kad sam se vratila Beogradu i dugačkim rukavima grad je preuzela nova unapređena Jelena u verziji od 2+ metara. O projektu Vanja &moi za omiljeni šoping centar Ušće, imali ste prilike da čitate. Jedna od onih "oh uštini me, uššššštiiiini me odmah sad! Pao mi sladoled na pod od šoka!" epizoda.
A onda se vreme ubrzalo. U.b.r.z.a.l.o. Ako je čitava godina bila brza i neumerna, kraj pre podseća na ludačku vožnju niz (ekstremni) tobogan nego na jesenje životarenje. Kako sam pre lenja mačka, nego adrenalin džanki, malo sam se našla u čudu. Ali zar nisam u jednom momentu zatražila nove stvari, iskustva, mesta i ideje? Pa vi ste mi svedoci.
Be careful what you wish for ;)
Beograd se svako malo menjao novim gradom u Srbiji. Mnoštvo ljudi, misli, telefonskih poziva, mejlova, neprospavanih noći, papira i grafitnih olovaka, podvlačenja i zaokruživanja, razgovora, i mnooogo fotografija. Na jesen je svetlo dana ugledao i projekat #lifestyleserbia.
A onda sam ponovo sletela na blistavu planetu Campari!
Milano, kokteli, i kao uvod u novu godinu - sjajna Uma Thurman! Uma je zaštitno lice njihovog čuvenog  kalendara za 2014. godinu. Pre dve godine, po prvi put, sam imala priliku da se družim sa Campari timom koji ume tako, tako dobro da dočara kakav će to biti period pred nama.
Oni su rekli: oko sveta! Crveno! Strast!
Ja oduševljeno klimam glavom.
A šta je o svemu tome imala da kaže (preslatka) Uma, obavezno pročitajte u februarskom izdanju srpskog izdanja ELLE magazina.
Hop, skip and a jump! I već smo u samom fotofinišu. Novembar je bio savršen za moju dugogodišnju želju - Stokholm. Iako sam nekada bila istinska Mediteran devojka, Skandinavija me je neočekivano zavela i potpuno opčinila. Pre svega taj fantastičan dizjan. Dizajn života.
Na putu sam vredno hvatala beleške, pa vas uskoro očekuje detaljan blogovodič kroz Stokholm.
A kad sam onomad spominjala da želim da mi se nešto novo desi, nisam mislila na sneg i skije.
Sebe, sneg i skije nikako ne bih (pri zdravoj pameti) spajala u istu rečenicu. Urođena trapavost, nedostatak ravnoteže i večita svađa na relaciji glava VS telo nikada mi nisu dozvolili ni da razmislim na ovu temu.
Ipak kad pitanje glasi: francuski Alpi - Les 3 vallees? Ne postoji nijedan odgovor, osim potvrdan. Ma nek ide život!
Stala i sjurila se. Preživela! I naučila. Upisujem sebi zvezdicu.
I onda se godina završila. Tako iznenada. Zbunjeno sam shvatila da se nisam dovoljno družila. Zapostavila sam neke drage ljude. Da sam previše puta bila neodlučna. Da je svejedno stvarno ružna reč. Da život ponekad ima neke svoje planove, da jednostavno nekad treba dići ruke, vrisnuti iz sve snage i sjuriti se zatvorenih očiju. Da svašta može da dođe. Da sve uvek prođe.
Da planiram, ali samo ponekad i to uvek na kašičicu.
I da kofer uvek mora stoji pored vrata. Zatrebaće.
A sada idem pravo na pisanje rezolucija za 2014. godinu.
Ili, da bolje sačekam da život to sve sam smisli za mene? Hmmm...

35 comments:

  1. wow, kakva godina! bravo!

    ReplyDelete
  2. Ja sam uživala sa tobom od januara, pa sve do poslednjih dana decembra! Želim ti mnoooooooogo zanimljiviju i uspešniju 2014. i da se samo raduješ, a da te niko ne nervira :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvaalaa Ana, bese to jedno zanimljivo zajednicko putovanje :))
      Divna zelja <3

      Delete
  3. Wow, kakav recap! Čestitam i zavidim, a najviše na Pariškom dijelu :) I da se nastavi tako i u 2014. :)

    ReplyDelete
  4. Rekla sam na Vanjinom, a sad da kazem i na tvom blogu . Samo se vas dve druzite i smisljajte projekte, putujte zajedno i bombardujte nas fotkama. Mislim da se niko ne buni. :D

    ReplyDelete
  5. Svaka cast za report! Odudaras od ostalih blogerki! Odlicna ideja da se napravi kao prvi post u Novoj godini, neki presek sa vracanjem filma na prethodnu godinu :) Iako nisi redovna u postovima, svaki tvoj post je kao knjiga koju citas, gledas slike i uzivas! :) Zorrana smara vise sa onim otrcanih klinackim fazonima i preeksponirana je...bolje ovako, na kasicicu! :)
    Samo napred macko :D

    ReplyDelete
  6. definitivno najbolji life style blog u srbiji

    ReplyDelete
  7. Stvarno uzivam dok citam tvoj blog, zato cu iskoristiti priliku da te kritikujem jer ne pises cesto ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali piiiisem po ceo dan :))) samo sto sam ofline, sve je u Elleu :)

      Delete
  8. I ovako javno, bravo za sve! Jos bih ti tu ja dopisala svasta sto si nekako skromno izostavila, ali hajd, pustam te :*

    ReplyDelete
  9. Jao svaka čast na sumiranju godine... Kapiram da nije lako ni kada je onako "obična" a kamoli kada je tako uzbudljiva, puna putovanja i iskustava :*
    Zapishi u novogodišnje odluke za 2014. vishe zajedničkih sladoleda u BACIOu :* Onih na štapić, da se razumemo :) :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa! Obavezno, imamo da probamo pistace, a ne smem ni da mislim koji ce ukusi biti na prolece :))

      Delete
  10. Divan tekst, divna godina, neka 2014. bude još bolja, sa još više uspeha, ali i vremena za drage momente! :)

    ReplyDelete
  11. Kazu da u rolerkosteru ima uspona i padova, ali ja padove ovde nigde ne vidim! :)

    Zelim ti da sledeci recap (dakle, i godinica) budu jos bolji, ako je to uopste moguce! :*

    xx

    http://hypemyhip.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Dopada mi se sto pises lagano,ukratko,neopterecujuce ali opet dovoljno razumljivo i jasno.Citaocima kroz zanimljive fotke i ususkanu igru reci prezentujes svoje "lifestyle"momente koje prozivljavas i u kojima uzivas..Pratim te na instagramu,i tamo si,kao i ovde tufnasta,sarenolika,luckasta..nekako vecito "dete"u dusi,zaljubljeno u zivot,putovanja,prave prijatelje,soljicu dobre kafe,stranicu uzbudljive knjige.I da..ostani takva..furaj svoj fazon,namigni zivotu i prosto uvek ostani dosledna sebi..jer godine prolaze,ali ako u dusi nosimo pozitivu i ljubav ostacemo vecito mladi..Pozdrav od devojke koja te prati u "insta" svetu pod imenom:ivana180690..:)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ivana, nemam dovoljno lepih reci da se zahvalim za tako divan komentar <3 <3 <3

      Delete
  13. Kakva godina! Neverovatno! Divan post... :)

    http://themozzarella.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nekad ustinem da vidim jel stvarno :) hvala :)

      Delete
  14. Predivan blog, predivna godina, želim ti da ti ova bude još lepša i uzbudljivija (ako je to uopšte moguće :) Samo napred!

    ReplyDelete
  15. Nastavi da pomeras granice i dizes standarde <3 2013 je bila samo zagrejavanje.. xx

    ReplyDelete
  16. Decent blog and totally exceptional. You can improve however despite
    everything I say this perfect.Keep striving generally advantageous.
    스포츠토토

    ReplyDelete

Back to Top