Sketch!

Shvatili ste do sada da sam ljubitelj olovke, kako one old school analogne, tako i ove nove digitalne verzije.
A u tom momentu kada se spoje moda i grafitna olovka mojoj sreći nema kraja
Momenat intervencija crtežom u modu je vratila kreatorka Vika Gazinskaya još jedna Ruskinja koja obožavamo! Ona je u kolekciji proleće/leto 2012. godine duhovito modele ukrasila nacrtanim dijamantima, oogromnim, upadljivim i svima pristupačnim! Njeni ženstveni modeli savršeno su se uklopili uz izmišljene ukrase, a pojedine modele izvela je i od materijala sa printom šrafiranja.


Uz mašne, peplume, vrpce i naglašena ramena lako je osvojila simpatnije modnog sveta.
U aktuelnoj kolekciji Vika se ponovo vratila svojoj čarobnoj olovci, a ovog puta igrala se sa vazdušastim crtežima oblaka.
I nije bila jedina!
Ideju šrafiranja pokupila je i čuvena američka kreatorka Carolina Herrera koja je na pistu u okviru kolekcije za jesen/zimu 2012/13. godine poslala maksi haljinu sa nepravilnim tankim linijama koje su dodatno akcentovane crvenim pojasom sa mašnom.
Da li je to novi trend?
Izgleda! Jer je i kreator Bill Gaytten za Dior imao sličnu ideju, on je redizajnirao klasičnu pepito šaru uvećavajući kockice koje sada neodoljivo podseća na nepravilne poteze grafitnom olovkom. Čvrsta jaknica sa sjajnim pojasom i peplumom tako je izgubila na svojoj strogosti i uz dozu šarmantnog humora postala komad koji bi svako poželeo u svom garderoberu.
Naravno ovo nije izmaštana novotarija, još davno su se kreatori poigravali crtanim principom. Jedina razlika je što su ranije korišćene farbe za tkaninu zamenile pametne mašine koje štancuju digitalno isprintane materijale. Evo kako je dodavanje nacrtanih elemenata izgledalo pre. Muzičar Herbert Sondheim izveo je intervenciju za modnu kuću Hermès još pre šest decenija, a da kreacije sačuva od zaborava pobrinuo se legendarni fotograf  Gordon Parks.

Ovo je sjajna ideja za dobar DIY, ukoliko želite da ponesete dijamante kakve je Vika smislila pogledajte step by step upustvo blogerke Juliete Venegas. U 16 koraka do skupocenog dijamanta!
Čak i ja umem da se bavim time, pogledajte moju kreaciju :)

22 comments:

  1. Fenomenalno!Posebno mi se sviđa pepito šara.Ima puno prostora za neki DIY ;)

    ReplyDelete
  2. Meni se ovo mnogo svidja... Herera mi je savrsena haljina!:)

    ReplyDelete
  3. super mi je to iako preferiram prave asesoare nego nacrtane :D

    ReplyDelete
  4. bas je super fora sa nacrtanim dijamantima :)

    ReplyDelete
  5. Vikine kreacije su skroz moj fazon! Volim kad ugledam nešto novo i potpuno me oduševi so thank you for this post :)))

    ReplyDelete
  6. Aaaa... pa ovo je savrseno! Naklon za Viku, ona i je ipak najbolja!

    ReplyDelete
  7. Realno, sledeca radionica sa Jeckom :)))

    ReplyDelete
  8. I really enjoy reading your blog,you have beautiful pics!!

    ReplyDelete

Back to Top