Samsung GALAXY Note 10.1

I odmah da kažem bila sam od onih neverujućih, tablet i ja? Pa nekako to u mojoj glavi nije išlo, razmišljala sam na temu novog laptopa, kao korak napred možda neki ultrabook.... Ali tablet. Nekako ne.
Oh koliko sam samo bila u zabludi!
Zahvaljujući ljubaznosti Samsung Srbija imala sam priliku da testiram njihovo najnovije čedo: Galaxy Note 10.1. Prešla sam na drugu stranu!
Jer, pre svega, ovo nije tablet, ovo je jedna premoćna sprava! Tehnički podaci kažu: tačno 10, 1 inča dijagonale ekrana, tek 583 grama težine, procesor sa duplim jezgrom koji radi na 1.4 GHz i 1 GB RAM memorije... Mhmmm skroz moćno, kažem vam ja!


Ipak, hajde da se ne držimo tehnikalija. U poslednjih mesec dana, koliko ga koristim, svoj laptop palim jednom nedeljno ili nijednom. Već ste mogli da vidite kako se zabavljam s njim u jednom od prethodnih postova.
Tablet je uvek uz mene i moj život je postao toliko lakši (haleluja!).
Pre svega, uvek sam online. Okej, to sam mogla i na telefonu, ali ekran te veličine deifnitivno olakšava svu korespodenciju. Mailovi, tekstovi, brzo ažuriranje bloga, fejs stranice, Twitter, Pinterst, oooouh da i omiljeni Instagram! Sve te preslatke slike u velikom formatu. Ljubav!
Galaxy Note 10.1 radi na android platformi, pa svima onima koji su imali android telefon korišćenje je piece of cake. Prvi korak je dodavanje omiljenih aplikacija, a postoji i ceo jedan Samsung aplikacije univerzum, o Zari sam vam već pisala.
Ovaj uređaj je poseban i po još jednoj stvari, on stiže sa S-pen olovkom, to znači da možete jako precizno kliktati, ali i crtati! Toliko dugo sam digitalna žena, da sam pomalo i zaboravila na svoj omiljeni hobi za smirivanje živaca. A sad, jednostavno iz tašnice izvučem tablet i voilà!
Naravno tu je i čitanje svih mogućih časopisa. Kao opcija za zabavu plus jeste i preinstalirani Photoshop Touch.
Iako ta magična olovka deluje primamljivo kao razbibriga u trenucima dokolice, ona je mnogo više od toga. Naime ovaj uređaj je toliko pametan, da prepoznaje rukopis i ako želite vaše beleške može automatski prebaciti u kucani tekst. Ili možete slobodnom rukom crtati napr grafikone, a on će ih pretvoriti u precizan tehnički crtež. Ili pronaći grešku u matematčkoj formuli koju ste upisali...
Ono što je takođe dosta olakšalo moj život jeste ekran koji se može podeliti. Pa dok na sastanku hvatam beleške u susednom prozoru surfujem, brauzer menjam Youtube aplikacijom, pa na kvarno virnem na Twitter... Sastanci odjednom postaju superzabavni, korisni i maksimalno efektni. A da ne pričam o kombinaciji: peplum suknja do kolena, leopard naočare i elegantni tablet u ruci.
Mhm. Upravo.
I sve što zapišem i nacrtam istog trenutka mogu eksportovati u JPG ili PDF fajl, a zatim dodirom prsta šerovati. Upravo sam sve fotke aploadovala sa njega, ali i napisala ovaj post.
I mašem vam sa kafe :) 

44 comments:

  1. Kakva naprava... A do sad sam mislila da je jedino bitno ako su gadgeti lepi... Oh, boy, I was wrong! :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto i mi devojke se izborile da nasi gadzeti ne budu samo lepi vec i vrlo pametni :))

      Delete
  2. Ja sam se juce uverila koliko je cool :D

    ReplyDelete
  3. Pobedila! A nakon trial period ?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Kad sam videla da može da se podeli na dva ekrana oduševila sam se.. ali, doza otpora prema tabletima i dalje postoji iako sam isprobala iPad. Možda nekad i pređem na drugu stranu, stranu tableta.. Nikad ne reci nikad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E da si videla mene, stalno sam dzvankala ljudima koji se ne odvajaju od tableta, a sad ga ooooboozavam. Definitivno sprava koju treba odveati na test drive :))

      Delete
  6. Opaa, pa ti i crtas! Divno :)
    +1 za olaksani zivot uz tablet, jes da nemam olovcicu, ali moj Nexus 7 i ja idemo ruku pod ruku svuda :)

    ReplyDelete
  7. Uh, merkam ga vec neko vreme... :D Super je!

    peculiarchick.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako si u prilici, uzimaj, najtoplija preporuka :)

      Delete
  8. Vrlo prakticna stvar, svako bi trebalo da ima jedan

    ReplyDelete
  9. Ekran deljiv na dva dela... Ma daaaj.... skupljam parice, evo zaklinjem se na blogu tvom!!! :)))

    ReplyDelete
  10. Mnogo je lep , meni je najveci favorit mozda memorija.Mislim da mnogo stedi vreme sto je mozda najbitnije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ko bi rekao da u njega tako slatkog&tankog stane svega toga pametnoga :)

      Delete
  11. potvrdjujem sve gore napisano! Pa prosto je savrsen, a od svega znas da najvise volim tvoje crteze napravljenje na njemu!♥

    ReplyDelete
  12. Kako se zove aplikacija za pisanje i crtanje??

    ReplyDelete
    Replies
    1. S note, ali to je preinstalurana aplika ija namenjena posebno za koriscenje s pen olovke, super je u svakom slucaju :)

      Delete
  13. Jelena obozavam tvoje crteze! Zanima gde su kupljene ove cipele, fenomenalne su.https://twitter.com/i/#!/JelenaKarakas/media/slideshow?url=http%3A%2F%2Ftwitpic.com%2Fb2w6uk Hvala.:)Lola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^zara. a mene zanima jel su udobne? :)

      super post.
      jel tajna, koje je godiste JK?

      Delete
    2. Nesto me zeza twitter :( nece da prikaze sliku sa linka, ali ovako napamet mozda i jesu Zara, vecina moje obuce je iz Zare :)
      A godiste... Pa ne pitaju se dame za godine kekek, recimo da sam u onim godinama kad se razmisljam dal da pocnem da lazem oko godista :D

      Delete
  14. Citam srpski Elle bukvalno od prvog izdanja, naprosto sam zaljubljena u taj casopis, ali, nazalost, tek sad sam pogledala tvog blog...i naprosto si me oborila s nogu! Toliko zanimljivih, korisnih i lepih informacija na jednom mestu... I sam dizajn bloga je neodoljiv! Sa odusevljenjem nastavljam da te pratim...

    Pozdrav,

    Tatjana Bg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Tatjana hvala puno na lepim recima :)) dobrodosla na ovo malo ruzicasto online mesto, samo uzivaj :)

      Delete
  15. Kao prvo: prelijepo crtas! :) A kao drugo: i ja sam ga prije nekog vremena isprobala na poslu i odusevljena sam! Sad samo parice u kasicu i mozda ga i nabavim :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvaalaa :) jaoj stednja, ja ne umem :) ali ovako nesto stvarno inspirise na malo shopping discipline :)

      Delete
  16. Joj, fenomenalan je! A tek tvoji crtezi <3 Oni su me najvise odusevili :))

    ReplyDelete
  17. Ja imam iPad, ali ne bih ga menjala nikada za moj laptop. Sve mi stranice otvara 3 puta sporije, a mnoge sajtove uopste ne moze da otvori. Jednostavno mi je nuzno zlo kada ne mogu koristiti kompjuter. Sve ove silne aplikacije nemam vremena ni da koristim. Da li ti nalazis sve ove mane?
    Pozdrav!

    ReplyDelete
  18. Ne :) note je baaas brz, jedino sto ne moze da prikaze neke stranice koje su u potpunosti na flashu, ali takvih je sve manje....
    A opet mogla bih da skinem flash player for free, ali nazalost nije dostupan u nasoj zemlji :)
    A aplikacije bas kotistim, doduse ja sam se jos nekako na telefonu naviknula na njih, pa mi to dodje automatski...
    Ne znam, ja sam se sazivela sa tabletom, jako odgovara mojim potrebama :)
    Pozz

    ReplyDelete
  19. ovo mi je omiljeni poooost tvoj! divota jednaa! pa on je savrsen!

    ReplyDelete
  20. Koje je ovo pice u vapianu pored tableta? Mozda je glupo pitanje ali zelim to da probam a nikad ne znam sta da narucim hahah molim te odgovori

    ReplyDelete
  21. Probaj obavezno u pitanju je Aperol spritz, nadam se da ce ti se svideti :)

    ReplyDelete

Back to Top