Mateja Kovac

Izgleda da je ovo neki vikend na lepšoj strani sveta... Posle Angelininog petka, nedelju provodimo kod Mateje.
Mateja Kovač je mlada ilustratorka iz Samobora i oni koji prate scenu u Hrvatskoj već su se sa njom  upoznali. Pre svega preko poslastičarnice Amelie, ali i preko bloga svima dobro znane Ljupke.
Mateja je diplomirana slikarka, ali se opredelila za ilustracije kao primarno polje svog delovanja. Svakim novim crtežom donosi elegantne scene u koje prosto poželite da uronite.


Mačkaste naočare, Vogue, Chanel torba... Macarons, elegantan luster, šoljica čaja i ruže. Pisaća mašina, blokčić, Chloé parfem, knjige... Božuri, Miss Dior, grafitne olovke, crna kafa, kutija za šešire, cupcakes...
Ređaju se slatke izmaštane slike. Nežne pastelne nijanse dominiraju, fina ženstvenost tu je kao prva asocijacija. Retro prizori na lice donose osmeh. Lepo je u tom zašećerenom svetu.

Ovo su moji favoriti, a posebnu pažnju moram i da skrenem na ediciju Croatian coast, sami znate da sam slaba na tu obalu, a Mateja sve to diže na novi nivo pretvarajući kamene kuće sa zelenim i plavim žaluzinama u neodoljive ilustracije.
Taman za na zid do sledećeg leta.

14 comments:

Back to Top