Summertime

Oni dani oko zatvaranja broja. Mnooogo mode. I još više mode. I gle ;uda onda još malo mode. Pa uz to lagani start modne sezone, septembar koji prolazu u znaku kuda i kako i mogu li se klonirati?
Te, da ja lepo pobegnem na svoj blog. Modni blog, ali hajde da zažmurimo na tu činjenicu.
Danas je to kafa i kolač blog. Zelenilo i mir. Kašičica šećera i glossy novine otvorene na pola. Naočare na nosu. Gledanje u ljude. U nebo. U sunce. That kind of blog.
Misija, uhvatiti pozno beogradsko leto.
U bašte! Odmah!
Radno vreme je gotovo, pa ambiciozni mogu odmah da startuju. Ostali pišite u planer pod stavku obavezno.


Prva adresa je Square Nine bašta, elegantna i šik! Kafa u velikoj beloj šolji, božanstven jelovnik i jastučići na pruge. Izdvojena iz gradske gužve, izvučena iz vreve u nekoj svojoj dimenziji. Usluga od čistih pet zvezdica!
Sjajna polazna tačka za sunčanje.
Sledeća stanica je tek nekoliko ulica dalje, lokal koji smo celo leto čekali, nadali se... Ponovo je tu! Omiljena Smokvica je pre nešto manje od mesec dana ponovo počela sa radom u ulici Kralja Petra. Nedostajala nam je ovog proleća i zato ćemo sve nadoknaditi ovog septembra. Limunana, pileća tortilja, čizkejk sa karamelom. Jednačina i više nego jasna.
Sledeća tačka za upijanje blagog sunca je moj favorit leta - Play! Splav na koji mnogi vole da odu predveče i mućkaju koktele moja je jutarnja i popodnevna baza. Da li znate kako izgleda Ušće oko podnevna tokom radnog dana?! Da znate, znali biste i da definitivno vredi smisliti neki izgovor za neodlazak na posao. Jer, čeka vas apsolutni mir, sushi, Somersby i Pobednik sa druge strane. Spa splav za dušu.
Okej, ako ste preodgovorni može i kao after work opcija. Podržavam!
Strana grada koja i nije tako prijatna tokom onih vrelih letnjih dana sada je apsolutno savršena! Pristanište iliti Beton hala najlepša je u rano proleće i kasno leto. Mekana svetlost i blagi povetarac. Zato - Iguana! Da zapletete, začinite, zabiberite. Jelovnik, nadam se poznajete. Štreberski pređite ceo, nećete naći na slabu tačku. A dok grickate neka u ruci bude vino. U mom slučaju Tamjanika Ivanović, predivno vino sa mirisom kombinacije tamjana, cimeta i bosiljka...
I ne bih ja bila ja kad u sunčanu postavku ne bih dodala nešto za mrak. Pa šta?! Ovo je ionako izmišljen beogradski dan. Pa red je valjda da ga i završimo u revijalnom tonu. Te od pristaništa lagano nogu pred nogu, lelujavo do mosta. Malo Bašta iznad Apartmana (info + sada rade od 17 časova), a onda logični nastavak sa suprotne strane. Brankow. Bar koji volimo zimi, a obožavamo leti (okej, volela sam ga leti, ali je posle nastupa DJ-a Dimitri from Paris količina ljubavi porasla).
Valjda vam je jasno?

Ulazimo u foto finiš najdražeg godišnjeg doba, te valja iskoristiti svaki trenutak

Nemojte da posle bude da vam nisam rekla.

14 comments:

  1. Jelena, da li ti radis u nekom modnom casopisu? ;D

    Kad dodjem do BG, probam, pa javim utiske!

    ReplyDelete
  2. odlican post!!treba iskoristiti ovo lepe dane..jer dolazi http://www.youtube.com/watch?v=8uQJ2uFhurM...glasam za prelepu Bastu sa kojom si me ti i upoznala, i u kojoj uzivah tokom BG leta:)

    ReplyDelete
  3. Amazing ! Good job.

    xoxo
    ysophisticates.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Odlicnoooo, slazem se sa Andjom, bas volim ovakve postove. :)

    Ucestvuj u givaway-u... :)
    http://confessionsofthepsychocat.blogspot.com/2012/09/osvojite-pinkiebella-komad-nakita-po.html

    ReplyDelete

Back to Top