Castello di Vicarello

U nekoj sam sanjivoj epizodi... Ako ste slučajno na Twitteru, verovatno ste videli da sam u nekom Toskana/Provansa raspoloženju.
Ozbiljne destinacije, za ozbiljno opuštanje.
Sad bih samo smireno postojala, ali na nekom lepom mestu. Biram Castello di Vicarello, renovirani zamak na jugu Toskane otvoren 2003. godine. Poseduje samo 7 soba, a svaka je različito uređena, naravno sa posebnom pažnjom kako bi se svi gosti osećali dobrodošlo i prijatno.
Ovaj maleni hotel zamak nudi uživanje na najvišem nivou. Tu je neizbežan wellness (uvršten među najbolje na svetu po Traveller UK izboru), dva otvorena bazena, neverovatna bašta i onaj je ne sais quoi momenat baš u punom sjaju.
Uživanje gosta je na prvom mestu, vodili su računa čak i o posteljini, pa je ona od najfinijeg pamuka koji, kako kažu, podstiče lepe snove.
Samo zamislite taj odmor daleko od društvenih mreža, mejlova i telefona koji ne prestaju da zvone... Gde se vreme usporava do besmislenosti. Bose noge i mekana trava. Zvuci ptica, cvrčaka, pa tišinu razbije prasak od skoka u bazen.

Vrtim slike u krug, pa nanovo i opet. Zamišljam sebe u toj bašti. Vruć čaj od nane, lagano ćebence i opušteno dremanje na suncu. Pa šetnja kroz vinograd, sve dok ne pronađem sve te boce Kjantija. Pa nešto za nabosti. A nude i školu kuvanja, mada... Nude i već gotove obroke. I odmah mi je u glavi glasno kucanje čašama, čavrljanje, mljackanje, topla para i začinski mirisi... Sudaranje kašika, bockanje viljuškom, zadovoljni srk... Gastronomsko iskustvo prve klase.
Ovde se savršeno uklapaju tradicionalni i moderni elementi. Istorijsko nasleđe upotpunjeno je dostignućima bez kojih moderan turista ne može (ne želi ;) ). Outdoor đakuzi na vrhu brda? O my god! Instant teleportacija!
Ipak nemojte odmah da pravite rezervaciju, Castello di Vicarello se zatvara 8. jannuara. Oh bez tog tužnog lica. Posle malo poliranja, lepši i raskošniji svoja vrata će ponovo otvoriti 16. marta 2012. godine.

24 comments:

  1. Predivno izgleda :) Deluje kao savrsno mesto za opustanje.

    ReplyDelete
  2. Divota, ja bih sebi jos dodala Massima Poggia i bio bi to pravi odmor iz bajke...mmm...vec zamisljam... :)

    ReplyDelete
  3. Kako dobro izgleda! Savršeno!

    www.stills.rs

    ReplyDelete
  4. Eh, sta bih dala za par dana samoce u tom raju...

    ReplyDelete
  5. volim taj mix...stari kamen, divno zelenilo, mir....spoj starinskog sa malo modernih akcenata u interijeru! baš si me pogodila sa ovim postom....da bio bi to idealan odmor!

    ReplyDelete
  6. Jaoj Toscana <3 Onako, u teoriji mrzim Italiju, zbog životno bitnog razloga-ne volim njihov fudbal xD (I know, I know, nisam normalna) i sve je nešto izbegavam, ali nekad ne uspevam da odolim ovakvim lepotama. Ne mora da bude ovako fensi vila, neka kuća u naturalnom duhu u nekom krajoliku sa domaćim vinom i sirevima, meni dovoljno. Kako sam skromna, o da :)

    ReplyDelete
  7. Meni uopšte nije jasno šta planiraju da mu rade, i ovako je savršen :)

    ReplyDelete
  8. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


    njushak.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Ovako nešto bi mi sada tako trebalo,vec zamisljam i topim se od uzivanja.Meni ne smeta mogu da odem i dok ne srede:))

    ReplyDelete
  10. Raj! Samo bojim se, ako bih i otisla tamo, da ne bih mogla tako lako da se vratim kuci! :)

    ReplyDelete
  11. Savrsenstvo, cini se kao raj za dusu ...:)

    ReplyDelete
  12. Uh, savršeno! Liči pomalo na sve one divote iz filma Stealing Beauty...

    ReplyDelete
  13. mislim da bih mogla tamo da zivim..sta ce ti tamo wifi?!

    ReplyDelete
  14. Pa jedan vikend tamo ne bi bio na odmet :D

    ReplyDelete
  15. menjam ovaj mraz i sneg za malo toskankog sunca, ima li zainteresovanih?:)
    kako je samo lepo, već mi je toplije od samog pogleda na ove slike...divno!

    ReplyDelete
  16. O Bozeeeeee.... Kakvo je ovo savrsenstvo!?? Zelim tamo! Odmah! :))

    ReplyDelete
  17. reci cu sam "ah" :)
    "Sudaranje kašika, bockanje viljuškom, zadovoljni srk..."

    ReplyDelete
  18. U kakvom god raspoloženju da sam, ja sasvim lako uskačem u ovaj Toskana trip.I onda mi se ne izlazi iz njega:))

    ReplyDelete

Back to Top