Prabal Gurung S/S 2012.


Živelo nama široko polje interneta!
Već sam vam rekla da sam u Njujorku (jeste da sam u udobnoj Oysho orijent pidžami, ali hej - moj stil ;) ),  ipak svake sezone to virtuelno putovanje poprima novu dimenziju. Skoro da pomislim da je nama ispred ravnih ekrana bolje, nego onima iz četvrtog reda (eh, kiselo grožđe).
Dobro de, bolje nije, ali nije ni da nam nešto fali.
Savršen primer je kolekcija Prabala Gurunga koju je modni svet nestrpljivo isčekivao. Sarrah Jessica Parker i Michelle Obama rado nose njegove kreacije, a ovog juna ovenčan je Swarovski nagradom Američkog udruženja modnih kreatora (CFDA).
Prabal nam je velikodušno obezbedio live stream na njegovoj zvaničnoj FB stranici... Oh, ravno 11 minuta i 47 sekundi modne poezije. Dokazao je da smo ga sa pravom držali na oku. Neočekivano, odmaknuo se od elegantnih toaleta i romantičnih kreacija, po kojima je postao prepoznatljiv. Ovoga puta prikazao nam se kao neko zanimljiviji, maštovitiji i sa vrlo jasnim konceptom!
Noseća inspiracija bio je japanski fotograf Nobuyoshi Araki. Araki prepliće pornografiju, erotiku i glamor, a Gurung se skoncentrisao na njegovu seriju “Sensual Flowers”,  na čemu je zasnovao zanimljive floralne motive.
Ljubičasta, zelena i crna su noseće boje kolekcije. Tu je i asocijacija na fetiš vezivanja kroz lakirane i lasteks crne pojaseve, a deo kolekcije ispratio je aktuelni trend prozirnih materijala. Svi modeli doneli su jasnu&glasnu futurističku vibraciju. A kako bi zaokružio priču Prabal je provukao Arakijeve boje i kroz prateće elemente, kao što su make-up i manikir.
Kao muzičku podlogu svojih kreacija iskoristio je miks pesama: Asobi Seksu - Thursday i Lana Del Rey - Video Games...
Nežne note uz snažne kreacije.

Modna kritika ostala je podeljena oko ovog Gruning zaokreta. Dok su neki oduševljeni hrabrošću i zrelošću kojom kolekcija odiše, nekima se ne dopada eksperimentisanje i odmak od toaleta za poznate. Ipak, i uz promenu pravca Prabal je zadržao svoj potpis, tako da ne verujem da će fashionistica SJP odbiti ove modele...
Uostalom, presudite sami... 

16 comments:

  1. Duge haljine (nadje se tu i poneki pravi PG komad za crveni tepih) - dreamy! Cipele su mi uffff dobre! A u ovim super slatkim but glamuroznim paperjastim, tilastim haljinicama vec vidim Oliviju ili Blake (i sebe btw, ali...:)! Tirkiz zelena - plava za obozavanje. Ljubicasta - van svake konkurencije.

    ReplyDelete
  2. Uf ova belo-ljubicasta plisirana haljina je savrsena,pernati top a tek cipelice!Fenomenalno!

    ReplyDelete
  3. Nije da sam pala u trans nesto..Ali zalizana kosa,ruz...Transparent ledja,naocare,lak..I muzika-lana-ah!:))

    ReplyDelete
  4. odličan post, fotke su fenomenalne.. svidaju mi se ljubicaste haljinice !

    ReplyDelete
  5. bas kao sto si napisala,nama pred ekranima je sigurno bolje (tjesimo se :P)
    cula sam bila za tu kucu ali nisam vidjela njihovu kolekciju i trenutno sam odusevljena.haljinice su tip top! :)

    ReplyDelete
  6. internet i moda su se upleli vise nego ikada i to ce bivati sve zesce! ja sam prosle godine live pratila marka dzejkobsa i tu su bili live tvitovi kao i svugde. ove godine npr oskar de la renta je imao live tumblr gde su iskakale fotke svih modnih blogera koji su hashtagovali odlrlive. medju njima i jamie beck koja je bila i u backstage-u kod prabala i vec napravila divne sinemagrafe. ma... divota.

    ReplyDelete
  7. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=VOPjwdOvJp0

    ReplyDelete
  8. ah kao prvo new york :D

    ove pernate haljinice eh,eh
    pratim te

    http://fashioncookiecs.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. jaaako lijepo.. neki me modeli podsjećaju na Givenchy..ne znam koju sezonu i ne znam zašto, jel se još nekom to čini tako ili sam umislila? sve u svemu, ima par to die for komada!

    ReplyDelete
  10. ljubicasta majica s perijem? moram je imati!! zasto mi ovo radis J zastoooo????

    ReplyDelete
  11. odlepila sam za jednim blejzerom ...uh ...
    ti u oysho pidzami dok se ja setkam u hello kitty bade-mantilu ... i zamisljam da je hladno ... :)

    p.s. nova oysho kolekcija je ludiloooo, da pozelis samo da se ususkas i nesto pametno citas ... :)

    ReplyDelete
  12. wow! Svaka im cast!:) Konacno inovacija, ekstravagancija, lepota, i jos mnogo toga u jednom! Fenomenalno!

    ReplyDelete
  13. nestvarno! hvala im svima koji inspiraciju traze u prirodi, cveću i proleću! :)

    Odoh da pregledam lepo!

    ReplyDelete

Back to Top