A Taste of New York

 
Ukusi. Ponedeljak za ukuse Njujorka. Misija: zaobići nezaobilaznu govedinu, pufnaste hamburgere, masne krompiriće, majonez, pa čak i onaj light. Prepustiti se potpunom uživanju. NY za na jezik otopiti. Senzacija za pod nepce.
Maloletni da zatvore oči, biće alkohola... A i vi stariji, znate već, bez čitanja posle 22 časa ;) 

I odmah prvi pa bzilijardu kalorija odjednom! Sladak šok, ukus kojim ćete definitivno potisnuti sve druge. U Ben&Jerry's kažu da je Njujork najbolje služiti ledeno hladan. Sladoled od čokolade sa komadićima bele i crne čokolade, uz kikiriki, orahe, uz čokoladom prekrivene bademe. Omg, kažete. E pa, baš tako!
Jedan mljac za Njujork.
 
A ništa bez Starbucksa. Jednostavno bez njega ne ide. Skinny, vanilla, decaf, double, grande...? Čitava umetnost od kafe. Pa onda još u ulozi Frapuccina sa svim tim silnim šlagom. Štaa? Još jedno grešno uživanje? Ma hajde, jedan je život! A da ne spominjemo besplatan wi fi preko tog šlaga.
Te, još jedan mljac za NY.
 
I prelazimo na alkoholnu paletu. I odmah upisujem Absolut orient apple. Jelte velika jabuka/orijentalna jabuka, lako sabiramo 2 i 2. Ovaj ukus zapravo je naslednik prošlogodišnje limitirane edicije Absolut Brooklyn izdanja koje se sastojalo od crvenih jabuka i đumbira, dok su sada u igri žute, zelene i crvene jabuke umešane takođe sa đumbirom, well who would guess ;) Uglavnom apple orient ponosi se time što u smešu nije dodavan šećer, niti veštački ukusi. Ali vi ste slobodni da dodate led, nanu, ili možda sok od borovnice? Ma šta god želite. Živeli!
 
A onda - krastavci! Krastavci?!
Da, krastavci. Dok je Evropa cvokotala u strahu od "smrtonosnih" krastavaca dotle je Njujork prigrilio novi ukus. Ne samo da je on tu uredno kao dekoracija koktela, već je tu i kao inspiracija za koktele (džin uz krastavac martini, pa preko biter i ceđeni limun - stvarno je bolji nego što zvuči :D verujte na reč). A onda kao tačka na i, tu je nova Effen votka sa krastavac ukusom. I neee, uopšte nije loša. Isprobala je na Marc Jacobs žurci i ostala živa :) Krastavac je novi must have. Eto.


I na kraju jedan ipak malo finiji ukus Moët Ice Imperial, prvi šampanjac posebno kreiran za ispijanje sa ledom. Idealan u ovim (kao) vrelim danima. Taman za rooftop terasu, na glavu belu panamu, a u ruku čašu sa visokom stopom i led! Da ni NY nije tako daleko dokazuje infromacija da je 18. juna ovo piće promovisano i u našem delu planete, tačnije u Crnoj Gori. DJ Sandy Rivera vrteo je ploče dok su promoterke služile novi Moët u klubovima "Beach Club 88“ i „Almara Beach Club“.

26 comments:

  1. oooo ovo sam cekala, ovo sa krastavcem meni deluje jako primamljivo, to bih bas volela da probam, ma sve je mljac! :) jos jos...

    ReplyDelete
  2. Osvežavajući post!
    Ovaj gore Cucumber, Krastavac, Effen.. kako god.. - želim!

    ReplyDelete
  3. Ja sam uvek za slatko i ledeno...:)Super izbor..:)!

    ReplyDelete
  4. zbilja ukusan post... jao jao... sve bih to skupa sa new york-om :D

    ReplyDelete
  5. Concrete jungle where dreams are made of!

    ReplyDelete
  6. joooj fino jako fino sve! odlican post, sad sam gladna ;)

    ReplyDelete
  7. s obzirom da sam prekrsila ono "ne citati posle 22h" osetila sam uzasnu zelju za Ben&Jerry's uz jedan vanilla frapp i posle toga ludu noc, da probam onu orientalnu jabuku uf uffff...HOOOCUUU I JA U NEW YORK!!! Divan postic ;)

    ReplyDelete
  8. ubijas me zeno. a ja cak ni ne volim ny. ja sam vise la girl.

    ReplyDelete
  9. moze se sve ovo piti u LA :)
    samo da pazis da na pola noci ne upadnes u bazen :))))
    @Lucija hvaala, a ja se obradujem kad vidim da ima novih citalaca :*

    ReplyDelete
  10. mljac! krastavce obožavam, nedavno pila džin-tonik sa svježe narezanim kolutićima krastavca pa sad slinim za ovim tvojin :)))

    ReplyDelete
  11. Ja sam probala Cucumber Saketini koktel. Pravili smo ga ovde (mada je sake stigao iz LA). Bilo jako zanimljivo, mada su neki bili skepticni

    ReplyDelete
  12. meni je sad dovoljan sladoled i starbucks..ali ovaj krastavac me bas zaintrigirao!

    ReplyDelete
  13. Pravim krastavac žurku čim pre! :)

    ReplyDelete
  14. Samo da znaš dobila sam 4 kile, pokvarila ten i napila se samo čitajući i gledajući ovaj tvoj post! <3 KISSS

    ReplyDelete
  15. haha ženo, nemilosrdna si!:D
    okusila bih sve, ali evo priznajem da bih se ponajviše zadržala kod stavki tri i četiri!;)

    ReplyDelete
  16. 10 min buljim u sliku i jos uvijek ne mogu da vjerujem da postoji takav sladoled??Izmislila si,molim te reci,inace kupujem kartu za NY!;)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  17. postoji, postoji
    i kao sto vidis zove se New York i limiitirano je letnje izdanje i odmah uzimaj kartu i ponesi veliku kasiku ;))))

    ReplyDelete
  18. Uf! Zelim sve ovo!:) Divna si na slici sa zurke!:)

    ReplyDelete
  19. besplatan wi fi preko tog šlaga.... hihihih
    ja cu tu kafu! cmok!

    ReplyDelete

Back to Top