Gelato!

 
Ne znam za vas, ali ja uživam na ovim vrućinama.
Razvlačim se kao mačka. Onda malo prelazim u gušter mood i upijam zrake. Topim se i uživam!
Kad pomislim da je 40+ previše, samo se setim bljuzgavice, leda, rukavica i vune koja grebe. I to je to. Lepršam svojom mini suknjicom kroz grad, zastajem, udišem vreo vazduh. Pokušavam da zaustavim vreme...
Ma kome još treba zima??!
Onda stanem na jednu sladopauzu. Na štapiću. U kornetu. U čašici. Ne biram. Samo da je kremasto, blago otopljeno i odzgo posuto nekim voćkastim sirupom.
Pa koračam. Ostavljam mrljice za sobom. Čokolada mi curi niz bradu... Znate već nikada nisam bila od onih, što draga Carrie reče: “I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Oh well. Ja sam izgužvana. I besramno jedem sladoled. That's just me.
Ne sumnjam da i vi uživate u ovoj poslastici (preporučujem onaj Frikom sa četri ukusa, fa mo zan! Mljac!). A neki od omiljenih grafičkih dizajnera takođe su se inspirisali sladoledom.
Na Etsy sajtu možete pazariti neki od sladoled printova. Poput onog gde možete naručiti od čega želite da bude vaš sladoled na printu (cool or what?), preko onoga slatkoga na štapiću, do printa namenjenog mališanima...
slidesideways
JoelPenkman
Pancakes & Franks 
Da ne bude da samo tako pravim zazubice i mamim na grešnu slasticu. Upućujem vas na malene onlajn poklone. Najpre, novi  wallpaper! Oh, da ovaj je moj. Poručuje "Life is sweet!", a ja nemam šta da dodam osim. Download :) 
A onda i etiketa, ako ste možda poželeli da pripremite domaći sladoled. Pa da obeležite. Ili svejedno, da obečežite šta god da vam duša ište. Ali stajliš. Sladoled stajliš. Još jedan brzi download.
Prijatno ;)

22 comments:

  1. Mmmmmljaaaaaaaac :) Kad se samo setim kako smo, kao mali, voleli one ledene voćne sladolede :)
    Ovo je post koji raszlađuje :D

    ReplyDelete
  2. Ahahahah ja sam na odmoru tako da sam stalno u "guster" mood-u. A bez sladoleda nista :) mmmm

    ReplyDelete
  3. Joj, luda si! Cuj "guster-mood", hahahaha! :D Tako i treba, a ovi ladoledi na slikama me odvedose direktno do zamrzivaca! ;)
    xx,K.

    ReplyDelete
  4. Jaoj odoh da kupim sladoled :)))

    ReplyDelete
  5. prvi put da se ne slazem sa tobom:)))osim u onom delu o sladoledu.Ja volim kisu pa jesen,sneg(mnogo snega) i zimu,kape,rukavice!!Mozes li zamisliti kako mi je onda na 40+.Frustrirana sam i nervozna,smorena i lepljiva i ne izlazim iz kuce,fuj,ali sladoled jedem u ogromnim kolicinama:)))

    ReplyDelete
  6. Saglasna u potpunosti :)
    Samo sto ja po ovoj vrucini treba da ucim, a to mi bas i ne ide :(

    FOLLOW:
    http://immortality-passion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Moje ljeto: kupaćegaće, brčkanje, sladoled, lubenica, brčkanje, sladoled, sladoled, brčkanje, lubenica, sladoled, sladoled, sladolet i na kraju hladno pivo. I onda novi dan i sve ponovo...;)

    ReplyDelete
  8. sladoled je prava letna stvar, obozavam ga!

    ReplyDelete
  9. leto samo pored vode, u hladu, nikako guster varijanta i svakako sladoled..najlepsi deo leta su sladoled i limunda...ja svaki dan pravim sladoled!!!

    ReplyDelete
  10. Sad je pola četiri i ja ga upravo tamanim iz kutije čituckajući blogove... Svi spavaju, s ničijom žlicom se ne sudaram, a kalorije... ma tko još o tom vodi brigu? :D kiss

    ReplyDelete
  11. ja kazem Si! jedan gelato molicu! i danas, u sutra ... i tako svaki dan! meni nedostaje onaj sto se nekad prodavao kod meka na terazijama, hladan pa se umoci u vrelu cokoladu koja se stvrdne istog trena! njam ....

    ReplyDelete
  12. hajde hani, pliz, pliz, daj mi jedan dobra liz, liz :))), hehe, idem si po sladoled, p.s. uživam u tvom txtu,atmosfera, izbor riječi, čak i bolje od sladoleda :)))

    ReplyDelete
  13. Odoh i ja po jedan, nista mi se nije jelo ali sada si me pokolebala :)))

    ReplyDelete
  14. liz pauza nas je nekih dana spasila sigurnog ludila na poslu... znachi, sve kapiram! :)

    ReplyDelete
  15. joj sto si divna! tvoji tekstovi uvijek prebace u mood o kojem pises :))

    ReplyDelete
  16. Ja najviše volim domaći pravljeni sladoled...ali ne nalazim mane ni ostalim ;))!
    Super sladak postić!

    ReplyDelete
  17. I ja vise volim vrucine nego zimu.
    A sladoled volim ali ne smem. :(

    ReplyDelete
  18. mmm, kakav sladak post! Hitno idem da nadjem neki sladoledic!:))

    ReplyDelete
  19. kao zimsko dete nikada nisam mislila da cu se sloziti sa recenicom ''kome teba zima'', ali se ovog leta jos kaaaaakoooo slazem! uzivaam u letu do koske! a i u tvom postu! i da posla mi je voda na usta, prokletnice!hehee odoh na dnevnu dozu!:))) :*

    ReplyDelete
  20. ham,ham...mljac,mljac...i gotovo! klopnula sam ovaj u kornetu za dvoje na odmoru...mmm..totalno je da ga podelis sa nekim :) da lizete zajedno...ali kad je sladoled u pitanju, ne bih ja tu nista delila ;) obozavam ih sve!!! :) predivan post!

    ReplyDelete
  21. mmmmljac i djelato i ukusi i mirisi i toplota... kad ih ti skockas nisu mi teski onih 40 stepeni koji ce se opet vratiti uskoro, sigurna sam... :)

    ReplyDelete

Back to Top